جاسوسی آمریکا از کاربران اروپایی
در حالی که کنگره آمریکا با تلاش برای تصویب قانون سوپا به دنبال سانسور اینترنت در این کشور است، کاخ سفید هم برای دسترسی به اطلاعات شخصی شهروندان اروپایی بدون کسب اجازه از آنها روش های خاصی را ابداع کرده است.
به گزارش فارس، بر طبق دستورالعمل های مورد تایید کمیسیون اروپایی یکی از نهادهای وابسته به اتحادیه اروپا، دولت آمریکا می تواند تمامی دولت های عضو اتحادیه اروپا را برای انتقال اطلاعات شخصی هر شهروند اروپایی تحت فشار گذارده و به این اطلاعات دسترسی پیدا کند.
این دخالت و نقض آشکار حریم شخصی شهروندان اروپایی محدود به دولت آمریکا نیست و حتی شرکت های آمریکایی و از جمله شرکت های اروپایی تحت مالکیت یک موسسه یا نهاد آمریکایی می توانند خواستار دریافت چنین اطلاعاتی شده و طرف اروپایی هم موظف به همکاری کامل بوده و حق ندارد به شهروندی که اطلاعاتش در اختیار آمریکایی ها گذاشته شده هیچ اطلاعاتی ارائه دهد.
بر اساس گزارشی که در این زمینه در مجله فوربس منتشر شده حتی تغییرات جدید در قوانین اتحادیه اروپا نیز مانع این سوءاستفاده ها نیست و تنها در مورد گوگل هر ماه 1000 درخواست برای افشای اطلاعات خصوصی شهروندان از سوی دولت آمریکا ارائه می شود و گوگل نیز در این مورد به طور کامل با کاخ سفید همکاری می کند.
بر اساس قانون 2012 European Data Protection که در حال بررسی در کمیسیون اروپایی است، داده های مشتریان و کاربران خدمات هر شرکت در هر زمان و در صورت درخواست باید در اختیار دولت یا شرکت آمریکایی قرار گیرد. البته تلاش شده محدودیت هایی در این زمینه برای کاستن از اعتراضات مردمی در نظر گرفته شود، ولی ابهامات باقی مانده دور زدن قانون و جاسوسی از شهروندان اروپایی را کماکان ممکن می کند.
- ۹۰/۱۱/۱۰