تولید 50 بازی رایانهیی در ایران
رییس بنیاد ملی بازیهای رایانهیی گفت: در سال 2009 میلادی 25 میلیون بازی رایانهیی در ایران به فروش رسیده است.
به گزارش (ایسنا)، دکتر بهروز مینایی در همایش نبرد بازیها که در محل حوزه هنری خراسان رضوی برگزار شد، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توجه به ابعاد مختلف تهاجم فرهنگی و شبیه خون فرهنگی دشمن، افزود: این بنیاد بعد از 15 سال رواج بازیهای رایانهیی در ایران تاسیس شد.
وی در تعریف بازی رایانهیی تصریح کرد: بازی به عنوان یک رسانه جدید، نقطه تلاقی سرگرمی و آموزش است که باید دارای هیجان و تفریح باشد تا بتوان اوقات فراغت افراد را به وسیله آن پر کرد، همچنین در بازیهای رایانهیی افراد با انتخاب و انگیزه فراوان دقت و تمرکز به استقبال یک یادگیری ضمنی میروند و برای پیروزی مجبور به رعایت قوانین هستند.
او با بیان این که بیش از 500 نوع سبک بازی رایانهیی در جهان وجود دارد، افزود: در سال 2009 میلادی 25 میلیون بازی در ایران به فروش رسیده است که اکثر آنها بازیهای اکشن، اسپورت بودهاند و در برخی بازیها باید بکشی تا امتیاز بگیری.
رییس بنیاد ملی بازیهای رایانهیی در خصوص بازی GTA افزود: این بازی دارای یک فضای لیبرالی است که بازی کننده در دنیای سایبر و لیبرالیستی با انجام هر خلاف یک امتیاز میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه طراحان این سبک از بازیها تمام منافع خود را مسلط و فرهنگ ما را هدف قرار میدهند، افزود: با آنکه در گذشته غرب نیز درصدی از حجاب مطرح بوده است، اما در این گونه بازیها حجاب بی معنی است.
رییس بنیاد ملی بازیهای رایانهیی تاکید کرد: در واقع بازیهای رایانهیی دنیای فراگیری را ترسیم میکنند که به مرور ارزشها را تغییر میدهند حتی ارزشهای موجود در سنت غرب را.
مینایی افزود: با توجه به این که بازی رایانهیی دارای بالاترین درصد مخاطب است، بنابراین فرصت بسیار مناسبی برای ما ایجاد میکند تا با طراحی بازی به وسیله بازی کنندگان تهدیدات را به فرصت تبدیل کنیم و در غالب بازیها حرف خود را بزنیم.
وی همچنین در خصوص ردهبندی سنی بازیها تصریح کرد: کنترل بازیها مشکلی جهانی است و هر کشوری با توجه به ویژگیهای فرهنگی خود بازیها را ردهبندی سنی میکنند که در ایران نیز این ردهبندی با استفاده از یک تیم 20 نفره از روانشناسان و جامعهشناسان با توجه به مولفههای بومی ردهبندی شدهاند.
او درباره معیار ردهبندی بازیها افزود: ملاک، تغییرات رفتاری است که در مقاطع سنی ایجاد میشوند و در ایران به گروههای 3، 7، 12، 17 و 25 سال تقسیم میشوند.
مینایی همچنین مشکل ایران در ساخت بازی و مبارزه از این راه را عدم توجه مسوولان به این عرصه دانست و افزود: متاسفانه مسوولان ما به بازی به عنوان یک رسانه جدی توجه نمیکنند، توجهی که کشور کره در سال 1992 از خود نشان داد و سبب شده است که هم اکنون بعد از صرف 36 میلیارد دلار، 95 درصد بازیهای رایانهیی موجود در این کشور بومی باشند.
وی افزود: بنیاد ملی بازیهای رایانهیی نیز از سال 86 شروع به تولید بازیهای سه بعدی کرده است به گونهای که هم اکنون 50 بازی در ایران تولید شدهاند.
او ادامه داد: بازیهایی چون گرشاسب با استقبال بالای کشورهایی چون آلمان و فرانسه روبهرو شدهاند، همچنین بازیهای شمشیر نادر، لطفعلی خان زند، جنگ تهاجمی، مدافعان کربلا، سیاره میترا و زندگی جدید سارا و ... توسط شرکتهایی چون تبیان و کانون پروش فکری کودکان و نوجوانان تولید شدهاند.
رییس بنیاد ملی بازیهای رایانهیی با اشاره به این که امروز 17 درصد بازیها به صورت آنلاین هستند و تا سال 2012 این رقم به بیش از 70 درصد خواهد رسید افزود: اولین بازی آنلاین ایران به نام Asmandez هم اکنون 3000 کاربر دارد.
وی همچنین در پاسخ به اعتراض نسبت به قیمت بالای بازیهای ایرانی در مقایسه با بازیهای خارجی در بازار ایران تصریح کرد: در کشورهای خارجی یکی از اهرمهای کنترل استفاده از بازیها توسط گروه سنی مشخص شده برای هر بازی، قیمت آنهاست به گونهای که بچهها قادر به پرداخت پول آن نباشند و هم اکنون 91 درصد بازیها توسط والدین خریداری میشوند.
مینایی در پایان خاطر نشان کرد: اگر قرار باشد دولت از تولید بازیهای رایانهیی حمایت کند، همان بلایی سر آن میآید که سر انیمیشن آمد و تمام تلاش ما آن است که تولید بازیها به بخش خصوصی واگذار شود.
- ۸۸/۱۱/۲۶