توقف VOIP افتخار ماست
مهندس علیرضا علمی ، نائب رئیس و دبیر انجمن شرکتهای اینترنتی ایران در نشست ماه مسئولین اجرائی انجمن اظهار داشت : نگاه صنف به مقوله تلفن اینترنتی (VOIP) به منزله یک صنعت است که آینده ارتباطات صوتی بر این بستر خواهد بود .در حال حاضر این صنعت در کشور شکل گرفته و فعالیت یکصد و چهل شرکت در بیست استان پتانسیل خوبی را در ایران ایجاد نموده است . انتقال قریب نیم میلیارد دقیقه ترافیک بین الملل داخل به خارج (Origination ) در سال مبین خدمات این مجموعه ها به مردم می باشد . اگر این ترافیک از سوئیچ های بین الملل مخابرات خارج می گردید ، مخابرات ایران باید به ازای هر یک دقیقه مکالمه به مقصد خارج بین 20 سنت تا یک دلار به مخابرات کشور مقصد پرداخت می نمود . که با یک محاسبه ساده میتوان به رقم بالای صرفه جوئی ارزی حاصل از فعالیت شرکتهای originate کار پی برد . این عمل هم به نفع بیت المال بوده هم با تعدیل تعرفه ها امکان تماسهای ارزان و مطلوب هم وطنان فراهم گردیده است .
وی با بیان اینکه انجمن در مقام صنف از هیچ کوششی برای دوام و قوام کسب و کار این شرکتها فرو گذار ننموده اظهار داشت : نوع نگرش و نظارت وزارت ارتباطات بر این شرکتها می تواند در آینده ارتباطات ایران اثرپذیر باشد .
نائب رئیس انجمن شرکتهای اینترنتی ایران بحث قاچاق مکالمات (Termination ) را مقوله ای کاملا متفاوت از فعالیت این شرکتها عنوان نمود و اظهار داشت : با مدیران اکثر شرکتهای فعال در حوزه origination در ارتباط هستیم و بحث Termination در مورد ISP ها صحت ندارد و این برچسب ویژه خوارانی است که برای ترافیک بین الملل کیسه دوخته اند .
علمی با بیان اینکه یکی از افتخارات بزرگ انجمن متوقف نمودن آئین نامه VOIP بود و فعلا مصلحت نیست بحثهای مهمی در مورد آن مطرح شود اظهار داشت : صنف تلاشهای فراوانی نمود تا از حذف اجباری شرکتهای فعال VOIP جلوگیری نماید چرا که می رفت voip هم به سرنوشت PAP دچار شده و مجددا کار به کاردان سپرده نشود. کار به جائی رسیده بود که دو شرکت نفتی هم بدنبال دریافت مجوز VOIP بودند .
علمی در پایان واگذاری مجوز Termination به چند شرکت محدود را پاک نمودن صورت مسئله دانست و اظهار داشت : در صورت واگذاری این مجوز به چند شرکت محدود ، این شرکتها می توانند با رانت بوجود آمده به عرصه Origination هم ورود نموده و انحصار این بخش را در دست بگیرند و طبیعتا اثری از شرکتهای فعال کنونی که بنیانگذاران این صنعت در کشور بوده اند نخواهد ماند . تنها راه حل این مسئله استفاده از توانمندیهای بالقوه در صنف می باشد .
- ۸۵/۱۲/۱۲