آخرین وضعیت فیبرنوری کشور
تصویر ذهنی همه ما برای برقراری ارتباط یک رشته سیم یا کابل است و همه ما کابلها و سیمها را محیط انتقال ارتباطات و دادهها میدانیم اما فیبر نوری هم یکی از این محیطهای انتقال داده و برقراری ارتباط با سرعت بالاست و یک کابل فیبر نوری قدرت انتقال صدها هزار مکالمهی تلفنی را در مقایسه با یک کابل مسی داراست و از این قابلیت برای انتقال داده با سرعت بالا در مواردی مثل شبکههای تلفن شهری و بین شهری، ارتباطات بینالملل، ارتباطات سیار، اینترنت و... استفاده میشود.
به گزارش (ایسنا)، فیبر نوری در این تعریف میتواند بسترساز اصلی کاربردهای الکترونیکی از قبیل دولت الکترونیک، شهر الکترونیک، آموزش الکترونیک باشد.
در ایران استفاده از فیبر نوری از دههی 70 شروع و اولین پروژهی آن با اجرای 700 کیلومتر فیبر نوری با 13 هزار کانال اجرا شده و طی برنامههای مختلف توسعه، رقم آن روز به روز توسعه یافته است؛ به گونهای که در حال حاضر ایران دارای 45 هزار کیلومتر فیبر نوری در شبکهی زیرساخت کشور است.
اهمیت به کارگیری فیبر نوری در شبکهی مخابراتی کشور به حدی است که مسوولان توسعه ارتباطی با هدف مطرح کردن ایران به عنوان هاب منطقه در برقراری ارتباط با سایر کشورهای همسایه، توانستهاند از طریق فیبر نوری با همهی کشورهای همسایه ارتباط داشته باشند.
این شبکه هم اکنون امکان ارتباط شهری، بینشهری و بینالملل را برای هموطنان در قالب انتقال صوت، تصویر و دیتا فراهم کرده است.
از مزایای کاربرد فیبر نوری میتوان به انتقال حجم وسیع اطلاعات، پهنای باند وسیع، سادگی توسعهی ظرفیت، درجه اطمینان بالا و سهولت نگهداری، مصونیت در برابر تداخل و اثرات القائی، مقاومت بیشتر در برابر تغییرات دما و شرایط جوی، نبود همشنوایی، هزینههای اقتصادی پایین و به صرفه و ایمنی با درصد بالا در مقابل قطعی اشاره کرد.
آخرین وضعیت فیبر نوری ایران از نگاه آمار:
*فیبر نوری شبکهی ارتباطات زیرساخت (45000 کیلومتر)
*فیبر نوری منصوبه در کنار ریل راهآهن (2180 کیلومتر)
*فیبر نوری OPGW وزارت نیرو (206 کیلومتر)
*فیبر نوری در شبکهی استانها(24000 کیلومتر)
اما کاربردهای متنوع شبکه فیبر نوری شامل بسترساز شبکه ارتباطات کشوری، راه دور و بینالملل، بسترساز ارتباطات اینترنتی، بسترساز ارتباطات درون سازمانی شرکتهای بزرگ و گستردهای چون هواپیمایی، نفت، بسترساز شبکههای ارتباطی Multi Media مثل Video on Demand و IPTV، بسترساز ارتباطات بین قارهای با استفاده از کابلهای دریایی بدون نیاز به استفاده از Regenerator است.
- ۹۰/۰۴/۳۱