ارسال پیامک با تلفن ثابت ممکن شد
معاون توسعه و مهندسی شرکت مخابرات استان تهران گفت: با فراهم شدن امکان ارسال و دریافت پیامک تلفن ثابت، یک فیلد دیگر با عنوان "هزینه پیامک " به قبض تلفن ثابت اضافه شد.
سمیعالله صادقی در گفتوگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس با اشاره به راهاندازی نرمافزار ارسال و دریافت پیامک تلفن ثابت "پیاثا " در مخابرات استان تهران، اظهار داشت: سرویس پیامک ثابت از گذشته وجود داشت و جدیدا نیز ارتباط ثابت با موبایل و موبایل به ثابت راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: مشترکان ثابت برای ارسال و دریافت پیامک باید دارای گوشی تلفن با این قابلیت باشند که کم بودن گوشی تلفن مناسب از جمله مشکلات این سرویس بود و امیدواریم در آینده با ورود تولید کنندگان داخلی به بازار تعداد این نوع گوشیها افزایش یابد.
* نرمافزار پیاثا، ارسال و دریافت پیامک تلفن ثابت از طریق خط تلفن و مودم
معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران افزود: به همین منظور نرمافزاری برای ارسال و دریافت پیامک تلفن ثابت (پیاثا) طراحی شد که این نرمافزار هماکنون روی سایت شرکت مخابرات استان تهران قرار داده شده و مشترکان میتوانند این نرمافزار را دانلود کنند.
وی تصریح کرد: این نرمافزار از طریق خطوط dial up کار میکند؛ به این معنی که رایانه مشترک باید به خط تلفن متصل باشد؛ زمانی که نرمافزار فعال میشود، به صورت خودکار شماره پیامک مرکز را شمارهگیری کرده و با اتصال به مرکز عمل ارسال یا دریافت پیامک را انجام میدهد.
* پیامک تلفن ثابت به صرفه برای ارسال پیامکهای گروهی
صادقی خاطرنشان کرد: پیامک تلفن ثابت میتواند مکمل پیامک تلفن همراه باشد و به خصوص کامپیوتری شدن و حالت نرمافزار این مدل، کاربرد مناسبی برای ارسال پیامکهای گروهی دارد.
وی ادامه داد: ویژگی خاص این نرمافزار، فراهم شدن امکان ارسال یکباره پیامکهای گروهی است که برای مثال میتوان پیامکهای مناسبتی را برای گروههای چند نفره ارسال کرد.
* امکان یکی شدن شماره پیامک وتلفن برای شرکتها
وی افزود: همچنین در بسیاری از شرکتها، سیستم پیامک به سیستم مرکزی شرکت متصل و سیستم پیامک و تلفن شرکت یکی است.
وی ادامه داد: شرکتهایی که تلفنهای مرکزی دارند، میتوانند روی همان شماره، یک BOX پیامک نیز داشته باشند و به عبارت دیگر از این طریق مردم بتوانند با یک شماره هم با شرکت تماس بگیرند و هم پیامک بفرستند.
معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران تصریح کرد: این امکان خوبی است که در تلفن همراه وجود ندارد و در تلفن ثابت وجود دارد و شرکتها میتوانند یک شماره واحد برای پیامک و تلفن خود داشته باشند.
* شرایط پیامک تلفن ثابت همان شرایط پیامک تلفن همراه است
معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران در خصوص نحوه محاسبه کاراکترها و تعداد پیامکها، اظهار داشت: تمامی شرایط پیامک تلفن ثابت از جمله تعداد کاراکتر مانند پیامک تلفن همراه است؛ اما به این علت که حدس زدیم شاید کارکردن با دکمههای کیبورد راحتتر از کار کردن با دکمههای دستگاه تلفن باشد، نرمافزاری به این منظور طراحی شد.
* سرویس پیامک تلفن ثابت آنلاین میشود؛ بی نیاز از خط تلفن، از طریق اینترنت
صادقی در خصوص برنامه توسعه این سرویس، اظهار داشت: در آینده مدل web basig این نرمافزار نیز طراحی خواهد شد و مشترکان به جای اینکه نرمافزار را دانلود کنند و از طریق dialup به سیستم مخابرات وصل شوند، از طریق web از این سرویس استفاده میکنند و پس از فعالسازی وب بیس به نظر میرسد نرمافزار کامل شده باشد.
وی توضیح داد: به این ترتیب که در سایت شرکت مخابرات تهران (TCT.ir) قسمتی برای این کار در نظر گرفته خواهد شد؛ مشترک با پسوردی که از قبل برای استفاده از سرویسهای اینترنتی مخابرات از مراکز تلفن ثابت دریافت کرده، وارد نرمافزار پیامک میشود و متن مورد نظر خود را به صورت پیامک ارسال میکند.
معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت مخابرات تهران ادامه داد: در سیستم web base نیاز به اتصال رایانه و خط تلفن نیست و با هر نوع دسترسی به اینترنت میتوان از این سرویس استفاده کرد.
