تخریب شخصیتها از آثار منفی بلوتوث است
یک جامعهشناس گفت: بلوتوث یک وسیله است که استفاده نا به جا از آن آثار منفی از جمله تخریب شخصیتها و ارسال مضامین غیراخلاقی و غیرتخصصی را به همراه دارد.
عبدالکریم خیامی در گفتوگو با باشگاه خبری فارس «توانا» اظهار داشت: با وجود آنکه تکنولوژیهای جدیدی وارد کشور شده است، اما در زمینه استفاده از آنها از جمله بلوتوث، فرهنگسازیهای لازم انجام نشده است.
وی در خصوص ویژگیهای بلوتوث به عنوان یک تکنولوژی جدید بیان داشت: این تکنولوژی قابلیت برخورد فیزیکی را ندارد و همین عامل سبب شده که افراد به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
خیامی خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه این تکنولوژی به طور مداوم در حال پیشرفت است، نمیتوان با کسانی که از آن سوء استفاده میکنند، برخورد کرد.
وی گفت: با ورود این تکنولوژی، افراد به سمت فردگرایی سوق پیدا کرده و کنترلهای اجتماعی غیر رسمی را از بین بردهاند.
این کارشناس فرهنگی افزود: ایجاد دنیای مجازی فردی، دو جهانی کردن افراد و ایجاد فرهنگ غیر رسمی در جامعه از جمله ویژگیهای بلوتوث به شمار میرود.
وی در ادامه تصریح کرد: پیامک را میتوان از فاصله دور حتی از یک کشور به کشور دیگر ارسال کرد اما ارسال مطالب از طریق بلوتوث فقط در یک فاصله کوتاه امکانپذیر است و همین خاصیت موجب میشود که بتوانیم کنترل بیشتری را بر بلوتوث داشته باشیم چرا که دریافت آن در اکثر مواقع آگاهانه است.
خیامی افزود: بلوتوث نه مطلقاً منفی است و نه مطلقاً مثبت چرا که میتواند کاربردهای بسیار خوبی را برای افراد داشته باشد.
وی تاکید کرد: باید برای پیشرفتهتر شدن بلوتوث و ارسال آن از بردهای طولانی، برنامهریزی و طراحی صورت گیرد.
این جامعهشناس تصریح کرد: کشور ما باید در صنعت بلوتوثسازی که همان کنترل اجتماعی است، وارد عمل شده و در این صنعت از جوانها نیز استفاده کند تا از این طریق بتوان تا حد امکان از معضلات و مسائلی که بلوتوث به همراه دارد، جلوگیری کرد.
وی اضافه کرد: همچنین میتوان جشنوارههای متعدد بلوتوثسازی را طراحی کنیم چرا که با تولید بلوتوثهای جذاب، جوانان دیگر به سمت بلوتوثهای کاذب نخواهند رفت.
خیامی در خصوص پیامدهای اجتماعی این تکنولوژی نیز اظهار داشت: به دلیل اینکه بلوتوث محدودیتهای تکنولوژیکی دارد، نمیتواند پیامدهای منفی زیادی داشته باشد بنابراین این محدودیت تکنولوژیکی، فرصتی را برای برنامهریزیهای دقیق ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: نظارت خانوادهها بر این گونه تکنولوژیهای ارتباطی و تولید انبوه بلوتوثهای مفید از عواملی هستند که از ایجاد بلوتوثهای کاذب جلوگیری میکنند.
- ۸۸/۰۱/۲۵