تشکل دفاتر پیشخوان دولت منحل شد
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی گفت: هماکنون تشکلی موازی با این انجمن با اخذ اعتبار نامه از سوی اداره کار وزارت سابق کار ایجاد شده که حتی کارگروه استانداری نیز این تشکل را به رسمیت نمیشناسد.
علی فلاح حقیقی در گفتوگو با خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس با انتقاد از شکلگیری یک تشکل غیر قانونی و موازی با انجمن دفاتر خدمات ارتباطی، اظهار داشت: در مرداد ماه سال گذشته قرار بود طبق آیین نامه دفاتر پیشخوان دولت، دفاتر خدمات ارتباطی با برگزاری مجمع، به دفاتر "پیشخوان خدمات دولت" تغییر نام دهند.
وی ادامه داد: در همان زمان، تعدادی از اعضای انجمن دفاتر پیشخوان، که عضو هیئت مدیره کانون سراسری دفاتر پیش خوان دولت نیز بودند، یک تشکل موازی را با کانون سراسری دفاتر پیشخوان دولت ایجاد کردند.
*شکلگیری یک تشکل غیرقانونی؛ انجمن دوم دفاتر پیشخوان دولت
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی با بیان اینکه ایجاد این تشکیلات موازی، دارای اشکالات بسیاری است، توضیح داد: این تشکل علیرغم مخالف تشکیلات کارفرمایی در وزارت کار، با اعمال نفوذ و فشار، تشکیل شده و با از هم گسیختگی تشکل صنفی دفاتر پیشخوان دولت و از بین بردن یکپارچگی و انسجام دفاتر پیشخوان دولت (به خصوص در تهران)، مشکلات عدیدهای را ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اینکه این اقدام مغایر ماده 15 آییننامه تشکلهای صنفی است، تصریح کرد: بر اساس این بند از آییننامه ایجاد تشکلهای همگن و در یک حوزه تخصصی خلاف است و به این دلیل معتقدیم که این تشکیلات باید منحل شود.
فلاح حقیقی توضیح داد: علیرغم برگزاری مجمع "انجمن دفاتر خدمات ارتباطی استان تهران" به منظور تغییر نام انجمن به انجمن " دفاتر پیشخوان دولت"، اما تغییر نام انجمن ما توسط اداره کار مسکوت ماند و تغییر نام تشکل تازه تاسیس به تصویب رسید؛ به این ترتیب تشکل تازه تاسیس، هماکنون نام " انجمن دفاتر پیشخوان دولت استان تهران" را دارد.
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی تاکید کرد: این در حالی است که طبق نامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت، قرار شده بود که تمامی انجمنها به "پیشخوان دولت" تغییر نام دهند.
وی گفت: به این ترتیب با نادیدهگرفتن قوانین قبلی و این دستورالعمل، این تشکل ایجاد شد و حتی تغییر نام نیز داده است.
*سوال مجلس از وزیر سابق کار و قول پیگیری وزیر
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی ادامه داد: پس از این اتفاق، مجلس از وزیر سابق کار در خصوص این اقدام سوال کرد که وزارت کار نتواست در این زمینه مجلس را قانع کند و به استناد این موضوع قرار شد موضوع، از طریق معاونت پارلمانی وزیر کار ( دکتر مبادی زاده) پیگیری شود.
فلاح حقیقی تصریح کرد: در حال حاضر علیرغم اثبات تمام تخلفات صورت گرفته در ایجاد این تشکیلات، وزارت کار هنوز برای ابطال این تشکیلات اقدامی نکرده است.
