بازگشت مرکز تحقیقات مخابرات آسان است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم بعد از افتتاح مرکز تبادل ترافیک اینترنتی کشور (IXP) در نخستین نشست خبری خود به سوالات متعدد خبرنگاران این حوزه پیرامون تعرفه اپراتورها، آینده تولیگری حوزه ICT، بازگشت مرکز تحقیقات مخابرات و مرکز فضایی به وزارت ارتباطات و غیره پاسخ داد.
به گزارش آیتیآنالیز واعظی در خصوص افتتاح مرکز تبادیل ترافیک اینترنتی کشور و احتمال نوعی موازی کاری میان شرکت زیرساخت با بخش خصوصی گفت : بخش خصوص توان سرمایهگذاریهای سنگین در این حد که بازگشت سرمایه آن نیز طولانی باشد را ندارد و من معتقدم این وظیفه دولت است که بسترسازیها را انجام دهد.
وی در خصوص نحوه اعمال فیلترینگ با راهاندازی مرکز فوق افزود: در مورد فیلترینگ باید فرصت بدهید که کار اساسی بشود چراکه معتقدیم فیلترینگ نباید مانع دسترسی و سرعت اینترنت بشود. از این رو یک مقدار فرصت میخواهیم و باید تجهیزات جدیدی مستقر شود.
وزیر ارتباطات در پاسخ به احتمال کاهش هزینه هاستیگ در داخل کشور در قیاس با خارج گفت: ممکن است در مرحله کنونی اول شرکتهای دولتی به استفاده از این خدمات بپردازند اما هدف ما کاهش هزینههای اینترنت و هاستینگ است و با تسهیلاتی که ارایه خواهیم داد توان رقابت با خارج را داشته و شرکتهای خصوصی هم به استفاده از این خدمات خواهند پرداخت.
وی همچنین در خصوص بازگشت مرکز فضایی و مرکز تحقیقات مخابرات نیز گفت: بازگشت مرکز فضایی در دست بررسی 2 ماهه است اما مرکز تحقیقات مخابرات ایران مطابق قانون مجلس همچنان زیرمجموعه وزارت ارتباطات محسوب میشود و این مرکز به سهولت بیشتری نسبت به مرکز فضایی به وزارت ارتباطات بازگردانده میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص تغییر مدیران این وزارتخانه در دولت یازدهم گفت: هر کجا رفتم هدفم تغییر مدیران نبوده است، من ابتدا به مطالعه سیاست های و برنامه ها می پردازم ، از قبل نه تصمیم دارم همه تغییر کنند نه همه بمانند.
واعظی تاکید کرد که برای اعمال تغییرات به فرصت نیاز دارد و تغییرات را متناسب با اهداف وزارتخانه انجام خواهد داد.
وی در مورد وجود مراکز متعدد تصمیم گیری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ، گفت: ساماندهی مراکز متعدد تصمیم گیری مانند شورای عالی فضای مجازی در دستور کار وزارتخانه قرار دارد .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: الان هفت ماه است که نشست های شورای عالی فضای مجازی برگزار نشده است ، اتفاقاتی هم که الان می افتد ، درست نیست ، برخی مصوبات را رئیس جمهور پیشین رد کردند که این مسایل به تصویب شورا نرسیده است و باید تعدد مراکز تصمیم را حل کنیم .
واعظی در مورد محدودیت سرعت اینترنت نیز گفت: ابعاد مختلف سرعت اینترنت را مورد بررسی قرار دادیم ، اما در حال حاضر نمی توانم قولی در خصوص رفع محدودیت سرعت اینترنت بدهم ،چرا که قول ها باید همراه با فراهم کردن بسترها باشد.
واعظی افزود: قرار است از لحاظ فنی بررسی کنیم و ببینیم کجاها پوشش شبکه تلفن همراه ناقص است و اینها را به اپراتورها ابلاغ کنیم .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: قابل قبول نیست که یک نقطه یک آپارتمان آنتن دهی داشته باشد و یک نقطه دیگر پوشش نداشته باشد ، به اپراتورها نیز ۲ ماه فرصت دادیم ، از اواخر مهره ماه ، نقاط ضعف و قوت اپراتورها را به مردم گزارش خواهیم داد تا مردم بر اساس این گزارش ها در مورد انتخاب اپراتور تصمیم بگیرند .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد ادامه کار شورای رقابت در دولت یازدهم گفت: تصمیمات شورای رقابت در دولت قبلی نیز محل نزاع و تداخل وظایف بوده و تصمیم گیری در مورد این شورا به عهده دولت است .
واعظی با بیان این که در حال حاضر موضوع شورای رقابت در دولت مطرح نشده است و به دلیل رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم ، این شورا در اولویت کار دولت قرار ندارد ، افزود: چند روز پیش با رئیس شورای رقابت دیدار داشتم و تاکید کردم که کارکرد شورای رقابت باید به نحوی باشد که اپراتورها نتوانند برای منافع خودشان از آن استفاده کنند .
از VPN قانونی استقبال نشد
محمود خسروی مدیر عامل شرکت ارتباطات زیر ساخت نیز در این نشست به پرسش خبرنگاران در مورد مسکوت ماندن VPN قانونی پاسخ داد و گفت: واگذاری VPN بر اساس مصوبه کمیته امنیت شورای عالی فضای مجازی صورت گرفت و شرکت زیر ساخت پس از انجام سرمایه گذاری لازم ، قبل از سال گذشته این سرویس را آماده واگذاری کرد.
وی افزود: به تمام سفارتخانه ها و شرکت ها اعلام کردیم که شرکت زیر ساخت ، آماده واگذاری VPN به آنها است ، اما به دلیل مسایل امنیتی استقبالی از سرویس این شرکت نشد و حدود ۳۰ مراجعه کننده بیشتر نداشتیم .
خسروی گفت: در مورد واگذاری VPN به اشخاص حقیقی نیز اطلاع رسانی و اعلام آمادگی کرده ایم ولی استقبال نشده است ، الان بحث هایی در خصوص بازگست به وضعیت سابق مطرح است .
- ۹۲/۰۶/۰۹