الگوی مصرف در بازار تلفن همراه اقتصادی نیست
الگوی مصرف در بازار تلفن همراه اقتصادی نیست و ضرورت دارد مصرف کنندگان تنوع طلب این بازار، در رفتار مصرفی خود تجدید نظر کنند.
به گزارش روز شنبه ایرنا، نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال "اصلاح الگوی مصرف" می تواند انگیزه ای در تغییر بازار تلفن همراه کشور باشد.
به گفته ی کارشناسان و فعالان بازار گوشی تلفن همراه، متوسط دوره استفاده از یک دستگاه گوشی تلفن همراه در ایران حدود 2 سال است که به این ترتیب سالانه مبلغ هنگفتی برای خرید گوشی در کشور صرف می شود.
با توجه به تولید بسیار اندک گوشی تلفن همراه در داخل کشور، سود عاید از بازار وسیع گوشی تلفن همراه، به جیب تولیدکنندگان خارجی و شرکت های معروف تولیدکننده گوشی در دنیا می رود و به اشتغال و رونق اقتصادی کشورهای خارجی کمک می کند.
وجود بیش از 45 میلیون مشترک تلفن همراه که هر روز نیز بر تعداد آنها اضافه می شود، بازار وسیعی را برای تولیدکنندگان خارجی گوشی تلفن همراه در ایران فراهم آورده است.
به گفته ی این کارشناسان علت عمده تغییر گوشی تلفن همراه ناشی از روحیه ی تنوع طلبی در میان مصرف کنندگان ایرانی است و حدود 80 درصد آنها بدون آگاهی کامل از توانمندی های گوشی و بدون نیاز به خدمات گوشی های پیشرفته، اقدام به خرید گوشی جدید می کنند.
در صورتی که آموزش های لازم در زمینه نحوه استفاده و توانمندی های گوشی ها بطور اصولی ارائه شود، می توان امید داشت بسیاری از مصرف کنندگان در این حوزه با کمترین هزینه نیازهای خود را برآورده کنند.
از سوی دیگر به گفته ی فعالان بازار گوشی تلفن همراه و مسئولان کشور، حدود 90 درصد گوشی های تلفن همراه به کشور به صورت غیرقانونی وارد می شود و به این ترتیب از واردات این محصول هیچگونه سودی عاید دولت نمی شود.
- ۸۸/۰۱/۱۵