برقراری سامانه مشترک بیمه، ناجا، پست و ثبت احوال
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی از برقراری سامانه آنلاین تبادل اطلاعات بین بیمه، ناجا، پست و ثبت احوال در آینده نزدیک خبر داد و گفت: درصدد استقرار شبکه شتابی همانند سیستم بانکی در صنعت بیمه هستیم.
مهدی نوروزی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اینکه در حال حاضر بیمه مرکزی مطابق توافقات خود اطلاعات لازم بیمه گذاران را از طریق سیستمی آنلاین از نیروی انتظامی دریافت میکند، اظهار داشت: دراین سیستم با ارائه پلاک خودرو و یا شماره شاسی، شرکتهای بیمه میتوانند از مشخصات پشت و روی کارت خودور اطلاع کسب کرده و با استعلام آنها این موارد را در روند صدور بیمهنامه متقاضیان لحاظ نمایند.
وی ضمن بیان این مطلب که بیمه مرکزی برای تجمیع اطلاعات مذکور در سایت خود گزینهای تحت عنوان "استعلام خودرو" را منظور و در صدد تکمیل اطلاعات خودروهای بیمه گذاران است، افزود: با تجمیع این اطلاعات در سایت بیمه مرکزی امیدواریم در آینده شاهد یک لینک مستقیم میان اطلاعات بیمهنامهها و اطلاعات خودورها باشیم.
نوروزی با تأکید براینکه این اطلاعات در شرایط فعلی در اختیار شرکتهای بیمه و نیروی انتظامی قرار گرفته در ادامه به برخی از مشکلات زیر ساختی اجراء کامل این سیستم در سطح کشور اشاره کرد و گفت: یکی از این موارد نحوه دریافت اطلاعات بیمه گذاران از شرکتهای بیمه است چراکه عمده شرکتها در یک بازههای زمانی اطلاعات خود را در این سیستم وارد می کنند که این امر در آنلاین بودن سیستم تأثیر قابل توجهی دارد.
*عدم پیشبینی سیستم اطلاعاتی در فروش قسطی بیمهنامه شخص ثالث
به گزارش فارس، فروش اقساطی بیمهنامه شخص ثالث در چند ماه اخیر با واکنش مخالف و موافق برخی از مسئولان بیمهای کشور مواجه شده به نحوی که عدهای فروش قسطی بیمهنامه شخص ثالث را به نفع بیمه گران ندانسته و از ارائه آن به بیمه گذاران ممانعت میکنند.
با در نظر گرفتن این نکته که نیروی انتظامی بیمهنامه افراد را در مواقعی مورد بررسی قرار میدهد؛ تکلیف کسانی که بیمهنامه قسطی خریداری کرده اما اقساط خود را پرداخت نکرده باشند با ابهامتی رو به رو است. چراکه هر زمان که با پلیس مواجه میشوند دارای بیمهنامه بوده و به ظاهر مشکلی از جانب نیروی انتظامی در این خصوص وجود ندارد.
در این مسیر وجود یک سیستم آنلاین در فروش بیمه نامه میان نیروی انتظامی و شرکتهای بیمه اهمیت ویژهای پیدا می کند که تاکنون این موضوع اجرایی نشده است.
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی در این خصوص مهمترین مشکل استقرار سیستم مذکور را عدم پیشبینی آن از جانب مسئولان صنعت بیمه میداند و معتقد است باید با ایجاد یک جلسه فنی میان مسئولان صنعت بیمه و نیروی انتظامی مورد فوق بررسی و از طریق وب، تبادل اطلاعات میان این دو بخش به صورت آنلاین برقرار شود.
وی اضافه کرد: بنده معتقدم فروش اقساطی بیمهنامه شخص ثالث و همکاری نیروی انتظامی در این راستا یک موضوع بین دستگاهی بوده و محقق شدن آن توافقات لازم را با نیروی انتظامی میطلبد.
*استقرار سیستم آنلاین بین صنعت بیمه، ناجا، پست و ثبت احوال
مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات بیمه مرکزی در رابطه با دیگر برنامه های این بخش، افزود: بیمه مرکزی به عنوان یک نهاد حاکمیتی در صنعت بیمه در صدد است تا سیستم آنلاینی با ثبت احوال و پست برقرار کند تا به دنبال آن اطلاعات بیمه گذاران خود را از این دستگاه های دولتی دریافت نماید.
به گفته وی با محقق شدن این سیستم با وارد کردن کد ملی، مشخصات کامل شناسنامه بیمه گذار و در صورت وارد کردن شماره پلاک خودرو مشخصات مالک خودرو در سیستم شرکتهای بیمه قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه بیمه مرکزی علاوه بر موضوع مذکور در صدد استقرار شبکه شتابی همانند سیستم بانکی در صنعت بیمه است، تصریح کرد: البته این شبکه شتاب با تعاریف و خصوصیات خاص و تفاوتهایی در صنعت بیمه ایجاد میشود که در حال حاضر اجرای آن در مقطع مطالعاتی به سر میبرد.
نوروزی ضمن بیان این مطلب که امیدوار است این طرح در چند ماه آینده خروجیهای اولیه خود را نشان دهد، گفت: البته در این مسیر درصددیم سرویسی را نیز در اختیار مردم قرار دهیم تا پیگیریهای لازم را از نحوه صدور بیمه نامههای خود از شرکتهای بیمه انجام دهند.
به گفته نوروزی با ارائه سرویس های مناسب به شرکتهای بیمه و تبادل اطلاعات میان آنها تا حد قابل توجهی میتوان از تخلفات صنعت بیمه در حوزه پرداخت خسارت جلوگیری کرد.
انتهای پیام/ح
- ۹۰/۰۹/۲۷