ادامه اعتراض ها به ساماندهی بازار VOIP
جلسهی هماندیشی مزایدهی VoIP با دستور جلسهی بررسی چالشهای قانونی و تشکیل کنسرسیوم و همکاری گروهی بخش خصوصی در دبیرخانهی سازمان نظام صنفی رایانهیی تشکیل شد.
به گزارش (ایسنا)، ناصرعلی سعادت - رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهیی کشور - در این نشست که با حضور اعضای کمیسیون اینترنت و شرکتهای اینترنتی برگزار شد، هدف از برگزاری جلسه را هماندیشی دربارهی این مزایده و تبدیل آن به یک حرکت سازنده دانست و اظهار کرد: بحث ترمینیشن در زمان دولت قبل غیرقانونی محسوب میشد اما مقرر بود برای اورجینیشن فضای قانونمند فعالیت ایجاد شود؛ دو تعرفه ارایه شد که طبق آن تعرفهی پهنای باند معمولی و برای امور VoIP با ارایهی هزینهی بیشتر حق امتیازی داده میشد تا اورجینیت انجام شود.
او خاطر نشان کرد: پروانهی Voice over IP در مجموعهی ترمینیشن و اورجینیشن که حرکتی سازنده بود شروع شد و متن پروانه از طرف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام و از شرکتها خواسته شد تا مقدمات اولیه پروانه را مطالعه کنند تا پروانه صادر شود.
وی ادامه داد: با این پروانه اورجینشین با یک حجم بیشتری انجام میشد و بر اساس بند ب مادهی 124 برنامهی توسعهی سوم ترمینیشن نیز در مسیر قانونی به بخش خصوصی داده میشد اما با توجه به اعتراضات بخش خصوصی و بعضی از مفاد این پروانه این امر به سرانجام نرسید و با انتخابات ریاست جمهوری دولت نهم مصادف شد و حاصل این امر به تاخیر افتادن ارائهی پروانه به بخش خصوصی بود.
به گفتهی رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهیی جایگزینی سمتها در سازمان تنظیم مقررات یک بلاتکلیفی در بحث VoIP به وجود آورد که این امر به توسعهی قاچاق انجامید؛ همچنین در طول جلسهای با رییس سازمان تنظیم مقررات عدم واگذاری این امر به بخش خصوصی به صراحت اعلام شد.
او به حرکت جدیدی از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در اواخر سال گذشته اشاره کرد و گفت: این حرکت مبنی بر توقف فعالیت VoIP شرکتها بود که با مذاکرات به نتیجه نرسید و مهلت 24 ساعته برای توقف VoIP یا پلمپ شرکتها دادند و ما عملیات را متوقف کردیم اما به شرکتهای فعال در این زمینه لطمات جدی وارد شد.
به گفتهی سعادت مجددا اعلام شد که شرکت زیرساخت به برگزاری مزایدهای برای انتخاب پیمانکاران اقدام کرده تا از طریق آن ترافیک بینالملل را از طریق پروتکل Voice over IP از داخل و خارج منتقل کند که گرفتن سند مزایده از سوی تعدادی از شرکتها مبنی بر افزایش اطلاعات آنها با هزینهای بالغ بر 30 هزار تومان بوده و با بررسی اساسنامهی زیرساخت چنین استنباط میشود که زیرساخت اپراتور نیست بلکه وظیفهی آن ایجاد ظرفیت برای اپراتورهاست.
سعادت به تمدید مهلت ارائه اسناد مزایده تا دو هفتهی دیگر از طرف شرکت زیرساخت اشاره کرد و گفت: با این دو هفته مشکلات مزایده حل نخواهد شد به طوری که خواستهی بخش خصوصی آزادسازی است و باید در راستای اصل 44 به مسیر اصلی آزادسازی برگشت زیرا ماهیت VoIP خصوصی است و باید خصوصیسازی شود.
رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهیی در ادامه به تصمیم اکثر اعضای صنف مبنی بر شرکت نکردن در مزایده اشاره کرد و گفت: صنف درخواست صدور پروانه و مجوز دارد تا طبق پروانه به فعالیت بپردازد.
او تفاوت بحث مزایده و پروانه را در مسایل حقوقی، قانونی و ماهوی دانست و گفت: باید خواستهی بخش خصوصی برای این فعالیت مشخص شود و با ارایهی VoIP آزادسازی شود.
در ادامه این جلسه پیام کرباسی - عضو کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهیی کشور - اساس VoIP را در IP دانست و گفت: به دلیل پذیرفتن مسوولان نسبت به ارائهی مجوز به ISPها دلیلی برای عدم ارائهی مجوز VoIP نیست و بهتر است روابط کاملا برای این موضوع نیز رعایت شود.
او با ابراز خرسندی از توافق سازمان رگولاتوری و مخابرات به وارد کردن پهنای باند توسط بخش خصوصی اشاره کرد و تاکید کرد:ارتباطات بینالملل فقط در حیطهی تصدیگری زیرساخت است همچنین با توجه به در اختیار بودن Gateway بینالملل در دست دولت، بهتر است خرید و فروش را به بخش خصوصی واگذار کند و امور نظارت و گرفتن عوارض را بر عهده گیرد.
کرباسی همچنین به ارایه نشدن مکالمات بینالملل از طرف بخش دولتی به بخش خصوصی اشاره و تاکید کرد: مکالمات زیرمجموعهی اینترنت است و با توجه به باز بودن اینترنت، تبادل اطلاعات، فرستادن فایل، PDF و ایمیل لذا چه دلیلی برای عدم ارائهی مکالمات بینالملل به بخش خصوصی وجود دارد؟
- ۸۷/۰۲/۱۳