ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

شورای عالی فضای مجازی پیام رسان های داخلی برتر برای انجام مکاتبات و ارائه خدمات اداری و استفاده نهادها و مؤسسات دولتی، عمومی و غیر دولتی را اعلام کرد.

به گزارش سراج24، شورای عالی فضای مجازی پیام رسان های داخلی برتر برای انجام مکاتبات و ارائه خدمات اداری و استفاده نهادها و مؤسسات دولتی، عمومی و غیر دولتی را اعلام کرد.

شورای عالی فضای مجازی طبق بررسی‌های صورت گرفته سه پیام رسان اجتماعی «بله»، «سروش» و «گپ» را به عنوان پیام رسان های واجد شرایط برای انجام مکاتبات اداری و ارائه خدمات اداری و همچنین انجام تبلیغات توسط نهادها و مؤسسات دولتی، عمومی و غیردولتی معرفی کرد.

بر اساس بند ۱۱ مصوبه «سیاست‌ها و اقدامات ساماندهی پیام رسان های اجتماعی» شورای عالی فضای مجازی کشور استفاده از پیام رسان های اجتماعی خارجی برای مکاتبات اداری و ارائه خدمات اداری را ممنوع اعلام کرده و بند ۷ آن نیز تاکید بر آن دارد تا تمامی نهادها و مؤسسات دولتی، عمومی و غیر دولتی باید برای تبلیغات خود از محیط پیام رسان های اجتماعی صرفاً داخلی با بیش از یک میلیون کاربر فعال استفاده کنند.

«سیاست‌ها و اقدامات ساماندهی پیام رسان های اجتماعی» در جلسات ۳۶ تا ۴۰ شورای عالی فضای مجازی کشور به تصویب رسیده است.

این نوع برخورد با پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی نشان دهنده‌ی آن است که متولیان امر هیچ‌گونه آشنایی با نحوه‌ی عملکرد این رسانه‌ها ندارند. این افراد هم‌چنان در فکر مدیریت فضای مجازی به شیوه‌ی مدیریت روزنامه‌ها هستند. این بخشنامه مثل این است که به دولت بگوییم آگهی‌های تبلیغاتی خود را صرفا باید در فاتم روزنامه چاپ کنید! اعضای شورا باید اعلام کنند که براساس چه معیاری این 3 پیام رسان را انتخاب کرده اند و با چه فرمولی به شرط فعالیت 1 میلیون عضو دست پیدا کردند!؟

اسفند ماه سال 96 بود که ضرغامی رئیس اسبق صداوسیما در پست اینستاگرامی خود پیرامون تسلط اعضای شورایعالی فضای مجازی گفت:«در حاشیه‌ی جلسه دوشنبه شب شورایعالی فضای مجازی با وزیر جوان و پرتلاش وزارت ارتباطات گفتگو می‌کردم. من هم مثل او قبول داشتم که خیلی از اعضا نمی‌توانند برای خودشان یک ایمیل بسازند. مثل بزرگترهای جلسه!! معتقدم ساختار وزارت ارتباطات اصلاً آمادگی مدیریت فضای مجازی که یک حکمرانی به معنی واقعی کلمه است را ندارد. یکی از مهمترین مشکلاتش را با من مطرح کرد.»

در شرایط فعلی که فضای مجازی به عنوان خط مقدم جنگ فرهنگی تلقی می‌شود، لازم است افرادی آشنا به فضای مجازی وارد این شورا بشوند. جوانان مومن انقلابی در گیربند مصلحت اندیشی‌های سیاسی و حزبی نیستند. اصلا بهتر است این شورا به یک نهاد فرا دولتی تبدیل شود چرا که دولت‌ها ثابت کرده‌اند همواره نظرات حزبی و سیاسی خود را براین نهاد تحمیل کنند. تصمیم گیری در امر فضای مجازی یک افق بلند مدت دارد که تفکرات سلیقه‌ای دولت‌ها مانع از تحقق چنین نگاهی است.

نکته‌ی دیگر اینکه این نهاد باید به یک نهاد تصمیم گیر و قدرتمند تبدیل بشود چرا که بخشنامه‌های این چنینی عملا هیچ گونه تاثیری ندارند و بی‌فایده هستند. این شورا به شکل فعلی صرفا یک جلسه‌ی دورهمی برای مسئولانی است که هیچ خروجی مهم و تاثیر گذاری ندارد. لزوم تغییرات ساختاری در این شورا بیش از پیش حس می‌شود و امید است که مقام معظم رهبری با بررسی خروجی و نحوه عملکرد این شورا تجدید نظر جدی در زمینه ساختار و انتخاب افراد حاضز در این شورا داشته باشند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">