وی تاکید کرد: کارایی هر دو حالت نرمافزار یکسان است و تنها نحوه اتصال در آنها تفاوت دارد؛ کارکرد نرمافزار از طریق خط تلفن و مودم است و کارکرد web base نیز از طریق اتصال به اینترنت است.
صادقی با بیان اینکه سیستم web base در مرحله مطالعه است، خاطر نشان کرد: برای این منظور باید برای هر فرد پسورد شخصیسازی شود که این مرحله سخت کار است.
وی در توضیح طی مراحل آزمایشی نرمافزار، گفت: تستهای زیادی، در حد امکان انجام و مشکلات نرمافزار مرتفع شده است؛ در عین حال اگر مشکل جدیدی در حین استفاده مشترکان از سرویس بروز نماید، به علت ایرانی بودن نرمافزار قابل رفع است.
* مخابرات و گوشیسازان در انتظار هم
معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران، اظهار امیدواری کرد: تولید کنندگان داخلی برای تولید گوشیهایی با قابلیت سرویس پیامک اقدام کنند.
وی ادامه داد: ما با چند تولید کننده مذاکراتی انجام داده بودیم و حاضر بودیم کمکهایی نیز به آنها کنیم؛ اما به علت عدم وجود سرویس، تولید کنندگان امیدوار نبودند و میگفتند شما سرویس را فعال کنید تا تعدادی از مشترکان استفاده کنند، درخواست بیاد و پس از آن ما انجام میدهیم.
صادقی افزود: مخابرات علاقهای به ورود در حوزه ترمینال نداشته و ندارد و امیدوارم بعد از این راهاندازی و با فعال شدن سرویس توسط مشترکان، تولید کنندگان نیز شروع به تولید کنند.
معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران، خاطر نشان کرد: تولید کنندگان داخلی از نظر فنی کارهایی کردهاند و به گوشی آزمایشی نیز رسیدهاند، اما برای تولید انبوه به علت اینکه فکر میکردند بازار نباشد فعلا وارد نشده اند.
* برای آمار جدید استفاده از پیامک تلفن ثابت کمی صبر کنید
صادقی در خصوص آمار تازه میزان استفاده مشترکان از سرویس پیامک تلفن ثابت، اظهار داشت: پیامکها عموما از ثابت به موبایل است.
وی ادامه داد: در اوایل راهاندازی سرویس که آمارهای هفتگی گرفته میشد، آمار رو به رشد بود؛ اما در نهایت به علت ادامهدار نبودن سرویس آمارهای جالبی به دست نیامد.
وی ادامه داد: آمار فعلی در حال رشد است اما قابل توجه نیست؛ که باید برای دیدن نتیجه یکی دو ماه صبر کرد.
به گزارش فارس، براساس آمارهای سابق ارائه شده از سوی مسوولان مخابرات، بیشترین میزان ارسال پیامک تلفن ثابت حدود 6 هزار پیامک بوده است.
* یک فیلد دیگر به قبض تلفن ثابت اضافه شد؛ هزینه پیامک تلفن ثابت
معاون توسعه و مهندسی مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران یادآور شد: از این پس روی قبضهای تلفن ثابت فیلدی به نام پیامک تلفن ثابت درج خواهد شد و تعداد پیامکهای صادر شده و هزینه آنها تحت عنوان پیامک در قبوض محاسبه خواهد شد.
به گزارش فارس، شرکت مخابرات استان تهران، براساس هزینه هرپالس مکالمه 70/44 ریال ( 5 تومان)، تعرفه ارسال پیامک شبکه تلفن ثابت را به این شرح اعلام کرده است:
هزینه تلفن ثابت به ثابت (شهری) یک پالس، تلفن ثابت به ثابت (بین شهری) دو پالس، تلفن همراه به ثابت (شهری و بینشهری) دو پالس، تلفن ثابت به همراه (شهری و بین شهری) دو پالس و تلفن ثابت به سایر کشورها (بینالملل) پنج پالس است.
بنابراین گزارش، در حال حاضر ارتباط این سرویس با شرکت ارتباطات سیار ( همراه اول) فراهم است و ارتباط با دیگر اپراتورهای تلفن همراه کشور هنوز میسر نشده است.
همچنین برای استفاده از این سرویس نیاز به ثبتنام و پرداخت وجه اولیه نیست.
براساس این گزارش، حداکثر تعداد صفحات پیامک 3 صفحه است و تعداد حروف پیامک فارسی به صورت پیامک اول 70 کاراکتر، پیامک دوم 64 کاراکتر و پیامک سوم 67 کاراکتر محاسبه میشود.
همچنبن روش محاسبه تعداد حروف پیامک لاتین به ترتیب 160، 145 و 156 کاراکتر برای پیامک اول ، دوم و سوم است.
گفتوگو از: فاطمه سامعی
- ۸۹/۰۸/۱۴