آیا مشکلات PAP ها با مخابرات حل می شود
در پی بروز مشکلاتی میان شرکتهای PAP یا ندا - ارائهکنندگان پورتهای پرسرعت اینترنت - و شرکت مخابرات ایران که به طرح شکایت برخی از این شرکتها از مدیر عامل شرکت مخابرات ایران به دلیل اجرایی نشدن مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که کاهش هزینه واگذاری یک زوج سیم مسی به شرکتها از سه هزار تومان به هزار تومان را شامل میشود، منجر شد و دیگر موارد، مکاتباتی بین شرکت مخابرات ایران و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی انجام شده که هنوز به نتیجه نرسیده است.
صابر فیضی - مدیر عامل شرکت مخابرات ایران - در گفتوگو با(ایسنا) گفت: طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که در آن کاهش هزینه واگذاری یک زوج سیم مسی به شرکتها از سه هزار تومان به هزار تومان عنوان شده، هزینهای که ما برای کابل مسی ADSL میگیریم به یک سوم کاهش مییابد که این موضوع روز اول از سوی ما به شرکتها گفته شد که قیمت تمام شده این کابلها بیشتر از این مبلغ است و اگر یکسوم کنیم ما بهالتفاوت آن را چه کسی پرداخت میکند؟
وی افزود: در هر حال مکاتباتی بین ما و سازمان تنظیم مقررات ارتباطات انجام شد که هنوز با سازمان به نتیجه نرسیده و بحثهای کارشناسی نیاز داشت اما این شرکتها در این باره از بنده شکایت کردهاند.
به گزارش ایسنا گروهی از شرکتهای PAP یا ندا اظهار کردند که مبالغ زیادی مازاد بر مصوبات کمیسیون تنظیم مقررات به شرکتهای مخابرات استانی پرداخت کردهاند و به همین جهت شکایت نامهای تنظیم و به دادسرای ویژه رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت ارسال کردند، در همین حال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز طی نامههایی به مدیران عامل شرکتهای مخابرات ایران و استانها در تاریخ 27 اسفندماه سال 87 و 31فروردینماه سال جاری، خواستار اجرای مصوبه فوق شد و اعلام کرد که مصوبات کمیسیون برای کلیه فعالان بخش ارتباطات و فنآوری اطلاعات کشور از جمله شرکتهای تابعه مخابرات ایران لازمالاجراست.
اظهارات فیضی در حالی است که جلسه بررسی چالشهای اینترنت پرسرعت در کشور روز دوشنبه با حضور وی و مدیران عامل شرکتهای پارس آنلاین، شاتل و لایزر، به همت گروه علمی تحلیلی طیف برگزار شد.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران در این جلسه نبود ضمانت اجرایی برای همکاری شرکتهای مخابرات استانی با دارندگان مجوزهای PAP را عمدهترین مشکل فعالیت این شرکتهای در حال حاضر عنوان کرد و با بیان اینکه متأسفانه برای فعالیت بخش خصوصی در کشور فرهنگسازی مناسب صورت نگرفته، یادآور شد: امروز ممکن است با برخی راهکارها بتوان مشکلات شرکتهای PAP را به صورت مقطعی برطرف کرد، اما باید با تدوین چارچوبهای همکاری شرکت مخابرات با شرکتهای PAP در قالب تفاهمنامه مشکلات موجود را یک بار برای همیشه برطرف کرد.
ظاهرا در حال حاضر مخابرات در حال جمعآوری اطلاعات و آمار از مراکز تلفنی شهر تهران است و این اطلاعات با آمارهای ارسالی از سوی شرکتهای PAP مقایسه خواهد شد.
همچنین یکی از راهکارهای پیشنهادی مطرح شده در این نشست که میتواند به تسریع روند فعالیت شرکتهای PAP در کشور کمک کند سپردن مباحث امنیتی و نگهداری شبکه به شرکت مخابرات بود تا DSLAMها به سالنهای سوئیچ مراکز تلفنی منتقل شود، از سوی دیگر شرکتهای PAP مالکیت تجهیزات، مسئولیت مدیریت شبکه و ارتباط با مشتری را بر عهده بگیرند.
- ۸۸/۰۲/۱۱