ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

تعیین اصالت داروها با ارسال پیامک

| دوشنبه, ۲۸ تیر ۱۳۸۹، ۰۳:۰۲ ب.ظ | ۰ نظر

مدیرکل نظارت بر دارو وزارت بهداشت،‌ درمان وآموزش پزشکی گفت: شهروندان در پایان سال جاری، قادر خواهند بود با ارسال پیامکی به شماره ای که بر روی برچسب های نصب شده روی داروهای وارداتی وجود دارد، از اصالت این داروها مطمئن شوند.

به گزارش ایرنا، "محمدرضا شانه‌ساز" در حاشیه مراسم افتتاح کارگاههای آموزشی کنترل کیفیت دارو برای کارشناسان کشورهای عضو اکو در تهران افزود: ‌ تاکنون این برچسب بر روی 60 قلم داروی گران قیمت خارجی که احتمال قاچاق آن وجود دارد، نصب شده است.

وی تصریح کرد با اجرای فاز نخست این طرح، سایر داروها و مکمل های دارویی وارداتی نیز با نصب برچسب، روانه داروخانه ها خواهند شد.

مدیر کل نظارت بر دارو اظهار داشت: در برچسب های نصب شده بر روی داروهای وارداتی، شماره های تماس، پیامک، تلفن گویا و سایت اینترنتی معرفی شده است تا مردم ظرف مدت کوتاه چند دقیقه ای، پس از اعلام کد داروها، از اصالت یا قاچاق بودن داروها مطلع شوند.

شانه ساز درباره تاثیر این اقدام در مبارزه با قاچاق دارو و ارایه محصولات دارویی تقلبی به بازار ایران گفت: در چارچوب سامانه اصالت دارویی کشور با ارایه داروهای تقلبی و قاچاق به شدت مقابله می‌شود.

به گفته وی، مرحله نخست سامانه اصالت دارویی کشور از ابتدای سال جاری در کشور اجرا شده است.

این مقام وزارت بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیروی انتظامی، قوه قضاییه و نیروهای اطلاعاتی کشور از سال 1387 مبارزه فیزیکی و همکاری مشترکی را برای مقابله با قاچاق دارو آغاز کرده اند که در اثر این تلاش ها می توان گفت که امروز با معضلی به نام قاچاق دارو مواجه نیستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره میزان قاچاق دارو در ایران، آمار دقیقی را ارایه نکرد اما گفت: میانگین بین المللی میزان قاچاق دارو در کشورهای در حال توسعه بین 10 تا 15 درصد داروهای مصرفی است که رقمی در حدود 200 میلیارد تومان در سال را بالغ می‌شود که البته این رقم در کشور ما پایین تر است.

به گفته وی، این رقم در کشورهای حوزه شمال آمریکا یک تا سه درصد و در کشورهای اروپایی سه تا پنج درصد است.

این مقام وزارت بهداشت همچنین آمادگی ایران را برای همکاری مشترک با کشورهای عضو اکو در مقابله با قاچاق دارو اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شانه ساز در پاسخ به سووال دیگری درباره آمار و هزینه های سرانه مصرف دارو در کشور نیز گفت: آنچه موجب نگرانی است، بد مصرف کردن دارو در سطح جامعه است، نه هزینه سرانه دارو چرا که این شاخص، رقم زیادی نیست.

وی با نامطلوب خواندن مصرف زیاده از حد برخی داروها نظیر مسکن ها افزود: اصلاح این وضعیت، نیازمند فرهنگ سازی و تقویت نظارت بر فروش دارو هاست.

مدیر کل نظارت بر دارو وزارت بهداشت با بیان اینکه وزیر بهداشت بر ارایه نکردن داروی بدون نسخه به متقاضیان تاکید ویژه ای دارد، گفت: این موضوع در کنار تقویت نظارت بر تجویز نسخه های پزشکان در برنامه های این وزارتخانه قرار دارد.

شانه ساز همچنین به خبرنگاران نوید داد که ذخیره سازی بسیار خوبی از داروهای بیماران هموفیلی و تالاسمی در کشور صورت گرفته و امکان تهیه این داروها از چند منبع هم اکنون فراهم است.

وی افزود: با تمهیدات صورت گرفته، از این که شیطنتی صورت گیرد و برخی عرضه کنندگان این دسته داروها در ارایه آنها اختلال ایجاد کنند، نگرانی نداریم.

  • ۸۹/۰۴/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">