mms همچنان در انتظار رگولاتوری
پس از آنکه ارایهی سرویس MMS (ارسال صوت، تصویر و دیتا) تلفن همراه ایرانسل بهمنظور تدوین قوانین مربوطه به دستور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از اواخر اردیبهشتماه متوقف شد؛ معاون تنظیم مقررات و صدور مجوز این سازمان از تهیه و تدوین آییننامهی مربوط به این سرویس خبر داد که برای هماهنگی به برخی مراکز و سازمانهای مربوط ارسال شده است و اکنون به گفتهی مسوولان نظرخواهی از اپراتورها و مبادی صاحبنظر انجام شده است و بعد از اعمال نظر ارگانهای مربوطه آییننامهی مذکور جهت اجرا به اپراتورها ابلاغ خواهد شد.
به گزارش (ایسنا)، سرویس MMS نام اختصاری Multimedia Messaging Service است که به عنوان یکی از استانداردهای پیام تلفن همراه به شمار میرود و مانند پیامک راهی برای ارسال پیام از یک تلفن همراه به گوشی دیگر است که تنها دربردارندهی متن نیست بلکه صوت و تصویر و ویدیو را هم شامل میشود و یا ارسال پیامکها از یک گوشی به آدرس ایمیل را امکانپذیر میکند.
مسوولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار امیدواری کردند که تا یک ماه آینده و تا پایان آبانماه بررسی و جمعبندی نظرات و پیشنهادات به اتمام رسیده و آییننامهی مربوط به MMS تدوین شود.
در خبرها آمده بود که با تدوین و آماده شدن پیشنویس اولیه، به زودی مجوز ارائه سرویس MMS به اپراتورهای تلفن همراه صادر میشود.
این خبر به نقل از محمدرضا فرنقیزاد - مدیرکل روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - نقل شده و عنوان شده بود که پیشنویس ضوابط و مقررات ارائه MMS توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تدوین شده است.
به گفتهی او این پیشنویس باید به تأیید برخی از مراجع نظارتی مانند نمایندگان قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور برسد و با اعلام نظر این مراجع و پس از تصویب در کمیسیون تنظیم مقررات، مجوز ارائه سرویس MMS به همه اپراتورها ابلاغ میشود.
اما لطفالله سبوحی - معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - پیش از این گفته بود: در آییننامهی مذکور نحوهی برخورد با متخلفان هم دیده شده و موارد تخلف مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
به گزارش ایسنا تدوین این آییننامه پس از آن در دستور کار سازمان تنظیم مقررات قرار گرفت که دبیرخانهی شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران اعلام کرد مقرر شده تا وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات به منظور جلوگیری از تبادل دادهها و اطلاعات مغایر با قانون، شرع و اخلاق عمومی در سیستم MMS، دستورالعمل تهیه سختافزار، نرمافزار، تجهیزات لازم و سایر سازوکارهای مقتضی برای صیانت از فضای شبکههای اطلاعرسانی را به شرکتهای طرف قرارداد اعلام کند تا پس از فراهم آوردن تمهیدات فوق و تایید وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات، سرویس MMS ایجاد و فعال شود.
پس از آن، سرویس MMS ایرانسل که از اوایل امسال برای مشترکان فعال شده بود بنا بر دستوری از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی قطع شد و مشترکان این اپراتور امکان دسترسی به این خدمات را ندارند.
به گفتهی مدیر عامل ایرانسل قرار بود ارایهی این سرویس به مشترکان که در اواخر اردیبهشتماه قطع شده پس از سه ماه فرصت برای تدوین مقررات مربوط به استفاده از سرویس MMS در سازمان تنظیم مقررات مجددا به مشترکان ارایه شود.
معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی چندی بعد اظهار امیدواری کرد که آییننامهی استفاده از سرویس MMS تلفن همراه تا پایان شهریورماه تدوین شود اما مدیر عامل شرکت ایرانسل در نشست خبری اخیر خود اعلام کرد سازمان تنظیم مقررات سه ماه فرصت داشت تا قوانین مرتبط را تدوین کنند اما حالا حدود شش ماه گذشته است و آنها هنوز در این زمینه اقدامی نکردهاند.
به گفتهی رییس هیات مدیرهی شرکت مخابرات ایران بیش از80 درصد شبکهی فعلی مخابرات به آسانی سرویس MMS را پشتیبانی میکند.
وفا غفاریان پیشبینی کرده بود که این سرویس مانند سرویس SMS یکی از پرمتقاضیترین سرویسهای مخابرات شود.
با تما این اوصاف تا پیش از این تنها اپراتور دوم تلفن همراه با راهاندازی سرویس GPRS نسبت به ارایهی سرویس MMS اقدام میکرد، اما به گفتهی کارشناسان با توجه به مشخص شدن مجری پروژهی GPRS اپراتور تلفن همراه دولتی و وعدهی راهاندازی این سرویس تا سه ماه آینده، ضرورت تدوین هرچه سریعتر این آییننامه برای فراهم کردن شرایطی برای پیگیری، نظارت و کنترل ارسال پیامهای ناخواسته از سوی شرکت ارتباطات سیار و اپراتورهای دیگر تلفن همراه در کشور احساس میشود.
- ۸۶/۰۸/۰۹