بامیلو تعطیل شد
دومین فروشگاه اینترنتی کشور تعطیل شد و جای خود را به سوپر مارکت اینترنتی داد. حذف یکی از مدعیان اصلی از رقابت فروشگاههای اینترنتی، از جهات مختلفی قابل تامل است.
به گزارش فارس، دومین فروشگاه اینترنتی کشور دیروز تعطیل شد و جای خود را به یک سوپر مارکت اینترنتی داد.
اگرچه تعداد زیادی فروشگاه اینترنتی در کشور فعالیت میکند اما رقابت اصلی بین 2 فروشگاه در جریان بود. اغلب فروشگاهها بازار مشخصی از کالا را هدف قرار دادهاند و تنها چند فروشگاه جامعیتی از گروههای کالایی را تحت پوشش دارند.
این کسبو کار تازه تعطیل شده سال پیش این تغییرات را اطلاعرسانی و اعلام کرده بود: رویکرد خود را تغییر خواهد داد و از این پس بیشتر روی کالاهای مصرفی (FMCG) که مورد استقبال کاربران است و بخش های کلیدی تر در بازار خردهفروشی متمرکز خواهد شد.
این فروشگاه اعلام کرده بود: این تغییرات مستلزم کوچکتر شدن و حذف برخی قسمتهای کم تقاضا است و برای تداوم فعالیت پایدار در فضای تجارت الکترونیک ایران ناچار به اتمام همکاری با تعدادی از نیروهای خود است و از اسفند 97 با تیم کوچکتری به فعالیت ادامه می دهد؛ تعداد زیادی از نیروهای بامیلو به شرکتهای وابسته منتقل خواهند شد و دیگران نیز در فهرست مشاغل احتمالی آینده در اولویت خواهند بود.
بامیلو و چند شرکت دیگر دارای سهامداران مشترک هستند.
گروه اینترنت ایران را میتوان بزرگترین گروه کسب و کار اینترنتی در ایران دانست که در سال 1393 تاسیس شده و پنج کسب و کار اینترنتی «اسنپ»، «بامیلو» و «زودفود»، سامانه رزرو آنلاین هتلهای ایران «پینتاپین» و سامانه جستوجوی هوشمند ملک «اسکانو» را مدیریت میکند. در اسفندماه 95 ایرانسل نیز در گروه اینترنت ایران سرمایهگذاری کرد.
البته اغلب این کسبوکارها پس از اینکه اسنپ اعلام کرد «به یک سبک زندگی تبدیل شده و خدماتی از قبیل درخواست آنلاین خودرو و موتور، سفارش آنلاین غذا، رزرو آنلاین هتل، خرید آنلاین بلیت هواپیما و مدیریت هوشمند خریدهای روزانه ارایه داده است» دچار تغییر نام شدند و نامهای یکپارچهای از خانواده اسنپ گرفتند.
برای مثال پینتاپین به اسنپ تریپ تغییر کرد و اکنون نیز بامیلو به اسنپ مارکت تغییر کارکرد یافته است. در رویکرد جدید این گروه برندسازی در قالب نامهای مختلف دیگر جایی ندارد.
حذف یکی از مدعیان اصلی از رقابت فروشگاههای اینترنتی، از جهات مختلفی قابل تامل است.
پیش از یکی از فروشگاههای اینترنتی مدعی سهم بیش از 90 درصدی از بازار فروش مجازی کشور شد؛ صرف نظر از صحتو سقم این ادعای پرنفع، حتی نزدیک شدن به این عدد به معنی انحصار در بازار است که معایب فعالیت بدون رقیب بر کسی پوشیده نیست.
به گفته، عادل طالبی عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی فروشگاههای اینترنتی (کسب و کار اینترنتی) شهر تهران، حضور شرکتهای قدرتمند در بازار از نظر کمک به تسریع فرهنگسازی مفید است و از سوی دیگر برخلاف آمریکا که قانون شرمن و اروپا که قانون آنتی تراست از رشد بیش از حد و انحصارطلبانه شرکتها جلوگیری میکند در ایران قوانین مربوطه وجود ندارد. شورای رقابت نیز عملکرد مطلوبی در این زمینه نداشته است.
همچنان که شکی نبود فروش اینترنتی به واسطه اولین و بزرگترین فروشگاه اینترنتی در کشور باب شد، تردیدی نیست که ارتقای کیفیت پاسخگویی به مشتری و تجربه مطمئن از خرید اینترنتی به واسطه ورود دومین فروشگاه بزرگی اینترنتی کشور و شکلگیری بازار رقابتی حاصل شده است.
باوجود فعالیت تعداد زیادی فروشگاه اینترنتی موضوعی در اندازه کوچکتر، نبود رقیب بزرگ و همقامت برای رقابت با شرکت بزرگ بازار فروش اینترنتی به ضرر مصرفکننده خواهد بود.