ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

سونیتا سراب‌پور - همیشه حاشیه‌‌های برگزاری نمایشکاه الکامپ بیشتر از متن برگزاری آن است. برعکس دور شانزدهم که از چند ماه قبل از برگزاری الکامپ و بعد از سال‌ها سازمان نظام صنفی رایانه‌ای توانست مجری برگزاری این نمایشگاه تخصصی در حوزه آی‌تی باشد، اما این بار و در آستانه 17 سالگی الکامپ هنوز مشخص نیست که این دور از نمایشگاه توسط چه ارگانی برگزارخواهد شد.

این‌بار هم همچون دوره‌های یازدهم تا پانزدهم، سازمان نظام صنفی در تلاش است که برگزاری این دور از نمایشگاه را به دست گیرد. اگر چه سال گذشته و در جلسه مطبوعاتی مربوط به برگزاری الکامپ شانزدهم، مسوولان سازمان نظام صنفی خوشبین بودند که می‌توانند مجری برگزاری الکامپ هفدهم هم باشند، اما آن‌طور که رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای می‌گوید، این سازمان برای برگزاری این نمایشگاه با چالش‌های اساسی روبه‌رو است. این سازمان روز گذشته نشست مطبوعاتی مربوط به هفدهمین نمایشگاه الکامپ را برگزار کرد که در این جلسه آخرین گزارش و مواضع سازمان در مورد الکامپ هفدهم عنوان شد.
سازمان به دنبال تعامل و همکاری
پرویز رحمتی، رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، در ابتدای جلسه با اشاره به دلیل برگزاری این نشست گفت: «نمایشگاه یکی از رویدادهای مهم سالانه است که نقش تعیین‌کننده‌ای برای فضاسازی بازار فناوری اطلاعات دارد. سال گذشته با هماهنگی وزارت بازرگانی و حمایت نهادهای مرتبط توانستیم الکامپ شانزدهم را برگزار کنیم و تصورمان بر این بود که در راستای تداوم این مسیر، از همراهی و همکاری وزارتخانه مربوطه و سازمان‌های زیرمجموعه آن برای برگزاری الکامپ 17 برخوردار خواهیم بود. اما متاسفانه شرایط در حال حاضر به سمتی می‌رود که به‌رغم پیگیری‌های مکرر سازمان، سه پیش نیاز مطرح شده که برای حداقل‌های لازم برگزاری نمایشگاه کیفی لازم است نه تنها اجرا نشده که مشکلات جدیدی نیز به وجود آمده است.»

وی در ادامه در توضیح سه پیشنهاد مطرح شده افزود: «نمایشگاه قرار است در تاریخ 13 محرم اغاز شود که این زمان امکان فعالیت برای سازمان و اعضای آن را با مشکل مواجه می‌کند و پیشنهاد ما این است که این زمان تغییر پیدا کند.

به دلیل خلف وعده صورت گرفته توسط نمایشگاه بین‌المللی ضمانت‌های سازمان توسط این نهاد ضبط شده که سریعا خواهان برطرف شدن این مشکل هستیم. همچنین پیشنهاد می‌کنیم که در شرایطی که نهادهای ذی‌ربط به دنبال افزایش بی‌رویه قیمت‌ها هستند، حداکثر افزایش قیمت‌ها مبتنی بر نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی باشد. در غیر این صورت هیچ یک از شرکت‌ها توانایی شرکت در نمایشگاه را نخواهند داشت.»

حمید رضا قمی، دبیرکل سازمان نظام صنفی رایانه‌ای هم در ادامه با ذکر این نکته که طی یک‌سال اخیر سازمان نظام صنفی تمام انرژی و هزینه خود را برای برگزاری این نمایشگاه و تحقق مطالبات صنفی گذاشته است، اما هنوز نتوانسته مشکلات پیش آمده را حل کند، گفت:«‌تا‌کنون شرکت بین‌المللی نمایشگاه و سازمان توسعه تجارت نسبت به سه پیشنهاد سازمان واکنشی نشان نداده و انجام آن را به آینده موکول کرده است.‌» وی با بیان اینکه سازمان انعطاف‌پذیری لازم را برای انجام خواسته‌های سازمان‌ها و شرکت‌ها مربوطه داشته است، اظهار کرد که با توجه به عدم دریافت پاسخی صریح از سوی سازمان توسعه تجارت و شرکت بین‌المللی نمایشگاه، سازمان مجبور به مطرح کردن این مساله توسط رسانه‌ها شده است.
واگذاری نمایشگاه به یک شرکت خصوصی
در این جلسه شایعاتی در خصوص واگذاری نمایشگاه الکامپ هفدهم به یک شرکت خصوصی عنوان شد. همچنین اظهار شد که سازمان توسعه تجارت دلیل این تصمیم خود را عدم تعامل سازمان نظام صنفی با سازمان توسعه تجارت عنوان کرده است.

