اجرای طرح جامع ICT کلان شهرها تا سال 91
معاون برنامهریزی و توسعه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: به منظور تحقق کامل اهداف شهرداری الکترونیک طرح جامع ICT تا پایان سال 91 در کشور به اجرا در میآید.
عزیز دولتخواه در گفتوگو با فارس درباره فعالیتهای انجام شده در زمینه شهرداری الکترونیکی گفت: سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور به منظور تحقق کامل اهداف شهرداری الکترونیک طرح جامع ICT تا پایان سال 91 در 8 کلانشهر، 7 شهر پایلوت و شهرهای دارای جمعیت بیش از 100 هزار نفر کشور به اجرا در میآید.
وی برگزاری کنفرانس بینالمللی شهرداریهای الکترونیکی در اردیبهشت سال گذشته، تهیه مقالات در روزنامهها و مجلات علمی و تهیه کتب را از جمله اقداماتی عنوان کرد که در راستای فرهنگسازی و آشناسازی مردم و کارکنان شهرداریها با شهرداری الکترونیکی انجام گرفته است.
معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور افزود: سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور مذاکره با شرکتهای معتبر نرم افزاری داخلی و خارجی برای تهیه نرم افزارهای مرتبط با شهرداری الکترونیک را در دستور کار خود قرار داد و با ایجادپورتال شهرداریها در بیش از 600 شهر، تهیه نرم افزارهای اداری - مالی، شهرسازی- نوسازی و اطلاعات مکانی، شهرداری الکترونیک را در تمامی شهرهای کشور به اجرا در آورده است.
وی درباره سیاستگذاری سازمان شهرداریها برای تحقق تمامی اهداف شهرداری الکترونیک گفت: فعالیتهای سازمان شهرداریها و دهیاریها با دو دیدگاه کوتاه مدت (بهبود اضطراری) و بلند مدت (بهبود نهایی) از نیمه دوم سال 1384 آغاز شده است.
وی افزود: در بهبود اضطراری تلاش شده است تا راه حلهایی برای بهبود سریع وضعیت فعلی ارائه و اجرایی شود و در بهبود نهایی سعی بر آن بوده تا سیاستگذاریها و رویکردهای کلان اصلاح شود تا آثار آن در دیدگاهها و نحوه نگرش مدیران کلان مشاهده شود.
دولتخواه با بیان اینکه در تمام کشورهای جهان، کمبود نیروی کار متخصص و عدم به روزرسانی مواد و اطلاعات از چالشهای بزرگ در توسعه فناوریهای اطلاعات است، گفت: در پروژه شهرداری الکترونیکی در ایران نخستین گام آموزش نیروی کار متخصص و فرهنگ سازی و آشنایی شهروندان با موضوعات مرتبط با آن است.
وی اظهار داشت: کنفرانس بین المللی شهرداری الکترونیکی به این منظور طراحی و اجرایی شد و با دو نگرش علمی و کاربردی- ترویجی شروع به کار کرد.
به گفته وی در بعد علمی این کنفرانس از اساتید برتر دانشگاههای خارجی و دولتی کمک گرفته شد و در بعد کاربردی - ترویجی نیز از شهرداران و مدیران سازمانهای فناوای شهرداریها بهره گرفته شده است تا این انتقال تجربیات و دانش به نحوی علمی و مؤثر انجام شود.
دولتخواه تاکید کرد: نوآوری و اصلاح الگوی مصرف دو هدف عمده این کنفرانس علمی و کاربردی است.
وی گفت: از یک سو موضوع شهرداری الکترونیکی با نوآوری و ابتکارات ادغام شده و از سوی دیگر، حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف در آن رعایت شده است.
وی افزود: اصلاح الگوی مصرف فقط بعد اقتصادی ندارد، بلکه نیازمند تغییر نگرش و فرهنگ در تمام سطوح جامعه است.
معاون برنامه ریزی و توسعه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور یادآور شد: اصلاح الگوی مصرف امری، زیربنایی و اصولی است که انجام کامل و مناسب این فرمایش مقام معظم رهبری میتواند موجب شکوفایی و جهش عظیم کشور در تمام امور و مسائل شود.
- ۸۸/۰۲/۰۱