ارایه معماری جدید رایانه ای در دانشگاه امیرکبیر
پژوهشگر دانشگاه صنعتی امیرکبیر شیوه جدیدی را برای ارتباط هم زمان انواع پردازنده ها در محیط یک تراشه ارائه کرده است که می تواند در تولید ابررایانه های آینده بکار گرفته شود.
مهندس "پوریا محمدی یقینی" مجری این طرح به ایرنا گفت: بر اساس این معماری جدید که "شبکه بر تراشه" خوانده می شود، می توان به سادگی و بصورت هم زمان تعداد انبوهی از پردازنده ها را بر روی یک تراشه تعبیه کرد.
این دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر افزود: این معماری جدید رایانه ای موجب افزایش سرعت و کاهش مصرف انرژی در رایانه ها می شود.
وی مقیاس پذیری بالای این معماری را از جمله ویژگی های این طراحی جدید عنوان کرد و گفت: حتی اگر هزار هسته پردازشی و یا حافظه ای بر روی یک تراشه قرار داده شود ، سرعت و کارایی آن کاهش نمی یابد.
محمدی با تاکید بر اینکه اینگونه معماری ها در سراسر جهان هنوز در مرحله تئوری و تحقیق است، افزود: مهندسان رایانه دنیا امیدوارند این معماری جدید را طی 10 سال آینده بر روی ابررایانه ها بکار گیرند.
از این پژوهش که در قالب پایان نامه دوره کارشناسی ارشد و با راهنمایی دکتر حسین پدرام انجام شده چندین مقاله ISI نیز استخراج شده است.
- ۸۸/۱۰/۲۲