تشویق کشورها به استفاده از IPV6
در نشست اخیر آیکان دربارهی سیاستهای این سازمان و مسائل پیرامون قرارداد سال آیندهی آن بحث و تصمیم گرفته شد آیکان در اواسط سال 2008 دربارهی دامنههای جدید خود فراخوان عمومی اعلام کند.
دکتر سیاوش شهشهانی - عضو کمیتهی شورای استفاده کنندگان عمومی اینترنت در آیکان - در گفتوگو با (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: در نشست اخیر آیکان که از 25 تا 29 ژوئن برگزار شد یکی از دستآوردهای آن پیشرفت کوشش برای ثبت دامنههای بین المللی به حروف غیرلاتین در کارگزارهای ریشه بود.
مسوول ثبت دامنههای ir در ایران افزود: از ماه نوامبر، 11 خط و زبان به شکل آزمایشی وارد کارگزاران ریشه میشود تا در نهایت پس از انجام بررسیهای مورد نظر به صورت رسمی به فعالیت خود ادامه دهند؛ زبان و خط فارسی، عربی، چینی ساده و سنتی، روسی، یونانی، کرهیی، عبری و ژاپنی، هندی و تامیل این 11 خط و زبان را تشکیل میدهند.
شهشهانی خاطر نشان کرد: مذاکراتی نیز انجام شده تا 30 تا 40 کشور نیز اسم خود را به شکل بومی در کارگزاران ریشه وارد کنند، البته این مساله در مرحلهی طرح قرار دارد و هنوز به تصویب نرسیده است؛ ایران نیز از جملهی این کشورهاست.
مسوول ثبت دامنههای ir در ایران گفت: سه شهر برلین، پاریس و نیویورک نیز نامزدی خود را برای ثبت دامنه به اسم شهر خود در کارگزارهای ریشه اعلام کردند. همچنین پیشرفت نهایی که در زمینه امنیت کارگزاران ریشه به صورت گزارش در این نشست ارایه شد.
او تشویق کشورها به استفاده از IPV6 را از دیگر مسائل مطرح شده در این نشست عنوان کرد و گفت: با توجه به این که شمارههای IP چهار قطعهیی یا IPV4 در حال تمام شدن است و تا دو سال دیگر اگر چارهای برای این مساله اندیشیده نشود، با شکل مواجه میشویم، بنابراین بسیاری از کشورهای به سمت IPV6 رفتهاند اما در ایران متاسفانه کمتر بر روی این مساله کار شده است.
شهشهانی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه افرادی که با پسوند net و com دامنه ثبت میکردند تا پنج روز فرصت داشتند که اگر این دامنه را به اشتباه ثبت کردهاند، اعلام کنند؛ در این نشست تلاش شد تا این مساله مورد بررسی قرار گیرد، و سوء استفادهی رایج از این زمینه بررسی شود که یکی از راهکارها این بود که در این پنج روز حق ثبت را پرداخت کنند، چرا که در سالهای اخیر موارد بسیاری از سوء استفاده از ثبت دامنه از این طریق گزارش شده به همین منظور قرار شد مقررات جدیدی در این باره تصویب شود.
- ۸۶/۰۴/۱۹