ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

آیا تلفن همراه مضر است؟

| چهارشنبه, ۲۹ آبان ۱۳۸۷، ۰۳:۰۲ ب.ظ | ۰ نظر

در حالی که امروزه زندگی بدون داشتن یک تلفن همراه برای اغلب افراد دشوار و حتی غیرممکن به نظر می‌رسد ممکن است این پرسش به ذهن هر کسی خطور کرده باشد که آیا امواج تلفن همراه به علت تماس دایم با بدن سلامت انسان را به خطر می‌اندازند؟

به گزارش (ایسنا)، از زمانی که تلفن همراه به یک پدیده فراگیر تبدیل شده نگرانی‌ها نسبت به احتمال سرطان‌زا بودن آن روز به روز قوت بیش‌تری گرفته است.

چند سالی است هشدارهایی در مورد خطرات امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه منتشر می‌شوند اما این گزارش‌ها چندان گسترده نبوده‌اند؛ به عقیده‌ی برخی این امر به دلیل تلاش برای پنهان کردن حقیقت از سوی کسانی است که منافع عمده‌ای دارند و مطمئنا سازندگان صنعت تلفن همراه هستند.

توجه به این امر که قرار گرفتن انسان در میدان های الکترومغناطیسی ممکن است پیامدهایی به‌دنبال داشته باشد به نگرانی‌ها دامن زده و پژوهش‌های زیادی را به‌دنبال داشته است.

تلفن‌های همراه نیرویی را ساطع می‌کنند که به امواج فرکانس رادیویی معروف‌اند و تا زمان ساخت تلفن‌های همراه بسیاری از محققان نسبت به آن‌ها نگران نبودند و تصور می‌رفت این امواج بی‌ضرر هستند زیرا نسبت به تشعشع یونیزه شده که توسط اشعه ایکس تولید می‌شود قدرت کم‌تری دارند.

کشورهای مختلف جهان نظرات متفاوتی در زمینه تاثیر امواج تلفن همراه بر روی انسان و ایجاد سرطان دارند. اکنون برخی از محققان اظهار می‌کنند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض امواج تلفن موجب بروز تومور مغزی می‌شود درست مانند سیگار کشیدن که هیچ کس متوجه نمی‌شد به سلامتش آسیب وارد می‌شود تا زمانی که نشان داده شد ابتلا به سرطان ریه در اثر سیگار کشیدن مداوم صورت می‌گیرد.

کامل‌ترین مطالعه‌ای که تاکنون در مورد خطرات ناشی از تلفن همراه برروی سلامتی انجام گرفته نزدیک به تکمیل است اما این پژوهش که به مدت هشت سال در جریان بوده ممکن است نتواند این پرسش را حل و فصل کند.

این مطالعه معروف به Interphone از سوی سازمان بین‌المللی پژوهش برروی سرطان (International Agency for Research on Cancer) که دیده‌بان سازمان ملل است سازماندهی شده است و در مورد فراوانی چهار نوع سرطان در ناحیه‌ی سر و گردن برروی کاربران تلفن همراه در 13 کشور جهان تحقیق می‌کند.

بر اساس برخی یافته‌های این مطالعه، افزایش احتمال بروز تومورهای مغزی در نزد افرادی که به مدت 10 سال یا بیش‌تر از تلفن همراه استفاده کرده‌اند بیش‌تر است.

مطالعات بیش‌تری وجود دارند که هیچ خطری را نشان نمی‌دهند اما متاسفانه این مطالعات تلفن‌های همراه را به مدت 10 سال یا بیش‌تر بررسی نکرده‌اند.

به گفته‌ی محققان، شکل‌گیری بیش‌تر سرطان‌های مغزی تقریبا 10 سال طول می‌کشد. دانشمندان درباره خطرات تلفن‌های همراه به ویژه برای کودکان کمتر از 12سال هشدار دادند زیرا در حالی که امواج الکترومغناطیسی در حدود دو اینچ در مغز بزرگسالان نفوذ می‌کند تا حدود وسط مغز یک کودک 10 ساله و کاملا از مغز یک کودک پنج ساله می‌گذرد از این رو مغز کودکان که هنوز درحال رشد است از همه بیش‌تر آسیب‌پذیرتر است.

طبق خبرنامه ماه سپتامبر موسسه‌ی ملی سرطان، کودکان ممکن است نسبت به بزرگسالان تحت خطر بیش‌تری باشند زیرا سیستم‌های عصبی آن‌ها در زمانی که در معرض این امواج قرار می‌گیرند به طور کامل شکل نگرفته‌اند.

به علاوه در طول عمر خود سال‌های زیادی در معرض تشعشع قرار بگیرند. مقامات در کشورهای بریتانیا، فرانسه و هند احتیاط در استفاده‌ی تلفن همراه توسط کودکان را خواستار شده‌اند.

طبق اعلام این خبرنامه، مطالعات بزرگ‌تری لازم است تا به پرسش‌ها در مورد استفاده طولانی مدت از تلفن همراه پاسخ دهند اما این تمام ماجرا نیست. یافته‌های مقدماتی یک اپیدمیولوژیست سرشناس در سوئد که تلفن همراه را به مدت 20 سال مورد استفاده بود، مورد نگران کننده‌ای یافته است.

بنا بر گفته‌ی وی، افرادی که از نوجوانی استفاده از تلفن همراه را آغاز می‌کنند تا زمان رسیدن به 20 سالگی پنج برابر بیش‌تر در معرض ابتلا به گلایوما قرار دارند که نوعی سرطان مغزی است.

با وجود نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی دانشمندان از شرکت‌های تلفن همراه درخواست کرده‌اند آمار استفاده از آن‌ها را منتشر کنند و عنوان کرده‌اند پاسخ نهایی ممکن است در کمتر از چند سال یافته شود اما هیچ پاسخی از جانب صنعت تلفن همراه داده نشده است.

اما چه باید کرد؟ آیا امکان دارد استفاده از تلفن همراه را متوقف کنیم؟ به نظر می‌رسد هیچ راهی وجود نداشته باشد؛ تلفن همراه به بخشی از زندگی ما تبدیل شده و به ما در مواقع اضطراری یا هنگام حضور در مکان‌هایی که دسترسی به وسایل ارتباطی ایمن دیگر مقدور نیست کمک می‌کند.

می‌توان برای به حداقل رساندن چنین خطری و به عهده گرفتن مسوولیت سلامت خود اقدام کرد. به دلیل این که نیروی امواج رادیویی با افزایش مسافت کاهش می‌یابد افرادی که از بابت قرار گرفتن درمعرض تشعشعات نگران هستند می‌توانند با استفاده از هدست یا هدفون، کاهش مدت مکالمه یا استفاده از تلفن ثابت از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تشعشعات آن بپرهیزند.

به عقیده‌ی برخی همانند سیگار یا خوراکی‌های ورزشی باید یک قانون عمومی برای نظارت بر بازاریابی، فروش و استفاده از تلفن همراه وجود داشته باشد. قانونی که برچسب زدن پیام‌های هشدار برروی تمامی تلفن‌های همراه مانند «استفاده طولانی مدت از تلفن همراه سرطان زاست» را اجبار می‌کند.

  • ۸۷/۰۸/۲۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">