ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

آغاز به کار طالبان در اینترنت

| دوشنبه, ۱۴ فروردين ۱۳۹۱، ۰۴:۰۲ ب.ظ | ۰ نظر

پس از حمله آمریکا به افغانستان و سرنگونی رژیم طالبان تصور اینکه این رژیم بتواند فعالیت‌های خود را در زمینه‌های مختلف گسترش دهد، چندان دور از ذهن نبود؛ چراکه کارشناسان، طالبان را همانند موجودی زخم‌خورده می‌دانستند که هر لحظه امکان فعالیت دوباره آن وجود دارد. این نگرانی تا زمان کشته شدن فرمانده این گروه وجود داشت. با این حال این گروه فعالیت‌های خود را با رهبری افرادی دیگر و در کشورهای دیگر ادامه داد.

فعالیت‌هایی که عمدتا به صورت فیزیکی بوده و منجر به بمب‌گذاری و کشته شدن افراد غیرنظامی می‌شد. هر چند که این گروه فعالیت‌هایی را نیز در شبکه‌های مجازی انجام می‌داد اما این فعالیت‌ها چندان گسترده به نظر نمی‌رسید. پیش از این طالبان با راه‌اندازی وب‌سایتی با عنوان «گورستان مجازی‌» به معرفی افرادی می‌پرداخت که در راستای اهداف این گروه اقدام به عملیات‌ انتحاری می‌کردند و طالبان نیز از آنها به عنوان «شهید» یاد می‌کرد.

از این رو با راه‌اندازی این وب‌سایت درصدد معرفی این افراد و همچنین آنچه «هدف مقصد» نامیده می‌شد، می‌کرد.

در همین حال این گروه در پاره‌ای مواقع اقدام به تخریب وب‌سایت‌هایی نیز می‌کرد اما چندان تمرکزی روی این مساله نشان نمی‌داد. با این حال تمام تمرکز این گروه همچنان بر عملیات‌ فیزیکی معطوف می‌شد؛ چراکه به نظر می‌رسید فضای مجازی نیاز آنها را برای انجام عملیات‌ تخریبی برآورده نمی‌کرد. اما به تازگی خبرهایی منتشر شده حاکی از اینکه طالبان با راه‌اندازی یک سایت اینترنتی، نگاه خصمانه خود را به فناوری‌های نوین تغییر داده است.

این وب‌سایت در واقع پل ارتباطی با کاربران اینترنتی است که طالبان برای برقراری ارتباط با کاربران اینترنتی، یک سایت راه‌اندازی کرده است.

بر اساس گزارش رادیو سوا، با مراجعه به این سایت که «پرسش‌های شما و پاسخ‌های ذبیح‌الله مجاهد» نام دارد، کاربران می‌توانند پرسش‌های مورد نظر خود را مطرح کرده و از آقای مجاهد پاسخ بگیرند.

به گزارش شرق ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی گروهک تروریستی طالبان افغانستان است. این اقدام طالبان نشان گسترده کردن فعالیت به خصوص در حوزه تغییر دیدگاه مردم نسبت به فعالیت‌های آنها را دارد. طالبان در نظر دارد تا با راه‌اندازی این وب‌سایت دیدگاه مردم نسبت به اقدامات صورت‌گرفته را تغییر داده و به توجیه عملکرد خود بپردازد. شاید آنها این تصور را دارند که با راه‌اندازی این وب‌سایت و توجیه فعالیت‌شان، پذیرش اقدامات تروریستی مورد قبول قرار گیرد. همچنین شاید به این نتیجه رسیده‌اند تا زمانی که پذیرشی از سوی مردم نسبت به رفتارشان پیدا نکرده‌اند، اقدامات تروریستی پاسخگو نبوده و نیازشان را به طور کامل برطرف نمی‌کند. با این حال آنچه حایز اهمیت است، فعالیت طالبان از فضای فیزیکی به فضای مجازی است چرا که طالبان در سال‌های گذشته و پس از بر سر کار آمدن در افغانستان، با بیشتر مظاهر فناوری‌های نوین از جمله اینترنت مخالفت کرد، ولی اکنون به نظر می‌رسد این نگاه خشن و بسته، اندکی تعدیل شده است.

در میان پرسش‌ها و اظهارنظرهای مطرح شده در این وب‌سایت کاربری به نام احمد احسان در مطلبی به زبان پشتو، پیشنهاد گشایش یک دفتر سیاسی توسط طالبان در قطر برای انجام مذاکرات با نیروهای بیگانه را باعث نگرانی دانسته است. ذبیح‌الله مجاهد نیز در پاسخ، ضمن حمایت از این تصمیم، گفته است ملا عمر، امارت اسلامی (حکومت طالبان) در افغانستان را رهبری می‌کند و او کسی است که «خود را در برابر جهانیان اثبات کرده» و همین کافی است. او همچنین با اشاره به اینکه طالبان به اهداف خود پایبند است، ادامه می‌دهد بقیه کارها را به خدا بسپار و برای او دعا کن. مدیحه خالد از آلمان نیز این پرسش را مطرح کرده که اگر حکومت دوباره به دست طالبان بیفتد، مدارس دخترانه چه وضعیتی خواهند داشت. سخنگوی این گروه در بخشی از پاسخ خود بیان می‌کند ما می‌خواهیم مادران و خواهران‌مان در چارچوب شریعت اسلامی آموزش ببینند. اما او تفسیری از شریعتی که طالبان از آن سخن می‌گوید و بر اساس آن می‌خواهد تعلیم دهد، بیان نکرده است.

در دوران حاکمیت طالبان در افغانستان، دختران از حق رفتن به مدرسه محروم بودند. اینها تنها دو نمونه از مسایل مطرح شده در وب‌سایت طالبان است که عمدتا ابراز نگرانی کاربران از بازگشت دوباره طالبان بر رأس حکومت در کشور افغانستان بوده است. با این حال تغییر دیدگاه رهبران اصلی طالبان به‌کارگیری از فناوری‌های نوین برای گسترش فعالیت‌های خود قابل توجه است.

گروهی که تاپیش از این استفاده از اینترنت را تهاجم فرهنگی- عقیدتی از سوی غرب دانسته و بارها سعی در مبارزه با آن را داشته است؛ اما اینک پذیرفته که با راه‌اندازی این وب‌سایت علاوه بر پاسخگویی به اظهارات کاربران، به تغییر دیدگاه آنان پرداخته و شاید از میان آنان نیز بتوان نیروهای وفاداری را برای عضویت در این شبکه جذب کرد.

  • ۹۱/۰۱/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">