ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

بیشتر آمریکایی تصور می‌کنند که با بازیافت رایانه‌ها، تلویزیون‌ها و تلفن‌های همراه قدیمی و کهنه خود به زمین و محیط زیست کمک می‌کنند.

اما به گزارش پایگاه اینترنتی آسوشیتدپرس، آنها به یک تجارت جهانی در زمینه زباله‌های الکترونیک کمک می‌کنند که سلامت کارگران را به مخاطره می‌اندازد و محیط زیست را در کشورهای خارجی آلوده می‌کند.

درحالیکه ارقام دقیقی از میزان ارسال وسایل الکترونیکی بازیافتی از آمریکا به سایر کشورها وجود ندارد اما فعالان تخمین می‌زنند که ‪ ۵۰‬تا ‪۸۰‬ درصد از ‪ ۳۰۰‬تا ‪ ۴۰۰‬هزار تن وسایل الکترونیکی که هر سال برای بازیافت در آمریکا جمع می‌شوند، به خارج از این کشور ارسال می‌شوند.

کارگران در کشورهایی مانند چین، هند و نیجریه از چکش، مشعل گازی و دستان برهنه خود برای استخراج فلز، شیشه و سایر مواد قابل بازیافت استفاده می‌کنند و خود و محیط زیست را در معرض مخلوطی از مواد شیمیایی سمی قرار می‌دهند.

"جیم پاکت" از "بیزل اکشن نت ورک" یک گروه زیست محیطی مستقر در سیاتل گفت، این وسایل به وحشتناک‌ترین روشی که می‌توان تصور کرد بازیافت می‌شوند.

وی افزود، "ما از محیط زیست خود حفاظت می‌کنیم اما سایر قسمت‌های جهان را آلوده می‌کنیم."

مقامات صنعت بازیافت می‌گویند، این وسایل که به احتمال زیاد به خارج از کشور ارسال می‌شوند تقریبا هر آوریل در حوالی "روز زمین" بطور رایگان جمع‌آوری می‌شوند.

مقامات می‌گویند، حامیان این تلاش‌ها که بیشتر شرکت‌ها، مدارس، شهرها و مناطق هستند اغلب ارزان‌ترین شرکت‌ها را کرایه می‌کنند و سوال نمی‌کنند که این وسایل چه می‌شوند.

بسیاری از این شرکت‌های به اصطلاح بازیافت‌کننده دستگاه‌ها و قطعاتی را که کار می‌کنند می‌فروشند و قطعات به درد نخور باقی مانده را به دلالان صادرکننده می‌دهند یا به آنها می‌فروشند.

"جان بکیاریس" مدیر شرکت "‪ "HMR USA‬مستقر در سانفرانسیسکو که زباله‌های الکترونیکی یا ‪ e-waste‬جمع‌آوری و رد می‌کند گفت، افراد بسیاری زباله‌های الکترونیک را صادر می‌کنند.

وی افزود، کسانی که می‌خواهد رایانه خود را رد کنند باید حتما در مورد شرکتهایی که این تجهیزات مستعمل را از آنها می‌خرند، کاملا تحقیق کنند.

این مشکل می‌تواند بدتر شود. بر اساس بانک اطلاعاتی "سازمان محافظت از محیط زیست آمریکا" بیشتر دو میلیون تن وسایل الکترونیکی کهنه‌ای که هر سال توسط مردم آمریکا دور انداخته می‌شود، به گورستان‌های زباله آمریکا ارسال می‌شوند.

اما شمار روز افزونی از ایالت‌ها در حال ممنوع اعلام کردن ارسال این زباله‌ها به گورستان زباله هستند که این کار می‌تواند زباله‌های بیشتری را به جریان بازیافت هدایت کند و به صادرات دامن زند.

بسیاری از دلالان ادعا می‌کنند که آنها تنها در حال صادر کردن تجهیزات مستعمل برای مصرف دوباره در کشورهای فقیر هستند.

ماه سپتامبر طرفداران محیط زیست به ماموران گمرک در هنگ کنگ خبر دادند و جلوی دو محموله کشتی گرفته شد.

