ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اجرای پرونده الکترونیکی سلامت در روستاها

| دوشنبه, ۱۳ آبان ۱۳۸۷، ۰۱:۲۹ ب.ظ | ۰ نظر

مطابق مصوبه شورای عالی سلامت طرح پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان از سال 87 تا 97 به مدت 10سال در کشور به اجرا در می‌آید، این طرح ملی امسال از چند استان و با استقرار آن در مراکز بهداشتی - درمانی روستایی که پزشکان خانواده حضور دارند، شروع می‌شود.

حسین ریاضی، معاون تحقیق و توسعه مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در گفت‌و‌گو با فارس، با اعلام این مطلب، افزود: پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان یا همان سیستم e-health سیستمی است که به موجب آن برای هر ایرانی با استفاده از کد ملی یک فایل الکترونیک ایجاد می‌شود و همه اطلاعات مربوط به سلامت وی از قبل از تولد تا پس از مرگ در آن ثبت می‌شود و با استفاده از رمز عبور امکان دسترسی به این اطلاعات توسط وی یا پزشک معالج او در سراسر کشور به وجود می‌آید.

وی افزود: سیستم پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان 4 فاز دارد و اکنون 3 فاز آن شامل شناسایی وضع موجود کسب و کار سلامت در کشور است، تهیه مدل‌های وضع مطلوب کسب و کار سلامت در کشور و معماری بومی پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان به پایان رسیده و به زودی وارد فاز برگزاری مناقصه تهیه RFP و توسعه نرم افزارها، سیستم‌ها و زیر سیستم‌های اجرایی آن برای چند دانشگاه علوم پزشکی می شویم که به تدریج در سال‌های آینده گسترش می‌یابد.

وی اضافه کرد: با انجام این مناقصه‌ها که طی هفته‌های آینده آگهی آن در مطبوعات چاپ می‌شود، قرار است این سیستم امسال در مراکز بهداشتی- درمانی چند دانشگاه علوم پزشکی که پزشکان خانواده مستقر هستند، نصب و فعال شود و همزمان برنامه توسعه استاندارد پرونده الکترونیک سلامت نیز پیگیری می‌شود.

وی گفت: در کنار اجرای این پروژه ملی فرهنگ سازی و آموزش پرسنل بهداشتی- درمانی برای کاربردی کردن این طرح هم از طریق یک وب سایت آموزشی انجام می‌شود.

وی گفت: طرح پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان در جلسه اخیر شورای عالی سلامت که با حضور معاون اول ریاست جمهوری برگزار شد، مصوب شد و بر اساس این مصوبه شروع اجرای این طرح امسال است و باید طی یک پروسه 10ساله در سال 97 به پایان برسد.

وی اضافه کرد: مصوبه شورای عالی سلامت درباره طرح ملی پرونده الکترونیک سلامت به علت بار مالی بالای آن باید در هیئت دولت نیز تصویب و ابلاغ شود و البته باید دفتر بودجه وزارت بهداشت بار مالی این طرح را برآورد و اعلام کند که هنوز این کار به اتمام نرسیده است و البته چون این طرح بر اساس مناقصه و توسط شرکت‌های خصوصی انجام می‌شود هنوز نمی‌توان به طور دقیق بار مالی آن را تعیین کرد.

وی افزود: با توجه به لزوم ایجاد پرونده الکترونیک سلامت توسط پزشکان خانواده برای جمعیت تحت پوشش آنها، قرار است این طرح در مرحله اول در مراکز بهداشتی- درمانی روستایی که پزشکان خانواده حضور دارند در چند استان اجرا شود و بعد به تدریج به سایر مناطق کشور و بیمارستان‌ها گسترش یابد.

ریاضی گفت: با شروع اجرای طرح پرونده الکترونیک سلامت در یک دانشگاه علوم پزشکی قرار نیست صفر تا 100 این طرح در تمام مراکز بهداشتی - درمانی و آموزشی و پژوهشی آن دانشگاه اجرا شود، این طرح به صورت مرحله‌بندی شده اجرا می‌شود و توسعه نرم افزاری، سخت افزاری و جغرافیایی آن در مراکز مختلف تابعه وزارت بهداشت به مرور انجام می‌شود.

وی گفت: اگر بتوانیم در مدت 10 سال این پروژه را به سرانجام برسانیم باز هم از کشورهای دیگری نظیر انگلستان و کانادا که چند سالی است اجرای این پروژه را شروع کرده‌اند، جلوتر خواهیم بود.

وی گفت:‌ هنوز هیچ کشوری در جهان پروژه پرونده الکترونیک سلامت را به طور کامل اجرا نکرده است و حتی کشور انگستان که در این زمینه جلوتر است، نتوانسته بیمارستان‌های خصوصی را نسبت به اجرای این طرح مجبور کند اما در ایران چون همه بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی ـ درمانی و داروخانه‌ها تابع وزارت بهداشت هستند اجرای این طرح آسان‌تر است.

ریاضی افزود:‌ در پرونده الکترونیک سلامت هر فرد، همه اطلاعات مربوط به سلامت وی از قبل از تولد یعنی دوران جنینی تا بعد از مرگ برای مباحث پزشکی قانونی درج می‌شود و علاوه بر خود بیمار،‌ پزشک معالج و سیستم بهداشتی ـ درمانی کشور شامل دانشگاه‌های علوم پزشکی، مدیران وزارت بهداشت و پزشکی قانونی در سطوح مختلف به این اطلاعات دسترسی خواهند داشت البته این اطلاعات در یک سیستم امینتی ذخیره می‌شود که امکان دسترسی افراد غیر مجاز به اطلاعات افراد نباشد.

وی گفت:‌ 45 هزار بیمارستان،‌ درمانگاه،‌ مرکز بهداشتی ـ درمانی دولتی و خصوصی و داروخانه در کشور وجود دارند که بر اساس پروژه 10 ساله پرونده الکترونیک سلامت باید به این سیستم متصل شوند، اجرای این پروژه زمینه فعالیت‌های تحقیقاتی بزرگ ملی، ارائه خدمات پزشکی و مشاوره پزشکی از راه دور (‌تله مدیسین) و تصمیم‌گیری دقیق مدیران بر اساس اطلاعات این پروژه را فراهم می‌کند.

  • ۸۷/۰۸/۱۳

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">