استفاده نادرست از تلفن همراه در مدارس
رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس گفت: اکثریت بالایی از افراد، با توجه به وجود امکاناتی مانند بلوتوث و پیام کوتاه ،از موبایل استفادههای غیرتربیتی میکنند بنابراین با توجه به این تهدیدها، بردن تلفن همراه به محیط آموزشی و کلاس درس به صلاح دانشآموزان نیست.
علی کریمی فیروزجایی، نماینده مردم بابل و رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس در گفتوگو با فارس، در خصوص آسیبها و مضرات ورود تلفن همراه توسط دانشآموزان به محیطهای آموزشی اظهار داشت: تمام تکنولوژیهای جدید از جمله تلفن همراه برای رفع نیازهای افراد طراحی و تولید شده است، اما در حال حاضر باید شرایط را بررسی و سبک و سنگین کنیم که آیا ضرورتی وجود دارد که یک دانشآموز در زندگی شخصی و برای رفع نیازهایش از تلفن همراه استفاده کند یا خیر.
وی با بیان اینکه امروز هدف و مأموریت اصلی یک دانشآموز، علم آموزی و تعلیم و تربیت است، ادامه داد: سؤالی که وجود دارد این است که تلفن همراه چقدر برای دستیابی به این هدف دانشآموز مفید و ضروری است؟ از سوی دیگر این پرسش نیز وجود دارد که تهدیدها و آسیبهای تلفن همراه برای یک دانشآموز چه میزان است؟
کریمی فیروزجایی افزود: بر این اساس، با سبک و سنگین کردن شرایط، به ضرورت وجود مقررات فعلی در رابطه با ممنوعیت ورود تلفن همراه توسط دانشآموزان به مدارس پی میبریم که یکی از مقررات مناسب در نظام تعلیم و تربیت است، هر چند ممکن است در اجرای آن مشکلات و چالشهایی مانند مقاومت دانشآموزان وجود داشته باشد.
* آوردن تلفن همراه به مدرسه کدام نیاز دانشآموزان را برآورده میکند؟
رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس در ادامه با اشاره به برخی از مضرات استفاده مداوم دانشآموزان از تلفن همراه با ورود آن به محیطهای آموزشی، گفت: به همراه داشتن و استفاده از تلفن همراه در محیط مدارس موجب اختلال در تمرکز ذهنی دانشآموزان میشود، چرا که فرآیند یادگیری و یاددهی نیازمند وجود یک فضای آرام و ساکت و تمرکز ذهنی کافی است؛ علاوه بر آن، امروز برخی تهدیدها و تبعات اجتماعی و فرهنگی نیز بر تلفن همراه مترتب است، به گونهای که اکثریت بالایی از افراد، با توجه به وجود امکاناتی مانند بلوتوث و پیام کوتاه از موبایل استفادههای غیرتربیتی میکنند، بنابراین با توجه به این تهدیدها، بردن تلفن همراه به محیط آموزشی و کلاس درس به صلاح دانشآموزان نیست.
این نماینده مجلس تصریح کرد: مدافعان این ایده باید پاسخ دهند که بردن تلفن همراه به محیط آموزشی چقدر برای دانشآموزان مفید است و کدام نیاز یا هدف آموزشی آنها را برطرف میکند؟ لذا مدیران مدارس برای اجرای بهتر این آئیننامه که مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش است، اقدام جدی کنند.
* ضرورت آگاهسازی و اطلاعرسانی به دانشآموزان در کنار اقدامات سلبی و قهری
وی در عین حال تأکید کرد: اجرای این آئیننامه نیازمند بسترسازی فرهنگی و تربیتی است و باید به جای کارهای صرفاً سلبی و قهری، نوعی آگاهسازی و اطلاعرسانی نیز از جانب مربیان پرورشی و معلمان به دانشآموزان و خانوادههای آنان در خصوص آسیبها و تبعات ورود تلفن همراه به مدارس صورت گیرد.
کریمی فیروزجایی با بیان اینکه هیچکس مدافع تفتیش وسایل دانشآموزان در محیط مدرسه نیست، تأکید کرد: در عین حال، اگر برای مدیر مدرسه محرز شود که تلفن همراه توسط دانشآموزان به محیط مدرسه وارد شده است، باید به شیوه مناسبی از این کار جلوگیری شود.
رئیس کمیته آموزش و پرورش مجلس در پایان خاطرنشان کرد: پیش از هر اقدامی اگر فضای آموزشی به فضای مهرورزی و محبت تبدیل شود و رابطه صمیمانهای میان مدیر، معلمان، مربی پرورشی و دانشآموزان ایجاد شود، توصیههای آنها به دانشآموزان نیز مفید واقع میشود و آنها همراهی بهتر و بیشتری با دستورالعملها و ضوابط آموزشی مدرسه خواهند داشت.
- ۹۰/۰۸/۲۹