بیانیههای ششمین همایش روابط عمومی الکترونیکی
کمیته علمی ششمین همایش روابط عمومی الکترونیک اعلام کرد: مقالات واصل شده به لحاظ کیفی از رشد قابل توجهی برخوردار شده که ارتقای علم، مهارت و در نهایت بهبود عملکرد روابط عمومی را نوید میدهد.
به گزارش (ایسنا)، در بیانیه کمیته علمی ششمین همایش روابط عمومی الکترونیک آمده است: ششمین همایش روابط عمومی الکترونیک در حالی برگزار میشود که بررسیهای کمیته علمی این همایش از مقالات ارسال شده به دبیرخانه نشان میدهد مقالات واصل شده به لحاظ کیفی از رشد قابل توجهی برخوردار شده که ارتقای علم، مهارت و در نهایت بهبود عملکرد روابط عمومی را نوید میدهد.
این موضوع خواست همیشگی کمیته علمی همایش بود که به مسائل روابط عمومیها به شکل عمقی نگاه شده و مشکلات مبتلا به آنان به جای نگاه و شکلی تکراری مورد کنکاش عمیق قرار گیرد.
طراحی محورهای اصلی مقالات همایش نیز بر همین مبنا شکل گرفت که بتواند اولا نگاه سنتی به روابط عمومیها را کم رنگ کرده، ثانیا به مسائل مهمی اساسی و روز در روابط عمومیها توجه خاص شده و ثالثا به رشد تکنولوژیهای نوینی که هر ساله میتواند در خدمت روابط عمومیها باشد، عنایت ویژهای معطوف شود.
اعتقاد داریم بدون در نظر گرفتن خواست مخاطبانی که امروز خود تولیدکننده محتوا در همه عرصهها، علیالخصوص ارتباطات و روابط عمومی هستند، نمیتوان با آنها همراه شد. عدم توجه به نگرش، توانمندیها، تنوع و پیشرفت مخاطبان فاصله روابط عمومیها را با اصلیترین و مهمترین عنصر مخاطب آنها یعنی مردم بیشتر میکند.
از دیگر سو، تنوع و تکثر رسانهها و منابع تولید محتوا، امروزه به حدی است که مخاطب مجبور سنتی را تبدیل به مخاطب منتخب امروزی کرده است که اگر توسط روابط عمومیها اقناع نشود، قطعا از فضای ما خارج خواهند شد.
به همین دلیل امسال با در نظر گرفتن تکنولوژیهای وب 2 سعی کردهایم فضای نوین حاکم بر رسانهها و تولید محتوا توسط مخاطبان در این فضا مورد توجه خاص قرار بگیرد.
امید است با عنایت به فضای رشد بیانتهای رشد تکنولوژیک و تغییر دائمی مخاطبان، بتوانیم همایشهای سالهای آتی را با نگاهی ویژه در این دو عرصه پیگیری کنیم.
در پایان اعلام میدارد اسامی مقالات منتخب ششمین همایش روابط عمومی الکترونیک به این شرح است:
1-SMART PHONES و نقش ابزارهای هوشمند در روابط عمومی الکترونیک نوشته علی اسماعیلزاده
2-روابط عمومی مشترک (PRP) نوشته علی حیدری
3-روابط عمومی، شبکه اجتماعی نوشته روشنک رضایی و فروغ رستگارمهر
***
پیام رییس انجمن بینالمللی روابط عمومی به ششمین همایش روابط عمومی الکترونیک هم در این همایش قرائت شد.
در پیام ریچارد لینینگ آمده است: هیچ تردیدی وجود ندارد روابط عمومی الکترونیک بیش از آنچه هست، گسترش خواهد یافت، ولی باید اعتمادسازی بیشتری در روابط عمومی ایجاد کند.
گفته میشود در دنیا دو چیز هست که تردیدی نسبت به آنها وجود ندارد: مرگ و مالیاتها که برای فعالان روابط عمومی شما میتوانید «روابط عمومی الکترونیک» را نیز به آن اضافه کنید.
