ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

بررسی اولویت‌های برنامه پنجم توسعه دربخش ICT

| دوشنبه, ۷ ارديبهشت ۱۳۸۸، ۰۲:۱۹ ب.ظ | ۰ نظر

فضای امروز، فضای آزادسازی، خصوصی‌سازی و اجرای سیاست‌های اصل 44 است و با فضای برنامه سوم و چهارم کاملا تفاوت دارد. لذا نمی‌توان با فضای فکری سابق، برنامه جدیدی برای فضای فکری جدید تدوین کرد.

کمال محامدپور، معاون آموزش و پژوهش وزارت فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار ایلنا، رویکرد جدیدمرکزرا ورود به بحث‌های کلان حوزه ICT دانست و گفت: نقادی مربوط به برنامه سوم و چهارم توسعه، بحث پراکندگی برنامه در حوزه ICT است که این ضعف باید در برنامه پنجم توسط ارائه راهکارهای عملیاتی پوشانده شود.

معاون امورآموزشی و پژوهشی وزارتخانه تاکید کرد: فضای امروز، فضای آزادسازی، خصوصی‌سازی و اجرای سیاستهای اصل 44 است و با فضای برنامه سوم و چهارم کاملا تفاوت دارد. لذا نمی توان با فضای فکری سابق، برنامه جدیدی برای فضای فکری جدید تدوین کرد.

به اعتقاد وی، صنعت مخابرات از یک طرف به نقطه بلوغ خود رسیده و از طرف دیگر مسیر جدیدی را آغاز کرده است و به عبارتی هم اکنون دوره گذراز دیجیتال به IP است، همچنین که نیاز کشوررا ارتقاء وضعیت موجود دربخش، ارتقاء کیفیت و تغییر تکنولوژی دانست.

محامدپورافزود: باید جایگاه فناوری اطلاعات را در برنامه پنجم تعیین کرد، همچنین که برنامه پنجم باید دو هدف عمده را پیگیری کند و آن تمرکز بر خدماتی است که هزینه عمومی دولت را کاهش دهد و دیگری محافظت از منابع نادر بخش مخابرات و رسیدگی به کیفیت ارایه خدمات خواهد بود.

وی بررسی بیشتر مبنا و متدولوژی شاخص‌ها را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه در کشور پراکندگی فعالیت‌ها باعث از بین رفتن و گم شدن اهداف توسعه شده است.

معاون آموزش و پژوهش وزارت فناوری اطلاعات اولین قدم برنامه‌ریزی را در سه لایه - استراتژی ـ راهبرد - کنترل و نظارت و اجرا دانست و با تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی ICT در تمام دنیا بر این سه لایه استوار است، نقطه قوت برنامه پنجم را در برنامه‌ریزی درست و اجرای آن دانست.

وی اضافه کرد: مشکل اساسی موجود در برنامه سوم این بود که این برنامه پس از طی مراحل اولیه تدوین خود، در مراحل بعدی با ریزش قابل توجهی مواجه شد که این مشکل در برنامه چهارم بسیار کمرنگ شد.

محامد پور ادامه داد: در حوزه IT مسئله کمی متفاوت است و با توجه به سیاست‌های کلان در نظر گرفته شده در اصل 44 ، در برنامه پنجم ملزم به حرکت به سمت فرمانداری و حکمرانی هستیم.

وی با اشاره به وضعیت آماری کشور درحوزه IT، نگاه برنامه را بیشتر معطوف به حوزه CT دانست و نگاه حاکمیت به فناوری اطلاعات (IT) را در حد دستگرمی دانست.

به اعتقاد وی ما در حوزه ارتباطات توفیقات خوبی داشتیم، حال که نگاه جامعه بیشتر به سمت IT است، و این وضعیت می تواند نگران‌کننده شود که البته این نگرانی را می‌توان نوعی فرصت نیز قلمداد کرد.

معاون آموزش و پژوهش وزارت فناوری اطلاعات درادامه سخنان خود گفت: ماده 44 مهمترین ماده‌ای است که دربرنامه چهارم به بحث فناوری اطلاعات به طور مستقیم و متمرکز پرداخته است و سه حوزه دسترسی، محتوا و امنیت را دربرمی‌گیرد ولی دربرنامه پنجم نیازمند اصلاح عبارتی است.

وی در پایان درمورد ضرورت رفع ابهام درحوزه ICT، تمایز قایل شدن میان حوزه IT و CT را ضروری دانست.

  • ۸۸/۰۲/۰۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">