بلژیک هم «تیک تاک» را ممنوع میکند
بلژیک هم میخواهند رویکرد دیگر کشورهای غربی در ممنوع کردن استفاده از برنامه چینی «تیک تاک» در تلفنهای کاری کارمندان دولتی خود را در پیش گیرد.
به گزارش تسنیم به نقل از "ان تی وی" آلمان، دولت های غربی همواره بیشتر و بیشتر اپلیکیشن چینی تیک تاک را به عنوان دروازه ای بالقوه برای جاسوسی از چین می بینند - و ممنوعیت هایی را برای کارمندان خود در استفاده از آن اعمال می کنند. پس از ایالات متحده آمریکا و کانادا، بلژیک هم اکنون از این روند پیروی می کند.
به این ترتیب بلژیک هم از کشورهایی مانند کانادا و ایالات متحده در ممنوع کردن کارمندان دولتی خود از استفاده از برنامه تیک تاک در تلفن های کاری خود تبعیت می کند. الکساندر دی کرو، نخست وزیر بلژیک در این باره گفت: ما نباید ساده لوح باشیم. تیک تاک یک شرکت چینی است که در حال حاضر مجبور به همکاری با سرویس های مخفی چین است. این واقعیت است.
بر اساس بیانیه ای، دولت بلژیک توصیه می کند که اگر کارمندان دولت از دستگاه های خصوصی خود برای مقاصد تجاری نیز استفاده می کنند، از استفاده از تیک تاک خودداری کنند. ممنوعیت تلفن های همراه شرکت ها دراین کشور ابتدا به مدت شش ماه اعمال می شود و در صورت لزوم تمدید می شود.
دولت منطقه ای منطقه فلاندر بلژیک هم روز پنجشنبه اقدام مشابهی را اعلام کرد. هفته گذشته، نهادهای اتحادیه اروپا در بروکسل، کمیسیون و پارلمان، مانند پارلمان دانمارک و دولت کانادا، استفاده از این اپلیکیشن را در تلفن های همراه کارکنان خود ممنوع کردند. در ایالات متحده، جایی که تیک تاک از محبوبیت خاصی برخوردار است هم ممنوعیت کامل این سرویس در حال انجام است.
کارمندان دفتر مطبوعاتی فدرال در آلمان نیز از قبل از استفاده از تیک تاک در دستگاه های کاری خود منع شده اند. طبق یک گزارش رسانه ای، اداره فدرال امنیت اطلاعات (BSI) خطرات احتمالی این برنامه را بررسی کرد. نتایج این تحقیقات در ابتدا علنی نشد. بر اساس اظهارات اولریش کلبر، کمیسر حفاظت از داده ها (BfDI)، وی در اوایل سال 2021 به همه وزارتخانه ها و مقامات فدرال توصیه کرد که از نصب این برنامه روی تلفن های همراه شرکت ها خود داری کنند.
تیک تاک با یک میلیارد کاربر در سراسر جهان، به ویژه در بین نسل جوان محبوب است.
تیک تاک این هفته اعلام کرد که برای محافظت بیشتر از داده ها، داده های کاربران اروپایی را در آینده در سرورهای اروپا ذخیره می کند. برای این پروژه 1.2 میلیارد یورویی، این شرکت می خواهد با یک شرکت امنیتی اروپایی همکاری کند. این امر همچنین دسترسی کارمندان به داده های کاربر را کاهش می دهد.
کمیته روابط خارجی در مجلس نمایندگان آمریکا هم چندی پیش لایحه ای را ارائه کرد که به جو بایدن، رئیس جمهور این کشور اجازه می دهد تا تیک تاک را به طور کامل در ایالات متحده ممنوع کند. مایکل مک کال، رئیس جمهوریخواه این کمیته گفت: تیک تاک یک اسب تروای حزب کمونیست چین امروزی است که برای نظارت و بهره برداری از اطلاعات شخصی آمریکایی ها استفاده می شود.
تیک تاک متعلق به گروه چینی Bytedance است، بنابراین مدتهاست که انتقاداتی مبنی بر اینکه دادهها در این اپلیکیشن امن نیستند وجود دارد. همچنین بیم آن می رود که دولت چین به آن دسترسی داشته باشد. این شرکت چینی البته این ادعاها را رد می کند. با این حال، در ماه دسامبر، این شرکت اعتراف کرد که کارمندان بهطور غیرقانونی به دادههای روزنامهنگاران دسترسی داشتهاند تا منبع نشت اطلاعات را پیدا کنند. خبرنگاران از ایالات متحده آمریکا و بریتانیا تحت تأثیر این جاسوسی قرار گرفتند.
وزارت امور خارجه لتونی همچنین استفاده از پلتفرم ویدیوی کوتاه چینی تیک تاک را بر روی تلفن های همراه شرکت ها و سایر دستگاه های رسمی به دلایل امنیتی ممنوع کرده است.
اتریش هم اخیرا ممنوعیت استفاده از این اپلیکیشن را به دلایل امنیتی در دستور کار قرار داده است.
هلند نیز ممنوعیت استفاده از این اپلیکیشن را اجرایی کرده است.