ایران رئیس رگولاتوری جنوب آسیا میشود
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات رگولاتوری، متقارن با برگزاری دوازدهمین اجلاس شورای رگولاتورهای مخابرات جنوب آسیا (SATRC) با حضور 9 کشور، ابعاد برگزاری، اهداف و منافع حضور ایران در این اجلاس را تشریح کرد.
به گزارش فارس، اجلاس شورای رگولاتوری های جنوبی آسیا (SATRC) با حضور سران رگولاتوریهای 9 کشور ایران، هند، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، نپال، بوتان، مالدیو، افغانستان به میزبانی رگولاتوری ایران فردا شنبه هفتم اسفندماه در هتل استقلال تهران برگزار میشود.
این اجلاس با حضور یامادا دبیر کل APT، برخی از مسئولان بلندپایه ITU ( اتحادیه جهانی مخابرات)، رضا تقیپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ، مسئولان SATRC, APT و محمد کرمپور رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران از سال 1980 به عضویت APT درآمد و از آن زمان تاکنون به عنوان یکی از اعضاء، مسئولیتهای مهمی را در این جامعه به عهده داشته است.
هماکنون محمد زمردی از ایران ریاست گروه کار طیف این شورا را بر عهده دارد و همچنین مطابق مقررات شورا، ریاست اجلاس اصلی پس از برگزاری جلسات سالانه به نمایندهای از کشور میزبان اعطا میشود که به این ترتیب بعد از برگزاری اجلاس سالانه در اسفندماه سال 1389 در تهران، ریاست این اجلاس به عهده ایران خواهد بود.
در همین رابطه و متقارن با برگزاری این اجلاس، گفتوگویی با بهروز اسراری ارشاد، معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص شورای رگولاتوری مخابرات جنوب آسیا، فعالیتهای این شورا، اهداف و برنامههای کاری شورا و نیز اهداف ایران از حضور در آن و منافع این حضور انجام دادهایم.
ارشاد در گفتوگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس در توضیح شورای رگولاتوری کشورهای جنوب آسیا (SATRC)، گفت: این شورا در سال 1376 با کمک سازمانهای APT و ITU تشکیل شد.
وی ادامه داد: مسئولیت این شورا انجام مطالعات و هماهنگیهای مربوط به موضوعات مقررات گذاری مخابرات و ICT که نیاز مشترک کشورهای عضو باشد، است.
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات رگولاتوری افزود: این موضوعات شامل مواردی چون هماهنگیهای طیف فرکانسی، استانداردها، جهتگیریهای مقررات، استراتژیهای لازم باری توسعه ارتباطات و سایر موضوعات بینالمللی مربوط به حوزه مدیریت ارتباطات است.
وی ادامه داد: همچنین این شوار مسئول شده است تا ظرفیتهای لازم برای همکاریهای ارتباطاتی را بین اعضا شناسایی و روشهای لازم را برای استفاده از این ظرفیتها و تبادل اطلاعات از طریق برگزاری سمینارها، دورههای آموزشی، کارگاه آموزشی و غیره فراهم کند.
ارشاد در خصوص فعالیتهای تعریف شده برای SATRC، گفت: فعالیتهای این شورا با حضور عالیترین مقامات حوزههای رگولاتوری و با استفاده از نیروهای کارشناسی اعضا که دارای تخصصهای لازم در حوزه مدیریت طیف و مباحث مرتبط با سیاستگذاری و مقررات گذاری در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات باشند انجام میشود.
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار داشت: در حال حاضر این شورا متشکل از 9 کشور است که عبارتند از افغانستان، بنگلادش، بوتان، هند، ایران، مالدیو، نپال، پاکستان و سریلانکا که همچنین اعضای وابسته از این کشورها نیز میتوانند در فعالیتهای شورا شرکت نمایند.
وی تصریح کرد: جلسات این شورا به صورت سالانه برگزار میشود و در این جلسات، موضوعات مشترک کاری بین اعضا مشخص و فعالیتها روی آنها متمرکز میشود.
ارشاد خاطر نشان کرد: تاکنون 11 اجلاس برگزار شده است که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی میزبان اجلاس دوازدهم است.
