تفاهم نامه شبکه ملی مهارت مبادله شد
تفاهم نامه شبکه ملی مهارت بین سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان آموش فنی و حرفه ای کشور مبادله شد.
این تفاهم نامه روز سه شنبه در حضور خبرنگاران رسانه های جمعی کشور، توسط 'علی حکیم جوادی' معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و 'کورش پرند' معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شد.
این تفاهم نامه در راستای اجرای سیاست های دولت دهم به عنوان اولین دولت الکترونیکی و به منظور توسعه خدمات الکترونیکی در کشور و در جهت نیل به اهداف برنامه پنجم توسعه مبنی بر التزام تمام دستگاههای اجرایی در اتصال به شبکه ملی اطلاعات منعقد شد.
محورهای همکاری این تفاهم نامه شامل تدوین طرح و معماری ایجاد شبکه ملی مهارت مبتنی بر زیر ساخت های شبکه ملی اطلاعات در کشور، اتصال تمام نقاط تحت نظارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به شبکه ملی اطلاعات شامل اتصال 33 مرکز اصلی ستادی و ادارات کل در استان ها، حدود 700 مرکز آموزش دولتی و نیز یک هزار و 800 آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد است.
در این تفاهم نامه سازمان فناوری اطلاعات ایران متعهد به حمایت مالی و علمی از ارتقای مرکز داده موجود و طراحی و ایجاد مرکز داده پشتیبان برای شبکه ملی مهارت شده و سازمان اموزش فنی و حرفه ای کشور نیز متعهد به تامین حداقل امکانت فنی رایانه ای و تخصیص فضای مناسب جهت توسعه مرکز داده شده است.
گفتنی است که به منظور سهولت اجرای کار و نظارت مشترک و تعیین نقاط اجرای پروژه جهت رسیدن به اهداف تفاهم نامه، کار گروه مشترک دو سازمان فناوری اطلاعات ایران و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تشکیل می شود.
** هدف از ایجاد شبکه ملی مهارت توسعه آموزش های مجازی است
معاون وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در مراسم مبادله تفاهم نامه ایجاد شبکه ملی مهارت ،هدف از ایجاد این شبکه را توسعه آموزش های مجازی و غیر حضوری در کشور عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، ' کورش پرند ' روز سه شنبه در مراسم مبادله این تفاهم نامه که در محل سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزار شد ، افزود: با ایجاد شبکه ملی مهارت ، سه مجموعه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور ، دانشگاه جامع علمی و کاربردی و دانشگاه فنی و حرفه ای به یکدیگر متصل می شوند .
وی با بیان اینکه در مرحله بعدی ، شبکه ملی مهارت به شبکه مدارس کشور متصل خواهد شد، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور 700 مرکز ثابت آموزش فنی و حرفه ای و 18 هزار آموزشگاه آزاد را تحت نظارت دارد. دانشگاه جامع علمی و کاربردی نیز 880 مرکز در سراسر کشور دارد که 450 هزار دانشجو در این مراکز مشغول تحصیل هستند .
وی تعداد مراکز دانشگاه فنی و حرفه ای را 150 مرکز عنوان کرد و گفت: با ایجاد شبکه ملی مهارت تمام مراکز این سه مجموعه به یکدیگر وصل می شوند .
معاون وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: ایران متولی آموزش های مجازی جهان اسلام است و هم اکنون سازمان آموزش فنی و حرفه ای در حال تهیه و تولید محتوی برای آموزش غیر حضوری برای کشورهای جهان اسلام است .
پرند ،ایجاد شبکه ملی مهارت را شامل چهار مرحله دانست و اظهار داشت : در مرحله اول تمام نقاط و مراکز سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به یکدیگر متصل می شوند ، مرحله دوم مختص اتصال مراکز دانشگاه جامع علمی و کاربردی است ، در مرحله سوم نیز اتصال مراکز دانشگاه فنی و حرفه ای دنبال می شود و در مرحله چهارم شاهد اتصال آموزش و پرورش به این شبکه خواهیم بود .
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، گفت: از دو سال پیش تیمی در این سازمان و دانشگاه جامع علمی کاربردی به تدوین نظام جامع مهارت و فناوری پرداخت.
وی افزود: اتفاقات خوبی پس از تدوین نظام جامع مهارت و فناوری افتاده است که یکی از آنها پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد در دانشگاه جامع علمی و کاربردی است .
پرند با تاکید بر ضرورت رواج آموزش های فنی و حرفه ای در کشور گفت: توسعه منابع انسانی در گرو مدرک دانشگاهی نیست و مهمترین عامل تجربه کاری و داشتن مهارت است.
- ۹۰/۱۲/۲۳