وی با بیان اینکه ایجاد این تشکل، اتحاد و یکپارچکی تشکلهای صنفی را دچار مشکل کرده است، ادامه داد: زمانبر بودن و طولانی شدن این اتفاق، این ابهام و سوال را مطرح کرده که معاونت روابط کار وزارت کار، به چه دلیل و به چه استنادی تشکلی را ایجاد کرده که باعث ایجاد این فضای دو گانه شده است و نیز چرا وزارت کار علیرغم مشکلات عدیدهای که در نتیجه ایجاد این تشکل ایجاد شده، اقدام جدی در خصوص ابطال آن انجام نمیدهد؟
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی توضیح داد: بنا بر دلایل شرح داده شده، معتقدیم که این تشکیلات باید ابطال شود تا از موازی کاری جلوگیری شود.
فلاح حقیقی در خصوص اعضای تشکل تازه تاسیس توضیح داد: در حال حاضر، این انجمن با 10 نفر تشکیل شده است که به موازات انجمنهای مشروع موجود، در حال فعالیت هستند و حتی استانداری نیز این تشکیلات را مشروع ندانسته و در کارگروه استانداری تهران راه نداده است.
*تشکلی که مورد تایید کارگروه استانداری نیست
وی ادامه داد: بر اساس آییننامه دفاتر پیشخوان دولت، تشکیلات موضوع ماده 131 قانون کار، میتوانند عضو کارگروههای استانداری شوند و از آنجا که تعدادی از اعضای این انجمن عضو هیئت مدیره انجمن قبلی بودهاند و تشکل جدید را ایجاد کردهاند، دچار تخلف شکلی شدهاند که منجر به این شده که استانداری نیز آنها را در کارگروه مربوطه راه ندهد.
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی تاکید کرد: انجمن تازه تاسیس عضو کانون دفاتر خدمات ارتباطی نیست و این امر سبب این میشود که وظایف محوله از سمت دولت به دفاتر خدمات پیش خوان، دچار مشکل شود و علاوه بر این، این وضع در حال گسترش و کشیده شدن به استانهای دیگر نیز هست که مشکلات زیادی را برای اداره کار و کارگروههای استانداری ایجاد میکند.
وی توضیح داد: این انجمن با نام انجمن " دفاتر پیش خوان دولت" به دستگاهها مراجعه میکنند و سازمانها نیز با رو به رو شدن با دو گانگی کار ( انجمن دفاتر ارتباطی و انجمن تازه تاسیس)، از خیر واگذاری خدمات به دفاتر میگذرند.
*تشکلی با 10 عضو در رقابت با تشکلی 700 عضوی
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی ادامه داد: در حال حاضر یک انجمن در تهران با همین منظور با حدود 700 عضو وجود داشته که آقای رویانیان و آقای مطهری نیز در مجمع تغییر نام این انجمن حضور داشتهاند که اداره کار علیرغم اینکه در گذشته به این انجمن مجوز داده بود، جاوی تغییر نام این انجمن به " دفاتر پیشخوان دولت" را گرفته است و از سوی دیگر، با واسطهگریهای صورتگرفته، علیرغم اینکه نماینده وزارت کار در مجمع انجمن دوم حضور نداشته ( و این امر از نظر قانونی اشکال دارد) را مصوب کرده است و به آن اعتبار نامه داده است.
فلاح حقیقی تصریح کرد: این اقدام خلاف قانون است و خواستار رسیدگی به این موضوع در وزارت کار هستیم.
وی ادامه داد: ایجاد این تشکل موازی، باعث ایجاد خلل در کار انجمن دفاتر پیشخوان دولت شده است و ما برای حفظ اتحاد و انسجام در کانون دفتر پیشخوان سراسر کشور، از مسیر قانونی برای حل این مشکل اقدام کردهایم؛ اما تاکنون ترتیب اثر به این موضوع از امروز به فردا موکول شده است و جواب قانع کنندهای نگرفته ایم.
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی تاکید کرد: این انجمن رابطهای تشکیل شده و نه ضابطهای؛ کمااینکه آقای مبادی زاده معاون پارلمانی وزیر کار نیز در خصوص طرح سوال از وزیر کار، قول جلوگیری از ایجاد این تشکیلات را به نمایندگان مجلس داده بودند که علیرغم قول ایشان این تشکیلات ایجاد شده است.