رحمتی در واکنش به این شایعه گفت: «اگر به طور قطع این تصمیم به اجرا گذاشته شود نشان‌دهنده این است که اراده حل مساله در سطح مدیریت بازرگانی وجود نداشته و بدنه اجرایی شرایط تصمیم گیری را در جهت منافع مدیریت مربوطه فراهم کرده است.» رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در ادامه افزود: «اما در خصوص تعامل باید بگویم که سازمان نظام صنفی تا جایی که توانسته سعی کرده با سازمان‌ها و نهادهای مربوطه تعامل داشته باشد، اما به نتیجه دلخواه نرسیده است. برای مثال من به عنوان رییس سازمان تا پشت در اتاق معاون توسعه تجارت رفته‌ام، اما به دلایلی امکان ورود به اتاق ایشان را نداشته‌ام و جلسه لغو شده است.» وی در ادامه تاکید کرد که برای برگزاری جلسات با وزارتخانه‌ها و سازمان‌هایی که با کار رییس سازمان تداخل دارد ما به طور طبیعی از دبیرکل سازمان استفاده می‌کنیم، اما به دفعات مکرر برخی از این نهادها به این مقام توهین کرده‌اند و از پذیرش نماینده سازمان در جلسه‌ها خودداری کرده‌اند.

رحمتی با ابزار دلخوری از اظهارات برخی نهادها در خصوص عدم تعامل سازمان نظام صنفی عنوان کرد که اگر ما شهروند بورکینافاسو بودیم و درخواست مشخصی از برخی مقامات داشتیم احتمال داشت توجه بیشتری به این موضوع می‌شود.

قمی هم در واکنش به این خبر گفت: «چنین خبری اگر صحت داشته باشد سازمان چندان هم شگفت زده نخواهد شد، چراکه ما چنین تصمیمی را پیش‌بینی می‌کردیم؛ چرا که روندی که شرکت‌های بین‌المللی نمایشگاه و سازمان توسعه تجارت طی دو ماه اخیر دنبال کرده‌اند، تماما به این سمت رفته است که سازمان از خواسته خود خسته و از درخواست خود دست بردارد، اما با توجه به تمام فشارها و خواسته‌های نامعقول سعی کرده‌ایم با روشی منطقی و معقول به آنها پاسخ بدهیم.»
سازمان به فکر تحریم نیست
رحمتی به طور شفاف اعلام کرد اگر اجازه برگزاری این نمایشگاه به سازمان نظام صنفی داده نشود، سازمان مانند دوره‌های گذشته رویه تحریم را در پیش نخواهد گرفت و از راه‌های بهتری عکس‌العمل نشان خواهد داد. وی در ادامه در خصوص تصمیم سازمان توضیح داد: «با انجام این تصمیم سازمان احساس می‌کند که اقتصاد آی تی به دلیل تصمیم‌گیری‌های نادرست و در شرایط تحریم روز به روز دچار رکود خواهد شد. همچنین اعضای این سازمان به لحاظ عرضه کار در بازار در شرایط گرسنگی و تشنگی به سر می‌برد. در چنین شرایطی مدیریت وزارت بازرگانی سازمان توسعه تجارت و شرکت نمایشگاه‌ها غذایی مسموم را در برابر این سازمان قرار می‌دهند و می‌گویند اگر احساس گرسنگی می‌کنید غذا را میل کنید، اما ما به‌رغم نیاز به تغذیه، یک اعتصاب غذا نمی‌کنیم، دو، غذای مسموم را نمی‌خوریم و سوم به تمامی اعضای صنف اعلام می‌کنیم که این نوع تصمیم گیری نادرست و سو جریانی که اتفاق افتاده شرایط اقتصادی آی‌تی کشور را با مشکل مواجه خواهد کرد.
آمار دقیقی از تاثیر دستاوردهای الکامپ 16 نداریم
سازمان نظام صنفی در حالی در تلاش است که دور هفدهم نمایشگاه بین‌المللی را برگزار کند که دور شانزدهم نمایشگاه با توجه به اینکه سازمان مجری برگزاری آن بود، نتوانسته بود انتظارات صنف آی‌تی را برآورده کند. چرا که گزارش‌ها و اظهارات نظر مختلفی که بعد از برگزاری این نمایشگاه منتشر شد، نشان می‌داد که سازمان در برگزاری این نمایشگاه چندان هم موفق عمل نکرده بود و بسیاری از شرکت‌های بزرگ با توجه به نام سازمان نظام صنفی حاضر نشده بودند به صورت مستقل در الکامپ شانزدهم حاضر شوند و شرکت‌های حاضر هم انتقادات شدیدی به نحوه نام‌نویسی، غرفه آرایی و... داشتند.

