تشعشعات BTS هزار بار زیر آستانه خطر است
مدیر کل دفتر تحقیقات راهبردی شرکت ارتباطات سیار ایران اعلام کرد: براساس اندازهگیریهای به عمل آمده تشعشعات ناشی از آنتنهای BTS تلفن همراه هزار بار زیر آستانه خطر است.
به گزارش خبرنگار مهر در قم، سید حسن سید موسوی در همایش زندگی مسالمت آمیز با آنتنهای BTS تلفن همراه که بعد از ظهر چهارشنبه در دانشگاه مفید قم برگزار شد، بیان داشت: ارتباط سیار یا همان موبایل با استفاده از یک رابط امواج رادیویی انجام میگیرد که یک طرف این رابط، سایتهای آنتنهای تلفن همراه هستند و در طرف دیگر ارتباط، گوشیهای همراه قرار دارند.
وی ادامه داد: تابشهای ناشی از این سایتها روی عموم مردم در معرض تابش، با توجه با اندازهگیریهای به عمل آمده و رعایت استاندارها در تجهیزات به کار رفته در حد استاندارد و هزار بار زیر آستانه خطر قرار دارند و بنابر این کاملا بیخطر میباشند.
وی با بیان اینکه به دلیل افزایش روز افزون تعداد مشترکین تلفن همراه در سراسر کشور، عموم مردم و شهروندان شاهد افزایش تعداد آنتنهای تلفن همراه در مکانهای مختلف مثل پارکها، ساختمانهای تجاری، ادارات دولتی و ... هستند ، اظهار داشت: به منظور تسهیل در برقراری ارتباطات سیار و افزایش کیفیت ارتباطات، ناگزیر به افزایش تعداد آنتنهای تلفن همراه هستیم که گسترش تعداد این آنتنها لزوم یک مهندسی فرهنگی را در توجیه عموم مردم میطلبد.
سید موسوی توسعه ارتباطات را عاملی برای افزایش کیفیت ارتباطات سیار و سطح زندگی و معیشتی مردم و عاملی در جهت کاهش شکاف طبقاتی در بین جوامع عنوان کرد و افزود: گاهی اعمال نظرهای غیر کارشناسانه و بحث شایعات گوناگون موجبات نگرانی برخی از مردم را در خصوص تأثیرات احتمالی این آنتنها بر سلامتی خود، خانواده و محیط زیست فراهم میکند.
وی در این خصوص ادامه داد: مثلا در برخی از اعمال نظرهای غیر کارشناسانه گفته میشود تابش ناشی از این آنتنها بر روی زنبورها تأثیر گذاشته و باعث میشود تا آنها لانه خود را گم کنند و در نتیجه تولید عسل پایین میآید که این اصلا اثبات شده نیست.
مدیرکل دفتر تحقیقات راهبردی شرکت ارتباطات سیار ایران گفت: باید با استفاده از یک مهندسی فرهنگی و اعمال نظر کارشناسانه در جهت تنویر افکار عمومی قدم برداریم.
وی با اشاره به اینکه سرویس دهی آنتنهای تلفن همراه مرهون استفاده از کمیتهایی چون میدان الکتریکی، میدان مغناطیسی، امواج الکترومغناطیسی و ... میباشد، عنوان کرد: به منظور ایجاد معیارهای دقیق فنی برای تعیین حد آستانه خطرناک بودن این کمیتها برای تضمین سلامتی انسان، سازمانهای استاندارد سازی دستورالعملهایی را تدوین کردهاند که به تائید سازمان بهداشت جهانی نیز رسیده است.
دکتر سید موسوی در ادامه در خصوص استفاده از گوشیهای تلفن همراه و تابشهای ناشی از آن اظهار داشت: در مورد گوشیهای تلفن همراه میزان ضرر آن تابع نوع گوشی و مقدار SAR آن که کمیتی است که مقدار انرژی جذب شده در بافت بدن را مشخص میکند، میباشد که در موقع خرید باید از فروشنده سئوال شود و میزان آن باید کمتر از 2 باشد.
- ۸۹/۰۲/۳۱