ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اپراتور چهارم مشکل پهنای باند را حل می‌کند

| چهارشنبه, ۵ مرداد ۱۳۹۰، ۰۴:۳۰ ب.ظ | ۰ نظر

فعالیت اپراتور چهارم با توجه به قرار گرفتن برروی بستر فیبر نوری، مشکل پهنای باند را حل خواهد کرد.

حکیم جوادی - رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران - در گفت‌وگو با(ایسنا)، با بیان این مطلب، پروژه‌ای همچون شبکه ملی اطلاعات را با اشکال متفاوت در برخی از کشورهای دنیا در حال انجام دانست و گفت: کاربران برای دسترسی به بسیاری از اطلاعات و سرویس‌ها نیاز به استفاده از اینترنت ندارند بلکه در یک شبکه داخلی، اطلاعات و سرویس‌های خود را مورد استفاده قرار می‌دهند.

وی خاطر نشان کرد: ما یکسری نیازهایی داریم که می‌تواند در داخل کشور تامین شود، پس دلیلی ندارد که برای برقراری ارتباط بین دو دانشگاه کشور، این ارتباط از طریق خارج و با میزبانی کشورهای خارجی انجام شود؛ هرچند که خوشبختانه بسیاری از میزبانی‌های خارج از کشور به خصوص در بخش دولتی تماما به داخل کشور منتقل شده است.

حکیم جوادی درباره ماهیت شبکه ملی اطلاعات اذعان کرد: پهنای باند مورد نیاز کشور توسط شرکت ارتباطات زیرساخت تامین می‌شود و مخابرات استان‌ها درصددند که بسیاری از خدمات و سرویس‌هایشان را برروی Broad Band عرضه کنند و پروژه‌هایی از قبیل ایجاد شبکه‌هایی نظیر شبکه علمی، شبکه جهاد و شبکه‌های وزارت بازرگانی بین بنگاه‌های اقتصادی بخشی از یک شبکه بزرگ داخل کشور هستند که به همان شبکه ملی اطلاعات معروف است.
او عنوان کرد: باید گفت که این شبکه یک اینترانت داخلی با پهنای باند بسیار مناسب است که میزان این پهنای باند به موقعیت استان‌ها بستگی دارد.

رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران ادامه داد: اگر اپراتور چهارم فعال شود، مشکل پهنای باند با توجه به قرار گرفتن بر روی بستر فیبر نوری، حل خواهد شد و ما مصریم تا قبل از اجرای آن پروژه، بتوانیم از حداکثر توان فعلی استفاده کنیم تا این شبکه ایجاد شود و مدیریت این شبکه و IP آدرس‌ها که توسط این سازمان انجام و باعث خواهد شد شبکه‌ای داخلی با وجود دیتاسنترهای داخلی داشته باشیم که اطلاعات‌مان در داخل آن ذخیره شود.

وی در ادامه با تأکید بر حوزه محتوا گفت: از حالا باید بیش‌تر به دنبال محتوا بود تا با گذاشتن آن برروی شبکه، همگان بتوانند از آن استفاده کنند.

رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات ایران درباره پتانسیل داخلی در تولید محتوا تصریح کرد: با توجه به فرهنگ غنی داخل کشور هم از لحاظ مباحث فرهنگی و هم علمی ضعفی در این حوزه نخواهیم داشت. در حوزه مباحث علمی پروژه‌هایی همچون "ایران داک" که دارای محتوای زیادی در کشورند وجود دارد و ما هم تفاهم‌نامه‌ای با آن‌ها داریم و آن‌ها را آماده می‌کنیم تا محتوای تولیدی‌شان را بر روی این شبکه قرار دهند.

او یاد‌آور شد:‌ اگر زیرساخت‌ها را فراهم کنیم همچون کاری که در اکثر کشورهای دنیا انجام شده است، در حوزه تولید محتوا مشکلی نخواهیم داشت؛ هرچند که می‌شود به صورت هم زمان و موازی هم ارائه سرویس‌ها با راه‌اندازی زیرساخت‌ها را داشت.

حکیم جوادی اذعان کرد: هدف‌گذاری کرده‌ایم که بسیاری از کتب مدارس از ابتدایی تا دبیرستان را بتوانیم به محتوای الکترونیکی تبدیل کنیم و حتی زمینه را نیز فراهم کرده‌ایم تا افرادی که وابستگی خاصی به بنگاه اقتصادی یا دولت ندارند، خودشان تولیدکنندگان محتوا باشند زیرا در دنیا شاهدیم هر فرد در هر نقطه‌ای توان تولید محتوا را دارد ولی مدیریت این شبکه کار بسیار مهمی است.

رییس سازمان IT درباره برنامه‌ریزی برای شبکه ملی اطلاعات تصریح کرد: رایانش ابری یکی از مفاهیمی است که چند سالیست مطرح شده و در دنیا در حال گسترش است و طبعا ما هم نباید از این موضوع عقب بمانیم، بنابراین در طراحی صورت گرفته در کشور چه در حوزه دیتاسنتر ملی و چه در حوزه دیتاسنترهای استانی مبنا بر این است که در یک شبکه ابری کار کنند.

او در توضیح این طرح گفت: به این معنی که ممکن است به لحاظ فیزیکی مراکزمان را توزیع شده داشته باشیم ولی به لحاظ منطقی این‌ها می‌تواند داخل یک مجموعه به صورت منسجم قرار بگیرند و منافع زیادی به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: در بازدیدهایی که از چند مجموعه در دنیا داشتم، متوجه شدیم بخش خصوصی در یک مجموعه‌ای رایانه‌هایش را جمع کرده بودند و با یک شبکه اطلاعات که بین دیتاسنترهای مختلف در استان‌های مختلف خودشان داشتند، استفاده می‌کردند و طبق گفنه آن‌ها مصرف انرژی حداقل به یک سوم کاهش یافته بود و با دسترسی‌ها و تعریف بر روی دسترسی‌ها، افراد می‌توانستند از منابع بیش‌تری استفاده کنند؛ به گونه‌ای که علاوه بر این‌که این شبکه به صورت یکپارچه مدیریت می‌شود، توزیع شده در بخش‌های مختلف است و ما هم امیدواریم در شبکه ملی اطلاعات در بخش دیتاسنترها حداقل این کار را انجام دهیم.

رییس سازمان فن‌آوری اطلاعات در پایان نیز اشاره‌ای هم به حوزه مدیریت شبکه کرد و گفت: ‌در بخش مدیریت شبکه هم بحث Cloud Computing (پردازش ابری) در دنیا مطرح است و امیدواریم که بتوانیم با آخرین دستاورد در ارتباط با این رویداد در دنیا بتوانیم کارمان را ادامه دهیم و خوشبختانه بخش عمد‌ه‌ی این اقدامات را هم داخلی می‌بینیم و وابستگی در این حوزه به بخش‌های خارجی احساس نمی‌کنیم.

  • ۹۰/۰۵/۰۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">