تلفن اینترنتی از ثابت و همراه جلو افتاد
از زمان اختراع تلفن در سال 1875 بیش ازیک قرن ، این وسیله نقش منحصر به فردی را در دنیای ارتباطات ایفا کرد ، اما آمارها نشان می دهند که درسالهای اخیر با تغییر فناوری ، ارتباطات تلفنی اعم از ثابت و سیار جای خود را به ارتباطات اینترنتی می دهند.
روند کاهش اقبال از تلفن های ثابت و رشد منفی آن، شامل ایران نمی شود. براساس گزارشهای ارائه شده ،در کشور برخلاف روال جهانی، واگذاری خطوط تلفن ثابت همچنان از رشد مثبت برخورداراست.
در حال حاضر بر اساس اعلام مجمع جهانی اقتصاد ، ایران از نظر شاخص ضریب نفوذ تلفن ثابت در میان 144 کشور جهان در رده 32 قرار داد.
ضریب نفوذ خطوط تلفن ثابت در ایران 1/37 درصد اعلام شده و ایران در بین کشورهای منطقه خاورمیانه در رده دوم قرار گرفته است و براساس پیش بینی های صورت گرفته تا سال 2017 این عدد البته با رشدی ضعیف به 40 درصد خواهد رسید.
اما این وضعیت در دنیا با رشد منفی مواجه شده است که علت عمده آن تغییرات و دگرگونی درعرصه فناوری های ارتباطی است.
به عنوان مثال ، پایگاه اینترنتی تله جئوگرافی (telegeography) در مطلبی عنوان کرده است که اسکایپ (Skype) ، چهل درصد از ترافیک مکالمات بین الملل را در اختیار گرفته است و مردم جهان در سال 2013 با 36 درصد رشد نسبت به سال ماقبل از طریق این نرم افزار 214 میلیارد دقیقه مکالمه داشته اند .
اسکایپ (Skype) نرم افزار کاربردی است که به کاربر اجازه می دهد روی پروتکل اینترنت بصورت رایگان با دیگران تماس تلفنی و ویدیویی برقرار کنند.
همچنین براساس این گزارش مکالمات بین المللی از طریق خط ثابت و تلفن همراه نیز با 7 درصد رشد در سال 2013 به 547 میلیارد دقیقه رسید.
به گزارش ایرنا از منابع خبری،نکته قابل توجه این است که رشد مکالمات بین الملل از طریق خط ثابت وتلفن همراه که در طول 20 سال گذشته به طور متوسط 13 درصد بوده در سال 2013 از 7 درصد بیشتر نشده است و این بدان معناست که مکالمات بین المللی از طریق اینترنت از جمله اسکایپ ترجیح داده شده است.
از سوی دیگر اسکایپ در سال 2013 افزایش ترافیکی معادل 54 میلیارد دقیقه داشته است که این رقم رشدی 50 درصدی را برای این کمپانی متعلق به مایکروسافت نشان می دهد.
این گزارش تاکید می کند: یکی از دلایل عمده را می توان نرخ گران مکالمات بین الملل ارائه شده از سوی شرکتهای مخابراتی عنوان کرد که باعث شده تا مردم به سوی نت و اینترنت هجوم ببرند.
اپلیکیشن های ارتباطی موسوم به او تی تی (OTT) یا (over-the-top communications application) (سامانه های ارسال پیامک) و به خصوص بحث ارسال پیامک از طریق این نوع اپلیکیشن ها باعث شده تا کاربران به خصوص کاربران موبایلی ارتباطات خود را از این طریق انجام دهند.
هر چند سرویس های مبتنی بر OTT مخابرات سنتی را هدف گرفته ، اما به گفته استفان بکت از تله جئوگرافی ، سرویس های سنتی و خط های ثابت و موبایل با 7 میلیارد مشترک در جهان ، همچنان به حیات خود ادامه می دهند.
- ۹۲/۱۱/۰۱