اعلام جنگ ویکیلیکس به CIA
انتشار بیش از پنج میلیون ایمیل متعلق به شرکت آمریکایی استراتفور که یک موسسه اطلاعاتی متشکل از دهها کارشناس اطلاعات و عملیات بازنشسته آمریکاست، موج تازهای از تحلیلها را در فضای مجازی به راه انداختهاست.
یک روزنامه روسی روز سه شنبه در تحلیلی نوشت: سایت اینترنتی ویکیلیکس با سازمان جاسوسی آمریکا(سیا) اعلام «جنگ در سایه» کردهاست. نزاویسیمایا گازیهتا با اشاره به اینکه پایگاه اینترنتی ویکیلیکس که به خاطر افشاگریهای پرسر و صدایش مشهور شده حمله گسترده جدیدی به توطئهگران انجام داده، نوشت این بار این سایت جنجالی موسسه تحقیقاتی استراتفور آمریکا را رسوا میکند و قصد دارد پنج و نیم میلیون سند محرمانه به سرقت رفته از سازمان سیا را منتشرکند. این روند از روزدوشنبه آغاز و درمرحله نخست صد و شصت و هفت سند چاپ شده است. به گفته ویکیلیکس تاثیراین بمب که به آرامی منفجر میشود چندین هفته با کمک بیست و پنج شریک رسانه ای ادامه خواهد داشت که ازجمله آنها میتوان مجله روسی روسکی رپارتیور را نام برد. در میان سایر رسانه های معروف میتوان مجله آمریکایی رولینگ استون، روزنامه انگلیسی زبان هندو و روزنامه های ایتالیایی رپوبلیکا و اسپرسو را نام برد. براساس این گزارش اسناد مذکور به سال های دو هزارو چهار تا دو هزار و یازده مربوط میشوند و به گفته جولیان آسانژ، مسئول سایت ویکی لیکس شبکه مخبران استراتفور طیف وسیعی را شامل میشود که از جمله آنها میتوان دولت آمریکا، سازمانهای اطلاعاتی خارجی بدسابقه و رسانه ها از خبرگزاری رویترزگرفته تا روزنامه اوکراینی کییفسکایا پوچتا را نام برد. ایمیلهای اندیشکده امنیتی آمریکایی استراتفورچندی پیش توسط گروه هکرهای «انانیموس» هک شد و اطلاعات بدست آمده توسط وب سایت افشاگر ویکیلیکس منتشر شده است. شرکت امنیتی استراتفور تحلیلهایی در خصوص امور مختلف جهان به شرکتهای بزرگ، مقامهای نظامی و آژانسهای دولتی ارائه میکند و یکی از مجلههای تجاری آمریکا این شرکت را به سایه سازمان سیا تشبیه کرده است. در یکی از اسناد که به جرج فریمن، مدیر استراتفور نسبت داده میشود از کنترل مالی، جنسی یا روانی بر مخبران صحبت شده که برای دریافت اطلاعات ضروری است. به گفته مسئولان ویکی لیکس از جمله مشتریان استراتفور میتوان سازمانهای دولتی آمریکا مانند وزارت امنیت داخلی و اداره اطلاعات وزارت دفاع را نام برد. علاوه براین انتظار میرود که اطلاعات محرمانه تلاشهای استراتفور را برای تعطیل کردن ویکی لیکس و تلاشهای واشنگتن برای ضربه زدن به این پایگاه و بانی آن برملا کند. نام ویکی لیکس و شخص جولیان آسانژ بیش از چهار هزار بار در این اسناد تکرار شدهاست. آسانژ درحال حاضر در انگلیس تحت بازداشت خانگی به سر میبرد و با استرداد به سوئد مقاومت میکند.
افشاگری تازه ویکیلیکس درباره رابطه بن لادن با اسلام آباد
ویکی لیکس در تازهترین افشاگری خود اسناد جدید اطلاعاتی مربوط به استراتفور را منتشر کرد که نشان میدهد که اسامه بن لادن در زمان اختفا در پاکستان دارای تماس دائمی با چندین تن از مقامهای ارشد آژانس اطلاعات نظامی پاکستان بودهاست. در یکی از ایمیلهای شرکت استراتفور اسنادی وجود دارد که در جریان حمله به محل سکونت اسامه بنلادن، رهبر القاعده در منطقه ابیت آباد پاکستان جمع آوری شدهاست. به دنبال حمله نیروهای ویژه آمریکا به محل اختفای اسامه بن لادن در ابیت آباد در ماه مه سال 2011 وی به قتل رسید. در اسناد موجود در ایمیل شرکت استراتفور نشان داده شده که بن لادن با 12 تن از مقامات آژانس اطلاعاتی پاکستان (ISI) در ارتباط بوده و آنها از محل اختفای او آگاه بودهاند. در ایمیلهای داخلی رد و بدل شده، نام مقامات پاکستانی آورده نشده اما در آنها ذکر شده که آمریکا میتواند از این اطلاعات به عنوان اهرم فشار در مذاکرات پس از حمله به ابیتآباد با پاکستان استفاده کند. مقامات آمریکایی همیشه معتقد بودند که امکان ندارد (ISI) از محل اختفای بن لادن در نزدیکی یک پادگان نظامی در شهری نزدیک به اسلام آباد خبر نداشته باشند اما پاکستان همیشه این مسئله را تکذیب میکرد. در ایمیلهای مذکور ذکر شده که چندین تن از مقامات ارشد (ISI) و یک ژنرال بازنشسته ارتش پاکستان از محل اختفای بن لادن اطلاع داشتهاند. ویکی لیکس ادعا کرده که به پنج میلیون ایمیل شرکت استراتفور دست پیدا کرده و آنها را منتشر خواهد کرد اما تا به حال تنها 200 ایمیل منتشر شدهاست. از سایر ایمیلهای هک شده میتوان به ایمیلهایی که در آن اطلاعاتی مربوط به هوگو چاوز، رئیس جمهوری ونزوئلا وجود دارد، اشاره کرد. در این ایمیلها ذکر شده که چاوز به خاطر مبتلا بودن به سرطان کمتر از یک سال دیگر زنده است.در این ایمیلها ذکر شده که پزشکان روسیه به این نتیجه رسیدهاند که هوگو چاوز تنها کمتر از یک سال دیگر زنده است. جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکیلیکس شرکت استراتفور را به دست داشتن در طیف گستردهای از فعالیتهای تحقیقاتی غیر قانونی و غیر اخلاقی برای شرکتهای خصوصی متهم کرده است.
- ۹۰/۱۲/۱۰