تفاوت نرخ کافینتها با اتحادیه
مدیر یک کافینت معتقد است که نرخهای شرکتهای ارایهکننده خدمات اینترنت (کافینت) بسیار پایینتر از میزان ابلاغ شده از سوی اتحادیهی این صنف است.
غلامعلی دارابی در گفتوگو با (ایسنا)، با اشاره به این که رونق کافینتهای فعال در سطح کشور تنها به برخی از فصول سال منوط است، تصریح کرد: این کافینتها بیشتر اوقاتی که ثبتنامهای دانشجویی و انتخاب واحد آنها صورت میگیرد، دارای رونقی در ارایه خدمات میشوند.
وی افزود: دلیل عمده این موضوع نبود سختافزارهایی همچون پرینتر در منزل افراد و در کنار سیستمهای شخصی آنهاست و به همین منوال به شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنتی مراجعه میکنند تا بتوانند نسخهای از خدماتشان را دریافت کنند و یا پرینت بگیرند.
او درباره دسته دومی از مشتریان کافینتها خاطر نشان کرد: این دسته از افراد معمولا مشتریان ثابت شرکتهای ارایهدهنده خدمات اینترنتی به حساب میآیند که معمولا برای سرگرمی و تفریح به این مکانها مراجعه میکنند و در اکثر مواقع به صورت عادی به چک کردن میلهایشان میپردازند.
دارابی سرعت واقعی دانلود را در اکثر کافینتهای سطح کشور غیرواقعی دانست و اذعان کرد: بهعنوان مثال شرکت من سرعت 256 کیلوبایت بر ثانیه را فراهم کرده است؛ درحالی که هنگام دانلود متوجه میشویم سرعت واقعی بسیار پایینتر از آن چیزی است که فکر میکنیم.
او درباره میانگین سنی افرادی که از کافینتها استفاده میکنند، گفت: از 15 تا 80 سال از مشتریان شرکتهای خدمات اینترنتی به حساب میآیند که بیشترین قشر را در میان این سنین جوانان بین 20 تا 25 سال تشکیل میدهند.
وی درباره تعرفههای خدمات اینترنت ابراز کرد: تعرفههای شرکتهای خدمات اینترنتی بسیار پایینتر از آنچیزی است که به آنها ابلاغ شده است؛ به عنوان مثال اتحادیه این صنف برای هر ساعت کار با اینترنت مبلغ هزار و 800 تومان را در نظر گرفته که هیچگاه توسط ما از مشتریان قابل اخذ نخواهد بود.
این مدیر کافینت ادامه داد: به نوعی اگر این مقدار از مشتری گرفته شود، بر مشتریان تحمیل صورت گرفته است زیرا اکثر آنها به امید وجود اینترنت پرسرعت به مراکز ما میآیند ولی متاسفانه برای انجام فعالیتهایشان با سرعت غیرواقعی و بسیار پایین مواجه میشوند.
وی افزود: میزان تعرفهای که ما برای هر ساعت در نظر گرفتهایم، بین هزار و 200 تا هزار و 500 تومان است و باید دانست که حدود پنج و شش ماه پیش نرخ اتحادیه افزایش پیدا کرد و به مبلغ هزار و 800 تومان رسید که این موضوع مربوط به قبل از هدفمندسازی یارانههاست.
دارابی اظهار کرد: کار شرکتهای خدمات اینترنتی در حال حاضر بسیار مشکل است زیرا گرانی موجود در سطح کشور جوابگوی هزینههای این شرکتها نیست و اگر بخواهیم حقوق یک کارمند معمولی با روزی هشت ساعت کار را در نظر بگیریم، حدود 300 هزار تومان خواهد شد که البته اگر هزینههای آب، برق، گاز و تلفن را نیز در کنار آن قرار دهیم، هزینهها جمعا به حدود 500 هزار تومان میرسد و این مبلغ برای یک شرکتی که بیشترین کاربرانشان حدود یک ربع پشت سیستم مینشینند و از اینترنت استفاده میکنند، بسیار گران است.
وی افزود: بیشترین امید ما زمانی است که ثبتنام دانشگاهها انجام میشود و به واسطه آن و طبق تعرفه اتحادیه، مبالغی بین دو هزار تا دو هزار و 200 تومان از هر مشتری اخذ میشود.
او درباره روند افزایش خطوط پرسرعت اینترنت تصریح کرد: روند خوشبینانهای برای افزایش خطوط پرسرعت اینترنت نمیتوانم تصور کنم زیرا بسیاری از افراد توانایی پرداخت هزینه اولیه و شارژ ماهیانه ندارند و با این حساب همچنان به وجود شرکتهایی برای ارایه خدمات اینترنت در سطح کشور نیاز است.
دارابی درباره امنیت سیستمهای موجود در کافینتها گفت: تعداد شرکتهای خدمات اینترنتی در سطح کشور بسیار محدود است و حال اگر بخواهیم تنها تهران را در نظر بگیریم، شاید تعداد آنها به صد عدد نیز نرسد و با این حساب آنهایی که مجوز از اتحادیه اخذ کردهاند، باید پایبند اصول و قواعد اتخاذ شده باشند و بر این اساس یکی از وظایف آنها گذاشتن سیستمهای حفاظتی و امنیتی برروی سیستمهای فعال در شرکتشان است.
- ۸۹/۱۱/۲۵