توصیههای همراه اول برای جلوگیری از هک گوشی
تا زمانی که گوشی مشترک در اختیار فرد دیگر قرار نگرفته و یا کدی به درخواست افراد سودجو وارد گوشی نشود، احتمال سوء استفاده از سیمکارت و گوشی وجود ندارد.
روابط عمومی ارتباطات سیار ایران اعلام کرد: اخیراً در برخی رسانه ها مطالبی در خصوص هک گوشی مشترکان منتشر شده که پیگیری سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را هم به دنبال داشته است؛ لذا این اپراتور بعنوان اولین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور وظیفه خود میداند در این خصوص اطلاع رسانی کند.
بر اساس این گزارش، تا زمانی که گوشی مشترک در اختیار فرد دیگر قرار نگرفته و یا کدی بنا بر درخواست افراد سودجو توسط خود مشترک وارد گوشی نشود، امکان سوء استفاده از سیمکارت و گوشی وجود ندارد.
این گزارش می افزاید: اخیراً نرم افزارهایی در بازار مشاهده شده است که درصورت فعال بودن بلوتوث مشترک مورد نظر و بی توجهی وی، ارتباط گوشی افراد سودجو با مشترک برقرار شده و از طریق بلوتوث، اطلاعات شخصی گوشی مشترک، در اختیار گرفته می شود؛ حتی می توان از گوشی مشترک، SMS ارسال و یا مکالمه برقرار و یا گوشی را خاموش کرد. لذا ضروری است بلوتوث فقط در مواقع استفاده و آن هم با رعایت کلیه موارد امنیتی، روشن باشد.
همچنین با توجه به اینکه اکثر کدهای مخفی گوشی های مختلف در شبکه اینترنت قرار دارد؛ میتوان با کد مخفی به همراه شماره تلفن، divert (بطور مثال به خارج از کشور) روی گوشی ایجاد نمود که بدون اطلاع مشترک، شماره موبایل وی به شماره خاص divert شده و همچنین بدون اطلاع مشترک ، Call Forwarding انجام گیرد.
بعضاً شنیده شده افراد سودجو با اعلام اینکه خط مشترک از طرف اپراتور تست می¬شود، اقدام به سوء استفاده میکنند. در این خصوص نیز اعلام میشود تست خطوط مشترکین به هیچ وجه با برقراری تماس با مشترک انجام نمی گیرد . این تست در صورت نیاز، توسط خود سیستم شبکه تلفن همراه انجام میشود.
در پایان این گزارش، با توجه به موارد مذکور و لحاظ این که عوارض ناشی از سوءاستفاده سودجویان از گوشیهای مشترکان، خارج از کنترل کلیه اپراتورهای تلفن همراه است، از مشترکان تلفن همراه مؤکداً درخواست شده است که مراقب این گونه سوءاستفاده های سودجویان از گوشی های خود باشند.
- ۹۰/۱۰/۱۲