اینترنت کی ارزان می شود؟
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که قیمت تعرفههای اینترنتی، 50 درصد کاهش خواهد یافت؛ اما از آن زمان تا کنون، کاهش قیمت برای کاربران خانگی اینترنتی محسوس نبوده و تغییر قیمتی بر روی کارتهای اینترنت در بازار اعمال نشده است.
به گزارش خبرنگار سرویس فناوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دستاندرکاران معتقدند که اکثر شرکتهای ارایهدهندهی خدمات اینترنتی از کاهش قیمت پهنای باند منتفع میشوند و از طرفی، این کاهش باعث توسعهی IT در کشور میشود؛ زیرا با قیمت بالای پهنای باند بهنوعی نمیتوان IT را توسعه داد.
دکتر احمد معتمدی - وزیر پیشین - در سال 83 با اشاره به اهمیت بحث قیمت دسترسی مردم به خدمات اینترنت، گفت: استفاده از این خدمات و خریدن این سرویس برای خود من هم مشکل است؛ این رقم در سبد خانوار برای دسترسی به ارتباطات رقم بالایی است و باید تلاش کنیم که آن را به کمتر از 20 هزار تومان کاهش دهیم؛ زیرا در این صورت، با در نظر گرفتن قدرت خرید مردم، تعداد بیشتری از خانوادهها به اینترنت دسترسی خواهند داشت.
وی ادامه داد: باید زیرساختها را ارزانتر فراهم کنیم و بحث کاهش 50 درصدی تعرفهی اینترنت نیز دقیقا با همین هدف مطرح شد.
رضا رشیدی - مدیر عامل پیشین شرکت فناوری اطلاعات (تا چند روز پیش) - نیز تاکید کرده بود: ابلاغ کاهش 50 درصدی تعرفههای اینترنت از ابتدای سال جدید انجام خواهد شد.
رییس پیشین هیات مدیرهی شرکت فناوری اطلاعات هم معتقد بود که تغییر تعرفههای اینترنتی در راستای کمک به کاربران نهایی، انجام خواهد شد.
ابراهیمی در گفتوگو با خبرنگار سرویس ارتباطات ایسنا، در آن زمان اظهار داشت: آنچه تا کنون در جلسات داخلی شرکت مطرح شده، این است که تغییر تعرفهها در راستای کمک به کاربران انجام خواهد شد، شاید شائبههایی به گوش برسد که این کار به نفع ارائهدهندگان اینترنت خواهد شد، اما واقعیت این است که این حرکت برای فراهم کردن امکان استفادهی بیش از پیش از اینترنت برای مردم است، تا بتوانند با قیمت ارزانتر و سهولت بیشتر از اینترنت استفاده کنند.
پس از آن، روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تاریخ 23 فروردین سال 84 رسما اعلام کرد: نرخ تعرفهی ارتباطات اینترنت در راستای توسعهی کاربردهای فناوری اطلاعات در کشور برای ICPها به میزان 50 درصد کاهش یافت.
در این گزارش آمده بود که این امر در اجرای سیاستهای کاهش قیمت خدمات ارتباطی به هموطنان است، و قیمت جدید و کاهشیافتهی تعرفهی اینترنت از اول فروردینماه به اجرا گذاشته شد.
بنا بر این گزارش، با بررسی و برگزاری جلسات متعدد شورای فناوری اطلاعات این وزارتخانه در حضور دکتر معتمدی - وزیر وقت - بهمنظور بالا بردن تعداد کاربران، ترویج فرهنگ استفاده و افزایش کاربردهای فناوری اطلاعات و اینترنت، بویژه ارزان شدن خدمات اینترنتی باند پهن که توسط شرکتهای ندا ارایه میشود، تصمیم گیری شد که نرخهای تعرفهی اینترنت 50 درصد کاهش یابد.
در گزارش مورد اشاره آمده بود: هزینهی اشتراک ماهانهی پایه ارتباط با شبکهی اینترنت با سرعت 64 کیلوبیت از 3 میلیون و 600 هزار ریال به یک میلیون و 800 هزار ریال کاهش مییابد و قیمت سایر سرعتها و حجم استفاده به همین نسبت 50 درصد کاهش یافت و از ابتدای برنامهی سوم تا کنون در سه نوبت از سال 1379 تا کنون نرخ تعرفههای اینترنت به ترتیب 40، 40 و اکنون نیز 50 درصد، به نفع "مردم" کاهش یافته است.
اما پس از تغییر دولت، دکتر محمد سلیمانی - وزیر ICT - در گفتوگو با خبرنگار سرویس ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران، در سال 84، اظهار داشت: عقیدهی ما بر این است که کشوری مانند ایران باید بتواند امکاناتی مانند پهنای باند را با قیمتی نزدیک به رایگان در اختیار مردم قرار دهد، به این معنا که تسهیلات به اندازهای ایجاد شود که امکان استفادهی از آن وجود برای همه وجود داشته باشد.
وی افزود: در شرایط حاضر هنوز ارایهی اینترنت رایگان امکان پذیر نیست و باید دید چه اقداماتی میتوان برای رسیدن به این شرایط انجام داد.
از ابتدای طرح بحث کاهش قیمت پهنای باند اینترنت نظرات مختلفی تا زمان قطعیت یافتن این بحث در رسانهها مطرح شد؛ اما علیرغم این که بارها گفته شد قیمت اینترنت 50 درصد کاهش یافته است، قیمت ISPها هیچگاه پایین نیامد؛ دلایل پایین نیامدن قیمت اینترنت برای کاربران نهایی، موضوعی است که گروه جامعه اطلاعاتی ایسنا در گفتوگوهایی با مسوولان، کارشناسان و شرکتهای ارایهکنندهی خدمات اینترنت، به بررسی آن خواهد پرداخت.
- ۸۵/۰۲/۲۳
با سلام به همه یه کمپینی برای اینترنت راه اندازی کردیم امیدوارم که عضو بشید و کمک کنیم تا به اینترنتی ارزون و با کیفیت دست پیدا کنیم.
**** ********** ***
********************