اما روابط عمومی الکترونیک دقیقا به چه معنی است؟ خارج از صنعت روابط عمومی، این واژه هیچ معنایی ندارد، میتوانید در اینترنت جستوجو کنید و به آنچه میگویم پی ببرید. در جامعهی ما روابط عمومی الکترونیک دنیایی از ارتباطات و مجراهای گپ و گفت را بیش از آنچه در یک دهه گذشته روش انتقال پیام بود، پیشنهاد میکند. گوگل، توییتر، لینکدین، فیسبوک و ... رسانههای اجتماعی روش ارتباطات در دنیا را تغییر دادهاند. آیا باز هم تغییر میدهند؟
امروزه در دنیا پنج میلیارد گوشی تلفن همراه در حال استفاده وجود دارد؛ یعنی پنج گوشی به ازای هر هفت نفر. در ایران تخمین زده میشود 70 درصد مردم دارای یک گوشی موبایل هستند. در همین حال در 58 کشور دنیا بیش از 50 درصد مردم از اینترنت استفاده میکنند، ولی ایران جزو آنها نیست.
متوسط اتصال به اینترنت در این کشورها 72.1 درصد است و این متوسط برای کشورهای خارج از این گروه 17.6 درصد است. متوسط جهانی استفاده از اینترنت نیز (براساس آمارهای Internet World Stats) تنها 26.6 درصد است و تنها مکانی که همه مردم در آن دارای ارتباطات اینترنتی هستند، جزایر فالکلند است.
اینها به چه معناست؟ این بدین معنی است که همچنان که بخشی از جامعه بهطور فزاینده به رسانههای جدید دسترسی دارد، ما نباید تصور کنیم این رسانههای جدید تنها یا حتی مهمترین وسیله ارتباطات هستند. همچنین اینها بر صحت اطلاعات نیز اثرگذارند؛ اطلاعات رسانهها به اندازه ارزش اعتبار آنهاست.
اکنون اکثر افراد دنیا میتوانند 24 ساعت در روز، هفت روز در هفته و 365 روز در سال با صدها نفر دیگر بدون محدودیت و بدون عبور از گزینشگرها ارتباط داشته باشند. در واقع گزینشگرها یا دروازهبانان خبر - روزنامهنگارها - اکنون اخبار را از پیامها و محتویات آنلاین شکار میکنند.
توییتر قابلیت دیگری را به کار گرفته است، بدین صورت که توییتها را به 140 کارکتر محدود کرده و این به معنی استفاده خلاصهای از مطالب حاوی لینک به مقالهها، بلاگها و وبسایتهاست که اطلاعات و ایدههای کاملا جدیدی را به مخاطب منتقل میکنند و بدینصورت مجموعهای از لینکها و ارتباطات بین ایدهها و نظرات یک فرد به وجود میآید.
اگر بخواهیم نقش خود را به عنوان پیامآوران سازمانها و برای ایجاد و حفظ روابط سازمانی ایفا کنیم، باید توجه داشته باشیم اعتماد در حرفه روابط عمومی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
IPRA (انجمن بینالمللی روابط عمومی) مقررات جدیدی برای فعالیتهای روابط عمومی در سراسر جهان وضع کرده است و آن اینکه اصول و مقررات اخلاقی میتوانند خط مشیها را مشخص کنند و نقاط مهمتر را نشان دهند، ولی در نهایت این اخلاق و نگرش تکتک افراد فعال دراین حرفه است که نحوهی تفسیر و اجرای این مقررات را مشخص میکند.
متاسفانه بسیاری از افراد در این صنعت چندان مایل نیستند در بهکارگیری این رسانههای جدید به اندازه کافی صادق باشند. آنها باید بیاموزند که به رویههای غیراخلاقی روابط عمومی «نه» بگویند؛ رویههایی که اعتماد را در اولین مرحلهی کار ما در این دنیای ارتباطی از بین میبرند.
***
در ششمین همایش روابط عمومی الکترونیک پیام پروفسور یحیی کمالیپور قرائت شد.
