IT در سبد خانوارکم رنگ است
در برنامه چهارم توسعه و از لحاظ فرهنگی شکاف دیجتالی بین ایران با سایر کشورها حل نخواهد شد ، مگر اینکه یک تحرک عمومی در سطح جامعه اتفاق بیافتد.
مهندس صابر فیضی ، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران ،درگفت و گو با خبرنگار ایلنا ، با بیان این مطلب ، اظهار داشت: برای رسیدن به این مهم باید ارزش دانایی محوری را نسبت به ملزومات رفاهی جانبی خانوادهها ارتقاء دهیم.
وی ، با اشاره به اینکه IT یکی از موارد حساس ایجاد رفاه است ، یادآور شد: در سبد هزینه خانوار ایرانی فناوری اطلاعات جایگاهی ندارد.
مهندس فیضی ، گفت: در روستاهای کشوری مانند هندوستان که ارتباط مخابراتی با یک لینک رادیو برقرار میشود و برق نیز در روستاها وجود ندارد مردم از امکانات IT استفاده میکنند ، اما در کشور ما که 90 درصد روستاها دارای برق هستند هنوز بحث فناوری اطلاعات جایگاهی ندارد و این مسئله تنها به دلیل اولویت قرار دادن تجملات زاید و تشریفات در کشور است.
وی ، در خصوص تاسیس دفاتر ICT روستایی طی برنامه چهارم توسعه ، نیز بیان داشت: 10 هزار دفتر ICT روستایی را در برنامه داریم که در حال حاضر 2 هزار دفتر در سراسر کشور تاسیس شده و در نظر داریم برای هر 500 خانوار روستایی حداقل یک دفتر ICT ایجاد کنیم.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مخابرات ایران ، ادامه داد: قصد ما این است که یک روستایی با حداقل جابهجایی از یک روستا به روستای دیگر از خدمات دولت الکترونیک برخوردار شود.
وی ، هدف شرکت مخابرات ایران را رساندن ارتباطات به کل جامعه دانست و تصریح کرد: از طریق شرکتهای وابسته به وزارت ارتباطات و نیز از طریق اپراتورهای خصوصی ، ضریب نفوذ ICT را در کشور توسعه خواهیم داد.
وی ، در پایان با بیان اینکه اولویت کاری ما به روزرسانی تمامی سرویسهای مخابراتی اعم از تلفن ثابت ، دیتا و سیار است ، تاکید کرد: پیشبینی میشود ؛ به ترتیب اولویت تلفن ثابت ، دیتا و سیار طی برنامه چهارم توسعه به روز رسانی شود.
- ۸۴/۱۱/۱۲