* ساختار تعریف شده برای اجلاس اصلی و نیز گروههای کاری اجلاس
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تشریح ساختار تعریف شده برای اجلاس اصلی و نیز گروههای کاری اجلاس اظهار داشت: رئیس فعلی اجلاس SATRC Anusha Palpita از کشور سریلاینکا است.
وی ادامه داد: رئیس گروه کاری استراتژی و مقررات آقای Gupta از کشور هند و رئیس گروه کار طیف محمد زمردی از ایران است.
ارشاد افزود: همچنین ریاست گروه کاری شبکهها و سرویسها را Handapangoda کشور سریلانکا بر عهده دارد.
وی ادامه داد: همچنین مطابق مقررات این شورا، ریاست اجلاس اصلی پس از برگزاری جلسات سالانه به نمایندهای از کشور میزبان اعطا میشود و بنابراین بعد از برگزاری اجلاس سالانه در اسفندماه سال 1389 در تهران، ریاست این اجلاس به عهده کشورمان خواهد بود.
*معرفی جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسی (APT)
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات رگولاتوری ضمن معرفی جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسی (APT) اظهار داشت: بر اساس این گزارش، جامعه مخابراتی آسیا و اقیانوسیه APT توسط موسسه اقتصادی و فرهنگی ملی متحد (UNESCAP) و اتحادیه بینالمللی مخابرات جهانی ITC در سال 1979 با هدف توسعه خدمات ICT در منطقه آسیا و اقیانوسیه تشکیل شد.
ارشاد گفت: این جامعه دارای 36 عضو اصلی، 4 عضو متحد و 122 عضو وابسته و مقر APT شهر بانکوک در تایلند و حیطه پوشش جغرافیایی آن تمامی کشورهای آسیایی به جز کشورهای عربی و کشورهای مشترکالمنافع است.
* ارکان تصمیمگیری APT
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در تشریح ارکان تصمیمگیری APT، خاطر نشان کرد: مجمع عمومی، برای تداوم اصول و سیاستهای کلی APT که اجلاسهای آن هر سه سال یکبار برگزار میشود.
وی ادامه داد: همچنین کمیته مدیریتی، برای تدوین برنامه سالانه APT که اجلاسهای آن سالانه است که هم اکنون آقای Wee از کره این مسئولیت را به عهده دارد.
ارشاد افزود: دبیر کل، مقام اجرای APT است که هم اکنون به عهده آقای توشیکو یامادا از کشور ژاپن است.
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از سال 1980 به عضویت APT درآمد و از آن زمان تاکنون یکی از اعضاء موثر در این جامعه بوده است؛ همچنین جمهوری اسلامی ایران مسئولیتهای مهمی را در این جامعه به عهده داشته است.
*هدف رگولاتوری ایران از حضور در کارگزاریهای بینالمللی
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات رگولاتوری در خصوص هدف رگولاتوری ایران از حضور در کارگزاریهای بینالمللی تصریح کرد: ماهیت و اهمیت راهبردی ICT در استراتژی کشورها وجود مزیتهای نسبی بالقوه و بالفعل کشورمان در تعامل با سایر کشورها، حضور موثر و مستمر در تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای مجامع بینالمللی را بیش از پیش مورد تاکید قرار میدهد.
وی گفت: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی حضور فعال در اتحادیه ITC، APT دارد برای نقش آفرینی بیشتر در APPU ,UPU و WSIS و سایر سازمانهای ارتباطی برنامههای گستردهای دارد.
ارشاد افزود: در این راستا حضور در تمامی اجلاسها و کارگزاریهای بینالمللی چه در سطح بینالمللی و چه در سطح منطقهای از اولویتهای حوزه بینالمللی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است.
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: اهداف حضور رگولاتوری ایران در کارگزاریهای بینالمللی در محورهای راهبردی، تحقق و ارتقاء همکاریهای بینالمللی، فراهم کنده زمینه اعمال چندجانبه گرایی (در مقابل یکجانبهگرایی)، کسب جایگاه ممتاز و تعامل سازنده و موثر در روابط بینالملل از طریق برقراری روابط اقتصادی و شرکت موثر و نقشآفرینی در مجامع و اتحادیههای بینالمللی و منطقهای خلاصه میشود.
