ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

از Adware‌ بترسیم یا نه

| يكشنبه, ۴ تیر ۱۳۹۱، ۰۹:۴۴ ق.ظ | ۰ نظر

آیا تاکنون به این اندیشیده‌اید که یک بدافزار به چه مقاصدی ایجاد می‌شود؟ اگر بدافزارهای سیاسی اخیر مانند شعله و استاکس‌نت را یک استثناء فرض کنیم، بزرگترین هدف ساخت بدافزارها، دستیابی به مقاصد اقتصادی است. دسته‌ای از بدافزار‌ها سعی می‌کنند اطلاعات مالی و ارزشمند کاربران را سرقت کنند و صاحب خود را از این اطلاعات مهم آگاه سازند.

تعداد زیادی از بدافزار‌ها نیز ساخته می‌شوند که نابودگر‌های آن‌ها فروخته شوند. عده زیادی از متخصصان امنیت معتقدند خیلی از بدافزار‌ها، ساخت کسانی است که خودشان آنتی‌ویروس و ابزار مقابله با بدافزار تولید می‌کنند چرا که اگر بدافزاری نباشد، آنتی‌ویروس ارزشی نخواهد داشت!

در کنار این دو دسته از بدافزارها، گروه بزرگتری از بدافزار‌ها قرار دارند که به قصد ''تبلیغات کردن'' منتشر می‌شوند. حجم زیادی از بدافزار‌های منتشر شده در سال 2012 از این گروه هستند و در حقیقت بدافزار‌های دیگر در کنار این گروه، اقلیت محسوب می‌شوند. بدافزار‌های تبلیغاتی آزار کم‌تری به مبتلایان‌شان می‌رسانند.

این بدافزار‌ها دزد نیستند یا قصد ندارند به رایانه شما آسیب وارد کنند یا راه را برای ورود بدافزار‌های دیگر باز کنند. آن‌ها فقط تبلیغات می‌کنند و نان از عرق جبین می‌خورند و البته تبلیغات را به زور به خورد کاربران رایانه می‌دهند.

بدافزار‌های تبلیغاتی در اصطلاح Adware نامیده می‌شوند. Adware‌ها بسته‌های نرم‌افزاری هستند که به طور خودکار تبلیغاتی را برای کاربر رایانه پخش می‌کنند و یا با ایجاد انحراف در مسیر‌های اینترنت، کاربر را به یک سایت تبلیغاتی هدایت می‌کنند. بعضی از این بدافزار‌ها به طور خودکار صفحات خاصی از اینترنت را نمایش می‌دهند و یا صفحه خانگی کاربر را تغییر می‌دهند. معمولا یک Adware خوب، یک تبلیغات‌چی تمام عیار است که هر کالایی را تبلیغ می‌کند.

این تبلیغات‌چی‌های ماهر، همان چیزی را تبلیغ می‌کنند که کاربر دوست دارد، داشته باشد. بسیاری از این بدافزار‌ها پس از ورود به رایانه قربانی خود بلافاصله ظهور نمی‌کنند، بلکه تا مدتی در انتظار می‌مانند تا پایگاه اطلاعاتی خود را تکمیل و نقطه ضعف کاربر را شناسایی کنند. این تبلیغات‌چی‌ها، کلمات کلیدی را که کاربر جست‌وجو می‌کند مد نظر قرار می‌دهند و تبلیغاتی متناسب با علاقه‌مندی‌های او نمایش می‌دهند.

از همین‌رو گاهی اوقات کاربران نه تنها از دیدن این تبلیغات ناراحت نمی‌شوند بلکه خوشحال هم می‌شوند! اما از نگاه فنی، هر اتفاق نا‌خواسته‌ای در رایانه ناخوشایند است؛ پس به خودتان مسلط باشید و خوشحالی‌تان را زود بروز ندهید!

راه‌های زیادی برای مقابله با این تبلیغات‌چی‌های مزاحم وجود دارد. مرسوم‌ترین تبلیغات‌چی‌ها که ضرر کم‌تری هم دارند، اسکریپت‌هایی هستند که کد آن‌ها لا‌به‌لای کد سایت‌ها گنجانده می‌شوند. این اسکریپت‌ها به‌طور خودکار اجرا می‌شوند و معمولا پنجره‌های کوچک‌تری در صفحه باز می‌کنند و کالاهای زیادی را تبلیغ می‌کنند.

معمولا صاحبان سایت‌ها برای جبران هزینه‌های خود، ‌حاضر می‌شوند تبلیغاتی این چنینی در سایت‌های خود قرار دهند. پس به این تبلیغات خیلی بی‌رحمانه نگاه نکنید و اندکی به صاحبان آن حق بدهید! بسیاری از مرورگر‌ها مانع نمایـش این تبلیغـات می‌شونـد. Pop-up Blocker این وظیفه را بر عهده دارد اما بسیاری از اوقات این تبلیغات‌چی‌ها منتظر می‌مانند تا کاربر روی یکی از لینک‌ها کلیک کند.

از همین رو ممکن است شما به دست خود با کلیک کـردن روی یک لینـک، یک Adware را فعال کنید. اولین پیشنهاد ما این است که قبل از کیلک کردن روی لینک‌ها، به نوار پایین صفحه نگاه کنید و در صورتی که لینک به یک اسکریپت ختم می‌شد با دقت و آگاهی روی آن کلیک کنید. در قدم دوم خوب است از ابزار‌های امنیتی استفاده کنید.

دو تبلیغات‌چی بزرگ جهان سایبر یعنی یاهـو و گوگل، بهترین ابزار‌های ضد تبلیغات را طراحـی کرده‌اند! ابزار‌های یاهو و گوگـل برای مرورگـر از Pop-up Blocker قدرتمندی برخوردارند و اسکریپت‌ها به این سادگی‌ها از زیر دست‌شان فرار نمی‌کنند. ابزار یاهو علاوه بر Pop-up Blocker، از یک ضد جاسوس نیز برخوردار هستند که می‌توانید آن را به‌طور جداگانه دریافت و نصب کنید. این ابزار علاوه بر محافظت از رایانه شما در مقابل آلوده شدن، می‌تواند بدافزار‌های مقیم در‌ حافظه و رجیستری را شناسایی و نابود کند.

به گزارش مشرق در قدم بعد توصیه می‌کنیم از ابزار‌های شرکت مک‌آفی برای آگاهی از وضعیت سایت‌ها استفاده کنید. SiteAdvisor، ابزاری کمکی است که به شما پیش از ورود به هر سایتی نشان می‌دهد که این سایت برای رایانه شما خطری دارد یا خیر. هنگامی که نتایج جست‌وجو را دریافت می‌کنید، این ابزار در کنار هر لینک، علامتی مناسب نمایش می‌دهد که وضعیت مقصد آن لینک را نمایش می‌دهد.

علاوه بر این شما می‌توانید برای کسب آگاهی از وضعیت هر پایگاه اینترنتی، آدرس آن سایت را به وسیله این ابزار بررسی کنید و نتایج را همان جا مشاهده کنید.

  • ۹۱/۰۴/۰۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">