اعتراض به کمفروشی پهنای باند
رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهیی استان تهران گفت: بارها بر این موضوع تاکید کردهایم که برخلاف اصل 44 قانون اساسی مبنی بر خصوصیسازی، دولت باید گیتوی را در اختیار خود بگیرد و این در حالی است که در شرایط فعلی مخابرات خرید اینترنت از خارج کشور را به دست گرفته و در این زمینه فعالیت میکند.
ناصرعلی سعادت در گفتوگو با (ایسنا)، اظهار کرد: کمفروشی مخابرات در ارائهی خدمات مرتبط با اینترنت، کاهش سرعت و کیفیت را در این سرویس موجب شده است. به طور مشخص فعلا امکانات اینترنت کشور همه یک منشاء داشته و آن مخابرات است اما مخابرات کشور در حال حاضر جوابگوی نیاز فعلی در این زمینه نیست و هر روز سرعت اینترنت پایین آمده است و تمام شرکتها در این زمینه با مشکل مواجهند و شکایت دارند.
به گفتهی وی کیفیت پهنای باندی که مخابرات به ISP و ISDPها فروخته، حداقل 30 تا 40 درصد پایینتر از میزان پهنای باندی است که به آنها فروخته شده است.
وی تاکید کرد: ما بارها به عنوان بخش خصوصی پیشنهاد دادیم تا خرید پهنای باند در مرز توسط بخش خصوصی انجام شود و مخابرات در شهرها کار توزیع آن را انجام دهند تا مشکلاتی این چنینی به وجود نیاید، چون در حال حاضر در حدود چهار ماه است که بسیاری از شرکتهای خصوصی در این زمینه با مشکل مواجهند.
به گفتهی او علیرغم اعتراضات شرکتهای ارایه دهندهی خدمات اینترنتی مبنی بر کیفیت نامطلوب و کمبود پهنای باند کشور، کماکان این روند ادامه دارد و شرکتها همچنان معتقدند که پهنای باند ارتباط به شبکهی جهانی اینترنت از نظر کیفی هیچگونه تغییری نکرده و همچنان شرایط و اندازههای کیفی و کمی قابل قبول به منظور انتقال صدا بر روی اینترنت و ارائه دیگر خدمات اینترنتی را ندارد.
رییس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانهیی تهران معتقد است: برخی از مدیران فعال این حوزه معتقدند انحصار فعلی در تامین پهنای باند ارتباطی کشور با شبکهی اینترنت، به اینکه شرکتهای اینترنتی در بخش خصوصی از وضعیت کیفی و کمی سرویس دریافتی از شرکتهای تابعه شرکت مخابرات ایران طی دو ماهه اخیر بسیار شکایت داشته باشند منجر شده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که علیرغم اینکه متولیان دولتی از بیمحدودیت بودن میزان پهنای باند کشور و امکان واگذاری آن به هر ایرانی در هر جای کشور و به هر میزان مورد تقاضا سخن میگویند، در پاسخ به انتظار این شرکتها مبنی بر افزایش پهنای باند، نه تنها هیچ پهنای باند اضافهای جهت ارایه وجود ندارد، بلکه همان مقداری هم که قبلا واگذار شده به لحاظ کیفی و کمی در پایینترین وضعیت ممکن قرار دارد.
سعادت در پایان گفت: در پروتکل IP یکسری بستههای اطلاعاتی وجود دارد و وقتی ارتباط اینترنتی برقرار میشود بستهها در این ارتباط ارسال میشود که در بعضی مواقع و در بعضی جاها به دلیل تاخیر و سرعت کم ممکن است این اطلاعات به مقصد نرسد؛ استانداردهایی برای این موضوع وجود دارد؛ به عنوان مثال اگر از 100 بسته 20 بستهی آن ارسال نشود این سرویس استاندارد نبوده و در جهان قابل فروش نیست و این در حالی است که این میزان در کشور ما بیشتر است.
- ۸۶/۱۱/۲۲