افتتاح طرح آزمایشی گواهینامه هوشمند
میزگرد خدمات الکترونیکی پلیس در شهر الکترونیکی در دومین کنفرانس شهر الکترونیکی برگزار شد.
به گزارش (ایسنا)، مجید سلطانی - معاون فناوری و اطلاعات و ارتباطات ناجا - در این میزگرد با بیان فعالیت IT ناجا گفت: براساس تحلیل وضعیت ناجا باید اقداماتی انجام میشد، زیرا انجام امور بر پایه IT باید یک سیستم از سنتی به مکانیزه حرکت میکرد که به اصلاح فرآیندها نیاز داشت. مکانیزه کردن بدون اصلاح روشها معنا ندارد. تحول در سازمان و آموزش نیروی انتظامی از مواردی بود که برای نتیجهگیری از مکانیزاسیون سیستم اداری انجام شد.
او در بیان حوزههای تخصصی و طرحهای فاوا ناجا به سه طرح امین در حوزه شبکه و زیرساخت، طرح منتظر در ارتباطات رادیویی سیار و طرح امام علی (ع) در حوزه IT اشاره و اظهار کرد: این سه طرح که در طرحهای کلان دولت قرار گرفت و اجرایی شد، اقتداری همه جانبه برای نیروی انتظامی به ارمغان آورد.
وی با اشاره به طرح پایلوت گواهینامه هوشمند که خرداد ماه در تهران بزرگ افتتاح میشود، افزود: در پایان امسال کشور ما در زمرهی دارندگان گذرنامه الکترونیک قرار میگیرد که پایلوت آن را سال گذشته اجرایی کردیم.
به گفته او در برنامهی پنجم توسعه مهمترین رویکرد ناجا حرکت از سامانههای اطلاعاتی به سامانههای هوشمند است که این اتفاق آغاز شده است؛ به طوریکه در پایان سال 1375 حدود 35 هزار کاربر و انتهای سال 1385 حدود 45 هزار کاربر از سامانههای ناجا استفاده کردهاند.
قوی - مدیر کل فناوری اطلاعات و ارتباطات ناجا - نیز در این میزگرد با طرح این سوال که چرا استفاد از ICT در نیروی انتظامی مهم است، گفت: درابتدا باید فعالیتهای ناجا مبتنی بر اطلاعات صورت میگرفت. ناجا سالانه 229 میلیون نفر روز کار مبتنی بر اطلاعات را توسط 15 میلیون نفر انجام میداد که تنها بضاعت 6.2 درصدی آن را داشت. همین امر باعث شد مردم برای خدمتگیری در صف بایستند.
وی افزود: سالانه حدود 25 میلیون نفر از جمعیت کشور با نیروی انتظامی تعامل دارند که اگر از IT برای انجام امور استفاده شود، تصمیمگیری سلیقهای حذف شده و توان پلیس افزایش پیدا میکند؛ به طوری که IT در نهایت بررسیها برای ناجا الزامی شد.
این کارشناس اظهار کرد: از بین خدمات امنیتی ناجا و ایجاد پلیس الکترونیکی، بهرهمندی از IT در پلیس با شعار همه چیز، همه جا و همه وقت با سرعت، صحت و دقت در حال پیگیری است. 45 هزار تن از افراد پلیس به درخواستهای مردم در هشت هزار نقطه از سراسر کشور در آینده پاسخگو خواهند بود که این میزان در حال حاضر 33 هزار نفر در هشت هزار نقطه است.
وی یکی از سامانههای جنبی ناجا را 110 دانست که تا کنون بیش از چهار بار سیستم آن با توجه به نیاز به روز شده است.
او با تاکید بر اینکه هیچ ماموریتی در حوزهی پلیس راهنمایی و رانندگی بدون مکانیزاسیون انجام نمیشود، افزود: اقدام اساسی و جدی استفاده از گواهینامه هوشمند است که برای کاهش تلفات جادهای و تصادفات، استفاده از آن الزامی است. در کنار این سامانه میتوان صدور برگهی جریمهی هوشمند را نیز ارائه کرد، به طوری که دیگر هیچ برگه جریمه اشتباهی ثبت نشود، زیرا بانک اطلاعات خودرو کشور کامل شده است.
قوی از سامانهی حوزهی آگاهی ناجا که برای زمان سرقت خودروها ساماندهی میشود، نام برد و اظهار کرد: در 30 شهر میتوان به سادگی و در زمان کوتاه سابقه مجرم بودن افراد را با استفاده از بانکهای اطلاعاتی ناجا پیگیری کرد. سامانه عدم سوءپیشینه نیز به طور 100 درصد در کشور اجرا خواهد شد تا دو میلیون متقاضی عدم سوء پیشینه را در سال راهنمایی کند.
او در بخش دیگری از سخنانش گفت: تقریبا تمام فرآیندهای نظام وظیفه عمومی مکانیزه شده است. این اتفاق باعث شده 700 تا 800 هزار مکاتبه برای اعلام وضعیت نظام وظیفهی عمومی بین سازمانهای مختلف کاهش پیدا کند. 50 میلیون خدمت تا کنون نتیجه خدمات پلیس +10 است.
وی در بارهی امن بودن سیستمهای مکانیزه پلیس گفت: تمام سیستمهای پلیس متن باز و از نظر امنیتی تضمین شده است. سرویسهای پلیس روی اینترانت است ولی در اینترنت ارائه نمیشود تا زمانی که جنبه عمومی آن از طرف مسوولان امر دیده شود.
سرهنگ طباخ - جانشین معاون فاوای ناجا - نیز در این میزگرد با اشاره به طرح امین که در حوزهی شبکه زیرساخت در ناجا اعمال شده است، گفت: هدف از طرح امین ایجاد شبکه یکپارچه تلفنی برای ارتباط مردم با پلیس، بهرهمندی از قابلیتها و ویژگیهای متنوع در یک شبکه یکپارچه و همچنین ایجاد شبکه یکپارچه دیتا برای دسترسی سریع به بانک اطلاعاتی، به روز رسانی اطلاعات در شاخههای مختلف و ارائهی خدمات مطلوبتر به مردم است.
او ادامه داد: برای طراحی این طرح بررسیهای اولیه انجام شد تا وضعیت درونی ناجا به دست آمد و به این نتیجه رسیدیم که بخش عمدهای از تجهیزات ناکارآمد است.
وی با بیان اینکه دو وظیفهی پشتیبانی و ارائهی سرویس به مردم به صورت غیرحضوری برای طرح امین دیده شد، گفت: در نهایت طرح امین به عنوان یک شبکهی ارتباطی مورد نیاز ناجا در سال 1387 به تصویب سازمان برنامه و بودجهی وقت رسید و از ردیف اعتباری خاص برخوردار شد. این شبکه دارای چهار لایه در سطوح دسترسی و عملیاتی است و قصد داریم امین را به خودروهای گشتی ببریم تا ماموران از خودرو به شبکه دسترسی داشته باشند.
طباخ در پایان خاطرنشان کرد: نگهداری از شبکهی امین باید به طور مداوم انجام شود. برای این منظور در سامانهی مدیریت تمام عملکرد شبکهی امین رصد میشود تا در صورت خروج از سرویس برگشت به سرعت انجام شود. سامانهی مرکز تلفن و سیستم پیغامگیر از سامانههای جانبی طرح امین است.
- ۸۸/۰۳/۰۴