اعضای سازمان نظام صنفی در توضیح این شرایط اظهار کردند که هر فرآیندی تنگناها‌ و نارسایی‌هایی دارد و سازمان هیچگاه این ادعا را ندارد که اگر مجری برگزاری نمایشگاه باشد، می‌تواند جلوی رکود بازار را بگیرد. در سال گذشته شاهد افزایش فضای نمایشگاهی با توجه به افزایش تحریم بوده‌ایم که این نشان‌دهنده این است که ما به سمت ایجاد شادابی در بازار هستیم. اگر قرار بود با برگزاری یک نمایشگاه همه چیز زیر و رو شود سازمان خارج از فضای نمایشگاه‌ها، نمایشگاه برگزار می‌کرد. به گفته این مسوولان برای ایجاد تحول در اقتصاد آی‌تی، تحقق اهداف برنامه‌ای و رونق فضای کسب‌و‌کار، باید مجموعه فعالیت‌ها را همسو کنیم و این در حالی است که فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه غیر همسو و متناقض است. سازمان به فکر این است که شرایطی فراهم کند که اعضای آن آسودگی خاطر داشته باشند و به دنبال نشان دادن برتربودن یا اظهارات دیگر نیست.

رحمتی در پاسخ به دنیای اقتصاد مبنی بر اینکه الکامپ شانزدهم چه دستاوردی برای صنعت آی‌تی کشور داشته است و اینکه الکامپ شانزدهم به چه میزان روی رکود یا رونق صنف آی‌تی تاثیرگذار بوده است، گفت: «اینکه نمایشگاه شانزدهم به چه میزان برای صنف آی‌تی تاثیرگذار بوده یا نه نیاز به انجام یک کار تحقیقاتی و پژوهشی دارد، اما با توجه به نظر سنجی آماری که انجام داده‌ایم، می‌دانیم که این نمایشگاه تاثیر مثبتی بر بازار آی‌تی داشته است، اما به صورت کلی نمی‌تواند درصد مشخص و دقیقی اعلام کنم.»
شفاف نبودن اطلاعات
یکی دیگر از مسائلی که در خصوص برگزاری الکامپ شانزدهم پیوسته مطرح بوده این است که صورت‌های مالی الکامپ شانزدهم به صورت شفاف در دسترس نیست و مشخص نیست هزینه‌های به دست آمده از این نمایشگاه صرف چه فعالیت‌هایی شده است. رییس سازمان نظام صنفی در پاسخ به شفاف نبودن صورت‌های مالی این سازمان اظهار کرد که سازمان به دفعات اعلام کرده که هر یک از اعضای هیات مدیره یا اعضای سازمان صنف هر لحظه که اراده کنند، می‌توانند با مراجعه حضوری اسناد، مدارک و گزارش‌های مالی را مورد بازبینی قرار دهند. بنابراین این تصمیم و اجازه سازمان نشان می‌دهد که ما شفاف هستیم. رحمتی اعلام کرد: هر یک از اصحاب رسانه هم که علاقه به حوزه مالی داشته باشند می‌توانند مدارک مالی را مورد مشاهده و بازبینی قرار بدهند.

در ادامه هم دبیر کل سازمان نظام صنفی اعلام کرد که کمترین دستاورد الکامپ شانزده همین شفاف سازی است و اینکه خبرنگاران می‌توانند با کوچک‌ترین اتفاق از ما ایراد بگیرند.

  • ۹۰/۰۶/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">