آخرین وضعیت اتصال دستگاهها به درگاه ملی مجوزها
رئیس مرکز مطالعات، پایش و بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد گفت: اتصال همه دستگاهها به درگاه ملی مجوزها در حال تکمیل است و فقط دو دستگاه در اینباره هنوز اقدام نکردهاند.
امیر سیاح در گفتوگو با فارس با اشاره به آخرین وضعیت تایید مجوزهای کسب و کار دستگاهها و اتصال آنها به درگاه ملی مجوزها، اظهار داشت: در حال حاضر براساس آمارها همه دستگاهها به غیر از دو نهاد، به دنبال اتصال به درگاه ملی مجوزها هستند و تلاشهای مستمر برای اصلاح و تایید مجوزهای کسب و کار توسط هیات مقرراتزدایی در حال انجام است تا در موعد مقرر لازم الاجرا بودن قانون همه دستگاهها تکالیف خود را نهایی کنند.
رئیس مرکز مطالعات، پایش و بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد افزود: «کانون وکلا» و «نظام پزشکی» تاکنون اقدامی برای اتصال به درگاه ملی مجوزها نداشتند و در این زمینه پیشرفتی حاصل نشده است.
وی ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش نیز در تلاش برای اتصال به سامانه است اما احتمال دارد این اتفاق در موعد مقرر قانونی صورت نگیرد.
به گزارش فارس، پیش از این طبق آمارها (18 اسفند) شهرداری تهران، آموزش و پرورش، کانون وکلا، نظام پزشکی و روانشناسی به تکالیف خود طبق قوانین و مقررات برای اتصال به درگاه ملی مجوزهای اقدام نکرده بودند که به غیر از دو نهاد، بقیه در حال اتصال به سامانه و اخذ تاییدیه مجوزها هستند.
اتصال سامانه وزارت نفت به درگاه ملی مجوزهای کسبوکار
معاون برنامهریزی وزیر نفت از اتصال سامانه وزارت نفت (MOP) به درگاه ملی مجوزهای کسبوکار به میدانداری وزارت اقتصاد خبر داد و گفت: متقاضیان میتوانند برای ثبت درخواست دریافت مجوز پنج طرح وزارت نفت به این درگاه مراجعه کنند.
به گزارش روابط عمومی وزارت نفت، هوشنگ فلاحتیان با اشاره به اینکه دستگاهها تا ۱۸ اسفندماه امسال فرصت داشتند به درگاه ملی مجوزها متصل شوند و برای صدور مجوزهای کسبوکار استعلامات را بهصورت الکترونیک انجام دهند، اظهارداشت: وزارت نفت در این ارتباط اجرای طرحهای انجیال (مایعات گازی)، الانجی (گاز طبیعی مایعشده)، پتروشیمی/ جیتیال (تبدیل گاز طبیعی به مایع)، پالایشی/ پتروشیمی و احداث ایستگاههای گاز و سیانجی را در این درگاه ملی قرار داده است.
معاون برنامهریزی وزارت نفت با بیان اینکه هماکنون ارتباط سامانه وزارت نفت (MOP) و شرکتهای اصلی آن با درگاه ملی مجوزهای کسبوکار برقرار شده است، تصریح کرد: تمامی متقاضیان مجوز از وزارت نفت و شرکتهای اصلی از این پس میتوانند با مراجعه به این درگاه (g4b.ir) درخواست خود را ثبت کنند تا در صورت بارگذاری اطلاعات مورد نیاز از سوی متقاضیان، نسبت به صدور مجوز آنها اقدام شود.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد هم بهتازگی از وزارت نفت بهعنوان دستگاه پیشرو در اتصال به این سامانه نام برده و گفته بود: باید سامانههای هوشمند، جایگزین کاغذبازیهای اداری در اعطای مجوز سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی شود تا طبق زمانبندی شفاف روند خدمترسانی به فعالان اقتصادی پیش برود.
در ماده ۷ اصل ۴۴ قانون اساسی نیز به این موضوع اشاره شده است. دولت ملزم است بهمنظور تسهیل سرمایهگذاری در ایران، مراجع صدور مجوزهای کسبوکار موظفاند شرایط و فرآیند صدور یا تمدید مجوزهای کسبوکار را به نحوی ساده کنند که هر متقاضی مجوز کسبوکار در صورت ارائه مدارک مصرح در پایگاه اطلاعرسانی مجوزهای کسبوکار، بتواند در حداقل زمان ممکن مجوز مورد نظر خود را دریافت کند.
ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری نیز در نشست هشتم اسفندماه هیئت دولت بیان کرده بود: تسهیل و کاهش زمان صدور مجوزهای کسبوکار از برنامههای دولت و خواست مردم بوده و اکنون نیز به قانون تبدیل شده است. دولت پشتیبان سرمایهگذاران، کارآفرینان و کسبوکارهای حلال است.