وی خاطر نشان کرد: این قول در ماه پنجم سال 89 داده شده بود.
فلاح حقیقی یادآور شد: در آن زمان یک یا دو جلسه در مجلس برگزار شد و قرار بود وزیر به کمیسیون اجتماعی بروند؛ اما این موضوع با موضوع ادغام وزراتخانههای کار، تعاون و رفاه، همزمان شد و برخی ملاحضات در این خصوص صورت گرفت که ما منتظر جواب شدیم ؛ اما وزارت کار هنوز به این قضیه جواب نداده است.
*ادامه بحث در مورد متولی درگاه خدمات الکترونیک دولت، در کارگروه راهبری دفاتر
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی در بخش دیگری از این گفتوگو همچنین در خصوص آخرین تصمیم کارگروه راهبری دفاتر پیشخوان دولت برای تعیین تکلیف متولی درگاه خدمات الکترونیک دولت، توضیح داد: با توجه به اینکه عضو کارگروه راهبری دفاتر پیشخوان دولت هستم، در آخرین جلسه کارگروه که در هفته جاری برگزار شد، حضور داشتم و در این جلسه، در خصوص وظایف متولی درگاه بحث شد؛ البته این بحثها هنوز نهایی نشده و باید در کمیتههای تخصصی کارگروه مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه شرکت پست دولتی درگاه نیست، ادامه داد: بحث سازمان پست دولتی به عنوان متولی درگاه مطرح است که هنوز بحثهای اساسنامه این سازمان در مجلس نهایی نشده است.
وی ادامه داد: به این ترتیب، بر اساس روند و بحثهای کارگروه، درحال حاضر و تا زمانی که کارگروه در خصوص تکلیف و وظایف متولی درگاه به جمع بندی و تصمیم نهایی برسد، کانون به مسوولیتهای خود ادامه میدهد.
* کارگروه، بحث مجری درگاه را از متولی جدا میداند
رئیس انجمن دفاتر خدمات ارتباطی با اشاره به اینکه متولی درگاه با مجری درگاه متفاوت است، اظهار داشت: وظایف مجری، عقد قرارداد، ایجاد درگاه، توسعه درگاه است و فراهم کردن امکان نظارت است.
فلاح حقیقی خاطر نشان کرد: در خصوص متولی درگاه گفته میشود که باید توسط حاکمیت مدیریت و نظارت شود و مسئولیتهای آن بحث نگهداری و ایجاد زیرساخت است.
وی ادامه داد: البته به دلیل اینکه، این بحثها خیلی مصداق نداشت و به نظر میرسید که بیشتر بهانهای برای کسب درآمد توسط یک واسط است؛ از همین رو، این مسئولیتها در کارگروه از زمره مسئولیتهای متولی حذف شد.
رئیس کانون دفاتر پیشخوان دولت و بخش عمومی غیر دولتی تصریح کرد: به این ترتیب بر اساس پیشنویس تهیه شده از تصمیم اتخاذ شده در کارگروه، متولی درگاه، حق کار انتفاعی ندارد، باید حتما در دولت باشد و تحت نظر یک کمیته ویژه در کارگروه راهبری فعالیت کند.
* احتمال بالای موکول شدن بررسی اساسنامه سازمان پست دولتی به بعد از انتخابات
فلاح حقیقی خاطر نشان کرد: در حال حاضر، این مباحث به عنوان مسؤلیتهای متولی درگاه، در کارگروه مورد بحث است و هنوز قطعی و ابلاغ نشده است و هر گاه از سوی دولت ابلاغ شد، تابع آن خواهیم بود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر اساسنامه سازمان پست دولتی هنوز در مجلس به تصویب نرسیده و این در حالی است که حدود 5 ماه زمان بیشتر تا انتخابات مجلس زمان باقی نیست و اولویتهای مجلس نیز در این فرصت موارد دیگری است.
- ۹۰/۰۶/۱۹