ماموران گمرک در این صندوق‌ها را باز کردند و صدها مانیتور رایانه و تلویزیون‌های کهنه و قدیمی را که توسط آمریکایی‌ها در فاصله هزاران مایلی دور انداخته شده بود کشف کردند.

چین واردات زباله‌های الکترونیک را ممنوع اعلام می‌کند و این محموله‌ها به آمریکا مرجوع شد.

شرکتی که این محموله‌ها را ارسال کرده بود شرکتی به نام "فورچون اسکای یو.اس.آ" مستقر در ایالت تنسی بود که شعبه یک شرکت چینی است.

"وینسنت یو" مدیرعامل این شرکت با اعلام اینکه شرکت وی تصور می‌کرده که در حال خرید و حمل رایانه‌های قدیمی است نه مانیتورها و تلویزیون‌ها و اکنون تلاش می‌کند پولی را که داده است، پس بگیرد.

شرکت فورچون اسکای رایانه‌ها و قطعات استفاده شده را به چین، مالزی، ویتنام و سایر کشورهای آسیایی صادر می‌کند.

یو گفت، در آنجا بازر بزرگی برای رایانه‌های دست دوم که آمریکایی‌ها دیگر از آنها استفاده نمی‌کنند، وجود دارد.

وی افزود، تصور نمی‌کند که این کار آلودگی ایجاد کند. اگر هنوز بتوان از این وسایل استفاده کرد پس برای همه خوب است.

فعالان شکایت می‌کنند که بیشتر صادرکننده ها قبل از ارسال این وسایل به خارج از کشور این وسایل را برای اطمینان از درست بودنشان آزمایش نمی‌کنند.

"کنت چان" از بخش محافظت از محیط زیست هنگ کنگ گفت، متوقف کردن و بررسی هر محموله که به هنگ کنگ وارد می‌شود غیرممکن است. قاچاقچی‌ها نیز ممکن است عمدا زباله‌های خود را خوب توصیف کنند.

در ‪ ۹‬ماه اول امسال مقامات هنگ‌کنگ ‪ ۹۵‬محموله اجناس الکترونیک اوراقی را از جمله ‪ ۲۰‬محموله از آمریکا، مرجوع کردند.

صادرات بیشتر زباله‌های الکترونیک در آمریکا قانونی نیست.

آمریکا جلوی صادرات مانیتورها و تلویزیون‌هایی که لامپ‌های کاتد دارند را بدون اجازه از کشور واردکننده ، می‌گیرد اما مقامات فدرال منابعی برای بررسی بیشتر این محموله‌ها ندارند.

"مت هیل" که ریاست اداره زباله‌های جامد این سازمان را بر عهده دارد گفت، "سازمان محافظت از محیط زیست" این مشکل را می‌داند اما معتقد نیست که توقف صادرات این مشکل را حل می‌کند.

هیل گفت، از آنجا که بیشتر وسایل الکترونیک در خارج از کشور ساخته می‌شوند، بازیافت آنها در خارج معنی پیدا می‌کند.

وی افزود، "کاری که باید انجام دهیم آنست که بطور بین‌المللی برای بالا بردن استاندارهای بازیافت در هر جا که صورت می‌گیرد فعالیت کنیم." سازمان محافظت از محیط زیست برای ابداع سیستمی به منظور دادن گواهی به شرکت‌هایی که مسئولانه وسایل الکترونیک را بازیافت می‌کنند، در حال همکاری با گروه‌های محیط زیست، بازیافت‌کنندگان و سازندگان وسایل الکترونیک است.

اما تاکنون گروه‌های مختلفی که در این کار دخالت دارند، در زمینه استانداردها و نحوه اجرای آنها به توافق نرسیده‌اند.

بسیاری از فعالان معتقدند که راه حل این موضوع در گرو درخواست از سازندگان وسایل الکترونیک برای بازگردان و بازیافت محصولات خود است.

آنها می‌گویند، این گونه قوانین سازندگان را تشویق می‌کند تا محصولاتی بسازند که حاوی مواد شیمیایی کم‌خطرتری باشند و بازیافت آنها آسانتر باشد.

  • ۸۶/۰۸/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">