آنتنهای BTS ضرری ندارد
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به مطالعات انجام شده درباره تاثیر آنتنهای BTS موبایل بر سلامت انسان، گفت: این مطالعات نشان میدهد که آنتنهای موبایل در اطراف خود چگالی انرژی بیش از حد مجاز تولید نمیکنند.
دکتر کاظم ندافی در گفتوگو با ایسنا، درباره مباحث مطرح شده مبنی بر تاثیر آنتنهای BTS موبایل بر سلامت انسان، گفت: در این زمینه چند پروژه تحقیقاتی بزرگ در کشور انجام و نتایج آن به صورت مقالات معتبر در مجلات علمی - پژوهشی و مجلات معتبر ISI منتشر شده است.
وی ادامه داد: تمام این مطالعات نشان میدهد که چگالی انرژی آنتنهای BTS موبایل از حد مجاز استاندارد ملی کمتر است. جمع بندی سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای مرتبط تخصصی بینالمللی نیز تایید میکنند که این آنتنها در اطراف خود چگالی انرژی بیش از حد مجاز تولید نمیکنند و به طور کلی ضرری برای سلامت انسان ندارد.
ندافی افزود: اما در عین حال توصیه میشود آنتنهای BTS موبایل در نزدیکی مدارس و کودکستانها نصب نشود و به عنوان یک توصیه علمی حداقل در فاصله صد متری از این مکانها نصب شوند.
وی با تاکید بر اینکه لازم است مردم در ارتباط با تمام وسایلی که امواج الکتریکی یا میدان الکتریکی و مغناطیسی از خود ساطع میکنند موارد احتیاطی را در نظر بگیرند، گفت: به عنوان مثال میتوان به قرار دادن «لپ تاپ» بر روی زانو به عنوان یک عادت رفتاری نامطلوب یاد کرد؛ چرا که «لپ تاپ» تقریبا پنج برابر یک آنتن BTS چگالی انرژی وارد میکند.
ندافی ادامه داد: همچنین میتوان از امواج الکتریکی و مغناطیسی سشوار به عنوان یکی از امواج مضر برای سلامت انسان یاد کرد. بنابراین توصیه میشود حداقل در زمانهایی که از وسایل الکتریکی در خانه استفاده نمیشود این وسایل از برق قطع شوند؛ چرا که میادین الکتریکی و مغناطیسی در زمانی که وسایل استفاده نمیشوند نیز وجود دارند و اثرات سوء خود را اعمال میکند.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: بنابراین نگرانی اول در رابطه با عادت مردم در استفاده از وسایل الکتریکی است. همچنین توصیه میشود کودکان از موبایل استفاده نکنند هر چند استفاده از موبایل تاکنون اثر مشخص شدهای بر سلامت کودکان نداشته است اما در ارتباط با اشعهها اصلی مطرح است که باید تا حد امکان اصول حفاظتی را رعایت کرد.
- ۸۹/۰۹/۲۷