بلاتکلیفی سهام ترکسل در ایرانسل
پنج سال پس از ابلاغ پروانه اپراتور دوم تلفن همراه کشور، مدیرعامل این مجموعه می گوید: موضوع واگذاری 21درصد سهام این اپراتور که قرار بود دو سال پس از اخذ پروانه و در راستای خصوصی سازی از طریق بورس واگذار شود، به شرکای این اپراتور انعکاس داده شده و منتظر پاسخ آنها هستیم.
علیرضا قلمبر دزفولی در حاشیه جلسه پاسخ به اعضای کمیسیون صنایع در خصوص تخلفات این اپراتور در مجلس حاضر شده بود، با بیان این مطلب خاطر نشان کرد: در صورت دریافت پاسخ از سوی شرکای این اپراتور نتیجه به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور اعلام می شود.
شرکت صاایران وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و یک شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان دو سهامدار قانونا 15 درصدی پروژه اپراتور دوم تلفن همراه کشور هستند و شریک 49 درصدی خارجی آنها نیز بدلیل مصوبه مجلس حق اظهار نظر در خصوص ترکیب 51 درصد شرکای ایرانی را ندارد.
مدیر عامل اپراتور دوم در هیمن حال بدون اشاره به مصوبه مجلس هشتم در خصوص واگذاری 21 درصد از سهام ترکسل از طریق بورس، گفت: در پروانه این اپراتور خیلی محکم به این واگذاری اشاره نشده است.
قلمبر دزفولی تاکید کرد (دو سهامدار 15 درصدی حاکمیتی-نظامی این اپراتور که هم اکنون کنترل 21 درصد سهام ترکسل را نیز بر عهده دارند) برای واگذاری سهام ترکسل در بورس باید شرکای این پروژه به اجماع برسند و آنان معتقدند که این موضوع یک تعهد است و درباره آن بحث دارند.
این اظهارات در شرایطی بیان می شود که رئیس کمیته مخابرات مجلس هشتم در این زمینه گفته است که واگذاری 21 درصد سهام ترکسل از طریق بورس جزو شروط مجلس و در راستای اجرای سیاست های حاکمیتی برای خصوص سازی در کشور بوده است.
در همین حال مدیر پذیرش شرکت بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به آخرین تصمیمات در خصوص بورسی شدن اپراتور دوم اعلام کرد: باوجود دعوت بورس از این شرکت و چند بار مکاتبه، هنوز تغییری در روال فعالیت اپراتور ایرانی خارجی ام.تی.ان-ایرانسل، برای حضور در بورس ایجاد نشده است.
مجید نوروزی با بیان اینکه پاسخی از سوی اپراتور دوم برای ورود به بورس ارائه نشده، بر این باور است که با وجود پیگیری های شرکت بورس، اما این تلاش ها تا به حال نتیجه ای به همراه نداشته به طوری که حتی شرکت بورس نیز علیرغم روال معموا، به این شرکت برای ورود به بورس پیشنهاد داده است.
- ۹۰/۰۷/۰۹