ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مرحله‌ی دوم اجلاس جهانی سران برای جامعه‌ی اطلاعاتی با هدف کاهش شکاف دیجیتالی میان کشور‌های فقیر وغنی، از فردا 16 نوامبر برابر با 25 آبان ماه به مدت سه روز در تونس آغاز می‌شود.
به گزارش (ایسنا)، در این نشست بیش از 10 از رهبران جهان، جوامع مدنی، بخش خصوصی؛ دبیرکل سازمان ملل و 200 شرکت بین‌المللی شرکت می‌کنند.
بنا بر این گزارش هم‌اکنون پیش از گشایش اجلاس، حدود 170 کشور حاضر در اجلاس جهانی جامعه‌ی اطلاعاتی تونس، دور نهایی مذاکرات خود را پیرامون مساله‌ی جنجالی کنترل وحاکمیت اینترنت، آغاز کرده‌اند، این موضوع که ریشه‌ی سه ساله دارد، در واقع جنگی است میان ایالات متحده‌ی آمریکا و دیگر کشورهایی که سعی دارند از قدرت بالقوه‌ی واشنگتن برای کنترل شبکه‌ی اینترنت بکاهند.
سخنگوی اتحادیه‌ی ارتباطات بین المللی سازمان ملل در این رابطه گفت: مذاکرات اولیه در مورد حاکمیت اینترنت، باعث جلب توجه پیش از حد مذاکره کنندگان شده است که به احتمال بسیار با شروع اجلاس سه روزه‌ی WSIS در روز چهارشنبه، شاهد جدی‌تر شدن آن خواهیم بود .
پس از برگزاری یک جلسه‌ی عمومی‌، قرار شد کشورها در گروه‌های 40 کشوری از روز دوشنبه فعالیت‌هایی را آغاز کنند تا در طول اجلاس با یکدیگر به توافق نهایی برسند.
درحال حاضر مدیرت فنی اینترنت در دست شرکت بین‌المللی ثبت دامنه‌های اینترنتی موسوم به ICANN واقع در کالیفرنیای آمریکا است؛ این شرکت کار تعیین مدیریت دامنه‌های اینترنتی کشور (cu, .uk.) راهکارهای بنیادین فنی سازمان دهنده‌ی فعالیت شبکه‌ی جهانی را بر عهده دارد؛ اکنون،آمریکا تحت فشار شدیدی به ویژه از سوی اتحادیه‌ی اروپا قرارگرفته است.
روزنامه‌ی واشنگتن پست در مقاله‌ی روز پنجمن نوامبر خود نوشت : «کوفی عنان هشدار داده است که مرحله‌ی تونس به سلطه‌ی کامل آمریکا به اینترنت پایان خواهد داد» و هدف اصلی این اجلاس ذی نفع کردن کشورهای فقیر دنیا از منافع اقتصادی و اجتماعی اینترنت و ارتباطات عصر مدرن است».
کوفی عنان، دبیرکل سازمان ملل نیز در اجلاس تونس و در کنار 20 دولتمرد بزرگ دیگر جهان حضور خواهد داشت .
بر اساس آمارهای منتشره از سوی اتحادیه‌ی ارتباطات بین المللی ، 942 میلیون انسانی که در کشورهای توسعه یافته زندگی می‌کنند، پنج برابر بهتر از دیگر مردم دنیا به سرویس‌های خط ثابت و تلفن همراه و 9 برابر دسترسی بهتر به سرویس‌های اینترنتی دارند .
همچنین جمعیت حدود یک میلیارد نفری کشور‌های پیشرفته، 13 برابر بهتر از 85 درصد از مردم کل جهان که زیر خط فقر زندگی می‌کنند، به رایانه‌های شخصی دسترسی دارند .
مرحله‌ی دوم اجلاس جهانی جامعه‌ی اطلاعاتی نیز با حمایت سازمان ملل متحد و به منظور از میان برداشتن شکاف دیجیتالی میان ملت‌های فقیر و غنی در سه روز از 25 آبان ماه در تونس برگزار خواهد شد .
اگرچه در اجلاس ژنو بر نیاز توسعه‌ی منافع اینترنتی برای عموم مردم جهان تاکید شد ، اما این کار عملا تحقق نیافت و کشورهای آفریقایی از بسیاری منافع نرم افزاری و سخت افزاری محروم ماندند .
آنچه در اجلاس ژنو صورت پذیرفت این بود که WSIS در برجسته کردن نقش فناوری اطلاعات در توسعه‌ی هر چه بیشتر کشورهای در حال رشد موفق ظاهر شد، اما بسیاری از مباحث عنوان شده در آن ، در حد و اندازه‌های یک گفتمان و یا شعار باقی ماند و هیچ گاه، جامه‌ی عمل به خود نپوشاند .
از سال 1998 کنترل اینترنتی به چنگال اتحادیه‌ی بین المللی ثبت دامنه‌های اینترنتی افتاد که این اتحادیه توسط وزارت تجارت و بازرگانی آمریکا و به منظور کنترل دامنه‌های اینترنتی و سیستم‌های نشانی یابی همچون پسوندهای دامنه‌های کشورها، راه اندازی شد .
تاکنون یک هیات سازمان ملل که قصد داشت راه کاری جدید برای حاکمیت اینترنت ارایه دهد ، با شکست مواجه شده است .
اما "گروه مشغول به کار بر روی حاکمیت اینترنتی" (WGIG) در گزارش جولای خود، چهار انتخاب پیشنهاد کرده است که به قرار زیر است :
انتخاب اول : ایجاد یک مجموعه‌ی سازمان مللی تحت عنوان " انجمن جهانی اینترنت " که بتواند بر حاکمیت اینترنت توسط آمریکا فایق آید .
انتخاب دوم : هیچ تغییر جداگانه‌ای جهت تقویت تبدیل کمیته‌ی مشورتی ICANN به میدانی برای منازعه‌ی رسمی‌ در مورد مسائل نت ، انجام نگیرد .
انتخاب سوم : واگذاری یک نقش فنی محدود به ICANN و راه اندازی یک انجمن بین المللی اینترنت خارج از سازمان ملل و از میان برداشتن امریکا از حاکمیت در ICANN.
انتخاب چهارم : ایجاد سه سازمان جدید ، یکی برای غلبه بر ICANN دیگری به عنوا محلی برای بحث و مناظره‌ی دولت‌ها ، تجارت و عموم مردم و آخرین نهاد و به منظور تنظیم و هماهنگ کننده‌ی سیاست‌های عمومی‌مرتبط با اینترنت .
مسؤول‌ هماهنگی آمریکا در ارتباطات بین المللی و سیاست اطلاعاتی در وزارت امور خارجه‌ی این کشور گفت که آمریکا با واگذاری حاکمیت اینترنت به سازملل موافقت نخواهد کرد .
پیش از این ماه نیز بعضی از شرکت‌های فناوری آمریکا از جمله گوگل، IBM و مایکروسافت حمایت خود را از تلاش‌های دولت بوش ، برای حفظ حاکمیت ایالات متحده برابر اینترنت، اعلام کرده بودند .
به هر حال بنا به گفته‌ی کارشناسان هر تصمیمی‌ که در رابطه با حاکمیت اینترنت در اجلاس تونس اتخاذ شود ، می‌تواند ضربه‌ی سختی بر آمریکا وارد کند .

  • ۸۴/۰۸/۲۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">