برخورد با کالاهای تقلبی در بازار
مهندس حمید بابادی نیا، عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای با اشاره به ورود اجناس تقلبی تجهیزات شبکه به بازار گفت : پیمانکاران وشرکتهایی که در این رابطه شکایت دارند، می توانند با طرح دعوا در شورای انتظامی سازمان مورد حمایت قرار گرفته و نسبت به رفع مشکلات خود اقدام نمایند.
وی در مورد علل ورود اجناس تقلبی به بازار گفت : زمانی که پروژه های بزرگ تعریف و به مناقصه گذاشته می شود کارشناسان مربوطه در RFP این پروژه ها، یک سری برند معرفی می کنند. معمولا در بازار برندهای خوشنام مشخص هستند و اکثر کارشناسان از این برندها استفاده می کنند. برخی افراد سودجو با استفاده از این موضوع تجهیزات تقلبی وارد بازار می نمایند و در مناقصات شرکت نموده، با ارایه قیمت پایین برنده مناقصات می شوند.
برخی از کارفرمایان نیز بدون لحاظ نمودن فاکتورهائی از جمله شناسنامه دار بودن کالا,خدمات پشتیبانی صحیح و معتبر, سابقه و اعتبار شرکت ارائه کننده تنها به لحاظ قیمت پایین و به دلیل عدم اطلاع از مسایل فنی از این محصولات استفاده می نمایند.
مسئول کمیسیون شبکه سازمان با اشاره به نحوه تولید و ورود این اجناس به بازار گفت : افراد سودجو یک برند معتبر را در کشورهای همسایه یا چین تولید می کنند.سپس در کشورهای حاشیه خلیج فارس جعبه و کارتن غیرقانونی برای آن تهیه نموده و نسبت به پخش این اجناس در بازار اقدام می نمایند.
به این ترتیب با ارایه قیمت های پایین تر موجب می شوند تا اجناس مرغوب شرکتهای معتبر که از کیفیت مطلوب ،گارانتی و خدمات پس از فروش برخوردارهستند در انبارها مانده و این شرکتها را دچار بحران نمایند.
وی با اشاره به یک نمونه از کالاهای مورد استفاده گفت : قیمت کابل های شبکه به دلیل افزایش قیمت مس در بازارهای جهانی بالارفته و این مساله موجب شده که افرادسودجو نسبت به وارد کردن کابل هایی که درصد مس بکار رفته در آن از حد استاندارد پائین تر است و حتی به گفته بعضی کارشناسان شبکه دارای طول کمتری هستند اقدام کنند که به این ترتیب علاوه بر ورود اجناس تقلبی، پدیده کم فروشی نیز در حال گسترش است.
- ۸۶/۰۶/۰۵