به گزارش ایسنا، در پیام وی آمده است: باورم نمیشود که ششمین همایش سالانهی روابط عمومی الکترونیک پیش روست و بار دیگر همکاران روابط عمومی را از سراسر کشور عزیزمان، ایران در زیر یک سقف جمع میکند تا همچون گذشته با هم بیشتر آشنا شوند، تبادلنظر کنند، از تجربیات یکدیگر بهرهمند شوند، برای آیندهای پربارتر برنامهریزی کنند و از یکی دیگر از پیشگامان این حرفه مهم تقدیر به عمل آورند.
از این بابت خیلی خوشحالم و البته مایل بودم که خود نیز میتوانستم در میان شما حضور داشته باشم و از سخنرانیها و گزارشهای متنوعی که برنامهریزی شده، استفاده کنم.
بدون تردید دنیای تکنولوژیهای دیجیتال، بهخصوص شبکهی جهانی اینترنت، تمامی حوزههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ارتباطاتی را برای همیشه دگرگون و فرصتهای بسیاری را به موازات تهدیدها ایجاد کرده است.
اگرچه روابط عمومی دیجیتال هنوز جایگاه خود را آنطور که باید و شاید پیدا نکرده و فقط تعداد کمی از دانشگاهها، از جمله در آمریکا، دروس این رشته را ارائه میدهند، ولی چنین به نظر میرسد که ایران در مقایسه با خیلی از کشورهای در حال رشد، در این مسیر موفقیتهای چشمگیری کسب کرده که نتیجهی پشتکار و درایت شما عزیزان است.
در این راستا، تلاشهای بیوقفه و خستگیناپذیر مدیریت دبیرخانه دائمی همایش روابط عمومی الکترونیک، آقای امیرعباس تقیپور و همکارانشان قابل تقدیر است.
بیمناسبت نیست که از این فرصت استفاده و نکاتی را فهرستوار بیان کنم: سرعت و شتاب تغییرات تکنولوژیک، آموزش مستمر و کسب مهارتها را بیش از هر زمانی اجتنابناپذیر کرده است. براین اساس، روابط عمومیها نباید تنها به برگزاری یکی، دو دورهی آموزشی اکتفا کنند، بلکه باید آموزش حرفهای مستمر را در برنامهریزی خود بگنجانند.
استمرار برگزاری همایش روابط عمومی الکترونیک گامی است اساسی در راه توسعهی فرهنگ و معرفی الگوهای دیجیتالی برای ارتقای سطح عملکرد کمی و کیفی روابط عمومیها.
همایشها باید همچنان با قدرت برگزار شوند و البته گوشهچشمی هم به نوآوریهای این عرصه داشته باشند تا در دام یکنواختی و تکرار گرفتار نشوند.
اگرچه در چند سال اخیر چندین همایش روابط عمومی در نقاط مختلف کشور و با پشتیبانی نهادهای دولتی و غیردولتی برگزار شده، من همچنان معتقدم که اینگونه فعالیتها باید بهصورت منسجم و هماهنگ، نه پراکنده و از هم گسیخته، انجام شوند تا دستاوردهای بهتر و بیشتری داشته باشند.
همانند گذشته تاکید دارم که انجمن روابط عمومی ایران میتواند مانند چتری، فعالیتهای روابط عمومیهای سراسر کشور را زیر خود جمع کند و هماهنگ و برنامهریزی شده در راه ارتقای این حرفهی مهم ارتباطاتی و مردمی گام بردارد.
و بالاخره نهادینه شدن این ذهنیت در میان مدیران ارشد سازمانها برای بهادادن بیش از پیش به روابط عمومیها اهمیت زیادی دارد؛ به نحوی که حمایت از روابط عمومیها را یک وظیفه تلقی کنند و نه یک انتخاب. مدیران نه تنها وظیفه دارند در همایشهای روابط عمومیها شرکت کنند، بلکه باید به هر شکل ممکن، مشوق و پشتیبان روابط عمومیها نیز باشند. این نه تنها به نفع مدیران و نهادهای زیرنظرشان است، بلکه ارتباطات آنها با مخاطبان درون و برون سازمانی را نیز تقویت خواهد کرد.
امیدوارم که ششمین همایش روابط عمومی الکترونیک پربارتر و موفقتر از سالهای پیش برگزار شود. با آرزوی توفیق و تندرستی برای همه شما.
- ۹۰/۰۲/۳۱