ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

آیا گوشی‌های سرقتی به‌راحتی کشف می‌شوند؟

| چهارشنبه, ۵ دی ۱۳۸۶، ۰۲:۱۳ ب.ظ | ۱ نظر

معمولا با تغییر شماره‌ی سریال گوشی‌های به سرقت‌رفته و یا مفقود شده می‌توان از آن‌ها استفاده کرد به طوری که امکان شناسایی و یا ردیابی آن‌ها از بین می‌رود اما در گوشی‌های نسل جدید که وارد بازار می‌شوند، امکان تغییر شماره سریال وجود نداشته و یا بسیار مشکل است.

محمد آبایی - مدیر کل بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات شرکت ارتباطات سیار - در گفت‌وگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: بحث ردیابی گوشی‌های به سرقت رفته و یا مفقودی در شرکت ارتباطات سیار انجام می‌شود و کسانی که چنین مشکلی برایشان به وجود می‌آید می‌توانند با طرح دعوا و شکایت و دریافت و ارائه‌ی نامه‌ای از مرجع قضایی، گوشی‌های خود را ردیابی کنند.

وی با بیان این که در حال حاضر گوشی‌ها به لحاظ امکان تغییر شماره سریال تقسیم‌بندی می‌شوند تصریح کرد: ‌در برخی مواقع ممکن است هزار گوشی با یک شماره سریال کار کنند که طبیعتا با این کار شناسایی بسیار مشکل خواهد شد.

او خاطر نشان کرد: در این زمینه جلساتی را با پلیس آگاهی داشته و این مساله مطرح شد که در این زمینه اطلاع‌رسانی کرده و در مورد وجود چنین گوشی‌هایی که امکان تغییر شماره سریال در آن‌ها کمتر وجود دارد، اطلاع‌رسانی کنند.

وی یاد آور شد: گوشی‌های سرقت شده معمولا به فروش می‌رسند، بنابراین افراد باید در خرید گوشی‌ها دقت داشته باشند تا نسبت به خرید انواع معتبرو دارای شناسنامه اقدام کنند، زیرا در نهایت فردی که اینگونه گوشی را بدون فاکتور خریداری کرده، مقصر و مجرم شناخته می‌شود.

به گفته‌ی کارشناسان و فعالان بازار گوشی‌های نسل جدید نوکیا دارای این امکان هستند که امکان تغییر شماره سریال در آن‌ها بسیار سخت است اما در گوشی‌های سامسونگ و سونی‌اریکسون امکان این تغییرات بسیار وجود دارد؛ با توجه به این مساله ضرورت اطلاع‌رسانی صحیح در این مورد بیشتر احساس می‌شود تا خریداران هنگام خرید گوشی‌هایی که دارای این قابلیت‌های امنیتی هستند، دقت کنند.

اما ابراهیم درستی - رییس اتحادیه‌ی فروشندگان لوازم صوتی و تصویری ولوازم یدکی (یکی از رسته‌های فعالیت صدور پروانه‌ی گوشی )- در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان این که هیچ‌کدام از مغازه‌داران ما که دارای پروانه کسب هستند به خرید گوشی‌های بدون سند و سرقت رفته اقدام نمی‌کنند، گفت: برای جلوگیری از خرید و فروش گوشی‌های به سرقت رفته و ممانعت از تغییر شماره‌ی سریال آن‌ها باید بسترسازی کامل انجام شود و در این زمینه تمام بخش‌ها و مراکز مربوطه باید وارد کار شوند؛ به عنوان مثال تولیدکنندگان داخلی که به مونتاژ کردن گوشی‌ها اقدام می‌کنند باید از تجهیزاتی استفاده کنند که این امکان در آن‌ها کمتر وجود داشته باشد و در واقع برای تولید گوشی از فیلترهایی عبور کنند.

به گفته‌ی وی واردکنندگان گوشی‌ها باید از این پس بیش‌تر به خرید و ورود گوشی‌هایی که امکان تغییر شماره سریال در آن گوشی‌ها وجود نداشته و یا ناچیز است اقدام کنند که خود این موضوع طبیعتا بسیار مهم و تاثیرگذار بوده واز بروز بسیاری از سرقت‌ها جلوگیری خواهد کرد زیرا سریعا شناسایی می‌شود.

او ادامه داد: البته اطلاع‌رسانی این موضوع به ویژه از طرف رسانه‌های صوتی و تصویری به مردم برای خرید این نوع گوشی‌ها بسیار تاثیرگذار و مفید خواهد بود.

  • ۸۶/۱۰/۰۵

نظرات  (۱)

باسلام ازمطالب جالب وخواندی شما ممنونم ولی مدتی هست گوشی نوکیا ان 82 خودمو گم کردم اعلام سرقت هم کردم این دادگستری ازم هزینه تمبر بالای ازم گرفته و هیچ اتفاقی هم نیوفتاده لطفا راهنمایی بهتری کنید باتشکر از دولت محترم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">