امواج مضر؛ رفیق همیشگی تلفنهای همراه
خبرگزاری فارس: در کنار خطر آلوده شدن تلفن های همراه به انواع کرمها و ویروسهای خطرناک، یکی دیگر از مشکلات دائمی که کاربران این وسیله را تهدید می کند، احتمال بروز آسیب به علت انتشار امواج رادیوئی بیش از حد برخی از این وسایل است.
به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات فارس، امروزه حدود دو میلیارد نفر در سراسر جهان از تلفن همراه استفاده می کنند و برخی پزشکان از آن بیم دارند که امواج رادیوئی ساطع شده از گوشی ها، بیماری های خطرناکی را در میان مردم به وجود آورد.
جرج کارلو یکی از پزشکان متخصص فعال در این زمینه است که در سال 2008 پروژه ای 28 میلیون دلاری را به منظور تحقیق در مورد پیامدهای بهداشتی استفاده از تلفن همراه اجرا کرد.
برآوردهای وی حاکیست که تا سال 2010 حدود 500 هزار مورد از افراد مبتلا شده به سرطان های مغز و چشم به علت امواج رادیوئی مضر تلفن همراه به این مشکل دچار خواهند شد. نرخ سالیانه ابتلا به این دو سرطان به علت اثرات منفی استفاده از تلفن همراه هم اکنون 30 تا 50 هزار مورد در سال است.
به غیر از این مشکلات جدی تلفن های همراه می توانند عامل بیماری هایی و اختلالاتی مانند سردرد، افزایش فشار خون، شکل گیری تومورهای مغزی و الزایمر باشند یا روند ابتلا به این بیماری ها را تسریع کنند.
بر این اساس و برای کاهش خطر ابتلا به بیمارهای مختلف به دنبال استفاده از تلفن همراه توجه به این نکات ضروری است.
*- استفاده از تلفن همراه را به مکالمات ضروری محدود کنید و مکالمات خود را تا حد امکان کوتاه کنید. بررسی ها نشان داده که حتی یک مکالمه دو دقیقه ای هم فعالیت الکتریکی فطری مغز را تغییر داده و این تاثیر منفی تا یک ساعت بعد باقی می ماند.
*- کودکان کم سن و سال تنها باید در شرایط اضطراری از تلفن همراه استفاده کنند. با توجه به آنکه کاسه سر آنها در حال رشد است، نفوذ امواج رادیوئیات مضر به مغز آنها عمیقتر و خطرناک تر است.
*- استفاده از گوشی های مناسب غیر بی سیم و نه گوشی های بی سیم عادی برای کاهش اثرات مضر مناسب است. گوشی های بی سیم باعث افزایش نفوذ امواج رادیوئی به درون مغز می شوند.
*- گوشی را در نزدیگی کمر یا در جیبهایتان نگه ندارید. پوست بدن لطیف و باریک است و قادر به جذب سریع تر امواج رادیوئی در مقایسه با سر است.
*- اگر از گوشی بدون هدست استفاده می کنید، ابتدا صبر کنید تا مکالمه برقرار شود و سپس آن را کنار گوش خود قرار دهید.
*- حتی الامکان از گوشی در مکان های سربسته مانند خودروها و آسانسورها استفاده نکنید. زیرا در این شرایط گوشی برای برقراری ارتباط انرژی بیشتری مصرف می کند و بسته محیط نیز به تقویت آثار تخریبی امواج رادیوئی تلفن همراه بر بدن انسان کمک می کند.
*- زمانی که میزان آنتن دهی گوشی در حد پایینی است، حتی الامکان تماس برقرار نکیند. در این حالت هم گوشی برای برقراری تماس باید انرژی زیادی مصرف کند که نتیجه ان افزایش دامنه و شدت امواج رادیوئی است.
*- گوشیای را خریداری کنید که از میزان SAR یا Specific Absorption Rate پایین یا نرخ جذب پایین برخوردار باشد. نرخ SAR اکثر گوشی ها در راهنمای دستی آنها یا بر روی بسته حاوی انها درج شده است.
اطلاع از سطح SAR راهی برای اندازه گیری میزان انرژی حاصل از فرکانس های رادیویی است که توسط بدن جذب شده است. هر چقدر میزان SAR گوشی کمتر باشد، خطر آن گوشی برای سلامت هم کمتر است.
اینها بخشی از روش هایی بود که به شما کمک می کند کمتر به علت قرار گرفتن در معرض اشعه ها و امواج رادیوئی زیان بار تلفن همراه آسیب ببینید. بدن شک استفاده از وسایل مدرن ضدامواج رادیوئی، افزایش مصرف آنتی اکسیدان ها مانند روی و دیگر مواد غذایی توصیه شده توسط متخصصان علم تغذیه به کاهش چنین مشکلاتی کمک شایانی خواهد کرد.
- ۸۸/۰۴/۲۴