وی ادامه داد: همچنین گسترش روابط و همکاریهای منطقهای و حتی دوجانبه در کارگزاریهای تخصصی بینالمللی مبتنی بر منافع سازمان و ملی، بهرهگیری و استفاده موثر از پتانسیلهای موجود در کارگزاریهای بینالمللی برای افزایش توان فنی و علمی و آموزشی و فراهم نمودن فضای ملایم و مثبتتر برای همکاری جمعی کشورهای در حال توسعه به رغم وجود ملاحظات سیاسی از دیگر اهداف این حضور است.
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: دستیابی به اهداف مشارکت در سیاستگذاریهای جهانی در عرصه کارگزاریهای بینالمللی از طریق نقشآفرینی موثر در این مجامع و کسب مستقیم اطلاعات و رصد کردن آخرین تصمیمگیریها در رابطه با اجلاسهای تخصصی بینالمللی و منطقهای نیز از حضور در این اجلاس مد نظر قرار دارد.
* برنامه کاری شورا
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اظهار داشت: همچنین و علاوه بر ساختار شورا، برنامه کاری خاصی با عنوان Action Plan نیز برای شورا تعریف میشود که به صورت فاز به فاز اجراء میشوند که برنامههای کاری SATRC تاکنون در دو فاز انجام و نهایی شده است.
وی گفت: فاز نخست در فاصله سالهای 2004 الی 2006 و فاز دوم در سالهای 2007 تا 2009 پیادهسازی شد و در حال حاضر فاز سوم این برنامه در حال انجام بوده که برای سالهای 2010 و 2011 طراحی شده است.
ارشاد افزود: در این برنامههای کاری، موضوعات مهم روز که برای اعضا چالش برانگیز محسوب میشود و لازم است اعضا به موقع از تغییرات بازار، تکنولوژیها و موارد مقرراتی مطلع شوند و تصمیمات مقتضی را اتخاذ نمایند بررسی میشوند.
وی تصریح کرد: در این برنامههای کاری سعی میشود حداکثر استفاده از پتانسیلهای موجود در شورا به عمل آمده و مشکلات به نحو مطلوب و موثری مدیریت شوند.
وی تاکید کرد: استفاده از پتانسیلهای موجود از روشهایی از قبیل تشکیل گروههای کاری تخصصی، برگزاری کارگاههای آموزشی، دورههای آموزشی و سایر شیوهها ممکن میشود.
* مولفههای اساسی برنامه کاری شورا
معاون امور بینالملل و مهندسی ارتباطات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی خاطر نشان کرد: در یازدهمین اجلاس SATRC در نوامبر سال 2009 در سریلانکا برگزار شد برنامه کاری فاز سوم تهیه و تایید شد.
وی افزود: این برنامه برای سالهای 2010 و 2011 طراحی شده و شامل سه مولفه اساسی است.
ارشاد گفت: برای انجام امور تخصصی تعریف شده برای این فاز، گروههای کاری تشکیل شدهاند.
همچنین برای طراحی و پایدهسازی یکسری Workshop یا سمینارهای دورهای به منظور افزایش دانش و قابلیتهای نیروهای درگیر در بخش مخابرات و ICT، ظرفیتسازی، شده است.
وی ادامه داد: همچنین برای جمعآوری اطلاعات از رگولاتورهای کشورهای عضو و تبادل اطلاعات بین آنها، وب پورتال SATRC طراحی و پیادهسازی میشود.
به گزارش فارس، اجلاس شورای رگولاتوری کشورهای جنوب آسیا (SATRC)، در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه از تاریخ 89/12/8 لغایت 89/12/10 در سالن دریای نور هتل استقلال تهران برگزار میشود.
مراسم افتتاحیه این اجلاس با حضور و سخنرانی رضا تقیپور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مسئولان SATRC, APT و محمد کرمپور معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار خواهد شد.
همچنین در مراسم اختتامیه، کنفرانس خبری با حضور سران رگولاتوری 9 کشور عضو با موضوع بررسی نتایج اجلاس برگزار خواهد شد.
- ۸۹/۱۲/۰۶