ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

جامعه اطلاعات و راهبردهای کاهش فقر

| سه شنبه, ۲۵ مرداد ۱۳۸۴، ۰۶:۵۹ ب.ظ | ۰ نظر

الف) راهبرد رشد مبتنی بر حمایت از فقرا: این راهبرد به فرایند رشد از دیدگاه کاهش فقر و ایجاد رفاه می نگرد. ایجاد در آمد در مرکز توجه این راهبرد قرار دارد. علاوه بر کاهش فقر، به خدمات اجتماعی، شبکه های امنیتی، زنان، توسعه روستایی و ساختار مالیاتی مبتنی بر جانبداری از فقرا توجه می شود. اغلب دولتهای کشورهای در حال توسعه، دستیابی به فناوری اطلاعــات و ارتباطات را به عنوان زمینه ای برای افـزایش رشد اقتصادی قلمداد می کنند. با وجود برخی موارد موفق، باید به این نکته توجه شود که تحقق آنها به خاطر شرایط ویژه ای ( مانند سطح بالای سواد) بوده است.
در یکی از جمهوری های آفریقا، استفاده از اینترنت برای ارائه اطلاعات توریستی موفقیت زیادی به همراه داشته است. همچنین، فروش محصولات روستاییان از طریق اینترنت و درآمد بالای کشاورزان کامرونی در نتیجه به روز شدن اطلاعات مربوط به وضعیت عرضه و تقاضای کاکائو در نتیجه پیگیری این راهبرد بوده است.
ب) راهبرد معیشت پایدار: درایــن رویکرد جنبه های مختلف زندگی در مناطق محروم بررسی و تحلیل می شود. براین اساس به ساختارهای اساسی همچون: کشاورزی، تفاوت در آمد و زیر بناهای مناطق روستایی توجه می شود. از این گذشته،‌ مواردی مانندمحرومیت ناشی از تبعیض، حاشیه نشینی، بیزاری و تحقیر مورد توجه قرار می گیرد. دیگر موارد قابل توجه نیز عبارتند از : آسیب پذیری (درمقـابل شوک خارجی و تنشهای داخلی) و ناامنی(مخاطرات جانی ناشی از وضعیت اجتماعی، جنس یا نژاد). با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات می توان نیاز های فقرا را به نحو موثر تری شناسایی کرد. نکته کلیدی، شناسایی و تعیین آن دسته از نیازهای اطلاعاتی اساسی است که تاثیری معنی دار بر کیفیت زندگی فقرا دارد. استفاده از زبان محلی و ایجاد فرصت باز سازی یا حفظ دانش محلی در این زمینه یک اولویت است.
با انعکاس اولویتهای مربوط به افراد جامعه، پروژه های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتبـــــــاطات از رویکرد های امرار معاش در بر گیرنده تمام افراد جامعه استفاده می کنند. در نپال و هندوستان از طریق برنامه های رادیویی- اینترنتی بدون برقراری تماسهای فردی،توانسته اند اطلاعات ارزشمندی به مردم ارایه کنند.
ج) راهبرد حقوق بشر و توانمندی: دراین رویکرد، توسعه عبارت است از دستیابی فرد به حقوق فردی و اجتماعی خویش. توزیع دوباره قدرت سیــــــاسی و اهداف مربوط به توانمند سازی افراد برای ایجاد تغییرات سیاسی که جنبه ای دراز مدت از کاهش فقر است، از پایداری مطمئن تری برخوردار است. تحقق چنین تغییرات اجتماعی مستلزم دانش و سازمان دهی است.
از این طریق می توان با شفافیت بیشتری منابع لازم را تخصیص داد، فرایند های انتخابی را به انجام رساند و داده ها را شناسایی و تحلیل کرد. همچنین، فرایندمشاوره در سطح وسیعتری از جامعه تحقق می یابد و ایجاد شفافیت، تسهیل در تمرکز زدایی و استفاده از اهرمهای جامعه مدنی مورد توجه قرار می گیرد. از این طریق، افراد در فرایند های تصمیم گیری دخالت می کنند و به تعامل با تصمیم گیران می پردازند. از این گذشته، اطمینان کافی از تساوی جنسی و دسترسی برابر به آموزش از طریق آموزشهای از راه دور حاصل می شود.
در کنیا، گروهی از زنان با استفاده از ویدیو برای ارایه اطلاعات به تصمیم گیران درزمینه نیازهای خود استفاده کرده اند. این تجربه نشان داد که چنین پروژه هایی از طریق مطلع کردن افراد دیگر در زمینه وضعیت کنونی زند گیشان از پویایی بالایی برخوردارند و قادر به توسعه اهداف اولیه خود هستند.
د) راهبرد منابع و توزیع دوباره ثروت: توزیع بهتر سرمایه و مدیریت کارامد منابع باعث افزایش در آمد فقرا و کاهش فقر می شود. هنگامی که شرایط محیطی و موارد اضطراری اقتضا کند و توزیع کار امد کالاها اهمیت یابد، می توان فقرا را مورد ملاحظه بیشتری قرارداد. هدف اساسی استـــفاده از فناوری اطلاعات و ار تباطات در این رویکرد،ایجاد توانمندی اقتصادی است. از این فناوری می توان برای افزایش در آمدهای دولتی از طریق جمع آوری و اداره مالیات و مدیریت کــارامدتر منابع با استفاده از رایانه بهره برد. از طریق رسانه های پیشرفته می توان مردم را از و قایع مطلع کرد و با اطلاع رسانی صحیح ، از نا کارامدی در کنترل اوضاع و مدیریت امداد و کمک رسانی کاست. مدیریت اضطراری به ویژه پس از وقــــوع زلزله در السا لوادور از اهمیت بیشتری برخوردار شد. در حال حاضــر،سایت های اینترنتی بسیار ی برای کمک به مردم از طریق اطلاعات دریافت شده از سازمانهای بین المللی وجود دارد. در شکل شماره یک این راهبردها، جایگاه و فصول مشترک آنها نشان داده شده است.


فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزشهای سازمانی

آموزش و بهسازی نیروی انسانی به عنوان یکی از مهمترین نیازهای سازمانها در عصر رقابتی کنونی است. امروزه، سازمانها سودمندی خود را در کیفیت بالای محیط کار خود جستجو می کنند و از این رو به دنبال ارائه آموزشهای کارآمدتری هستند.
توزیع صحیح هزینه ها و تمرکز بیشتر بر فعالیتهای یادگیری از اهمیت بالایی برخوردار است. در برخی موارد، هزینه های مربوط به جابجایی افراد و تهیه امکانات لازم برای اجرای حضوری برنامه های آموزشی بسیار بیشتر از دیگر امکانات است. در کشورهای پیشرفته از فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان روشی موثر برای ارائه آموزشها استفاده می کنند. چندین عامل در گزینش این شیوه آموزشی موثر بوده است:
اقتصادهای نوین متکی بر انجام فعالیتهای ارزشمند به جای فعالیتهای انبوه هستند؛
سرعت و چالاکی به عنوان کلیدی ترین عامل ایجاد و حفظ ارزشهای سازمانی است؛

بنگاههای مدرن نیازمند شبکه ای از ارتباطات برای دریافت بازخورد سریع و رفع بهنگام نارساییها هستند.

استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش در سازمانهای بزرگ دنیا پس از حمله 11 سپتامبر 2001 توسعه بسیاری یافته است. استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای آموزش، حدود 5، 10 درصد از کل زمان آموزشهای سازمانی در ایالات متحده را شامل می شود. منافع زیر ازطریق استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در ارائه آموزش قابل حصول است:
کارکنان در هرکجا که بخواهند به مواد آموزشی دسترسی دارند و می توانند با سرعت دلخواه فرا گیرند؛
دسترسی آسان به خبرگان و کارشناسان برجسته مقدور می شود؛

اهداف و محتوای دوره ها با سرعت بالا و هزینه کمتری قابل تغییر است؛

پیشرفت کارکنان به راحتی قابل ملاحظه و ردگیری است؛

دوره ها با دانش و مهارتهای ویژه لازم برای یک فرد قابل تطبیق است؛

اطلاعات درهرجایی که موردنیاز فرد باشد، در اختیار وی قرار می گیرد.

آموزش کودکان اسکاتلندی

در سال 2003 دولت اسکاتلند مبلغ سه میلیون پــوند برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدارس پیش دبستانی اختصاص داد، این در حالی بود که کارشناسان از موفقیت برنامه بر اساس یافته های پژوهشی خود مطمئن نبودند. بر این اساس، طرفداران طرح بر این نکته تاکید می ورزیدند فناوری اطلاعات و ارتباطات فقط به رایانه یا موارد مربوط به آن محدود نمی شود و حیطه وسیعی را در بـــر می گیرد. استــــــدلال آنان این بود که کودکان می تــوانند با فراگیری استفاده صحیح از سیستم های دیجیتالی، ‌دوربینهای ویدیویی وتجهیزات صوتی و تصویری، اینترنت، تلفن و پست الکترونیک چیزهای زیادی را بیاموزند.
مهمترین مشکل در ابتدای کار، دسترسی به مربیانی بود که از مهارت کافی در این زمینه برخوردار باشند. برای حل این مشکل، گروهی از کارشناسان خبره به صورت متمر هدایت مربیان و برنامه ها را بر عهده گرفتند. هم اکنون، کارشناسان مزبور علاوه بر هدایت برنامه ها و مربیان در تعیین محتوای برنامه ها ی آموزشی نقش اساسی ایفا می کنند.

روبات پرنده در خدمت شبکه مخابراتی

یکی از شرکتهای آمریکایی فعال در زمینه صنایع مخابراتی در ایالت فلوریدا اعلام کرد که موفق به ساخت روبات پرنده ای شده است که قادر است با پرواز در ارتفاع 13 مایلی سطح زمین، امواج تلفنی را تقویت و مخابره کند. روبات 245 فوتی مزبور مراحل آزمایشی را با موفقیت پشت سر گذاشته است و بدین ترتیب قادر خواهدبود بالاتر از هواپیماهای پیشرفته جت و پایین تر از ماهواره هایی که در 25 تا 30 مایلی سطح زمین قرار دارند به فعالیت بپردازند. این شرکت امیدوار است نمونه های کاربردی و تولید انبوه روبات مزبور را تا سال آینده وارد بازار کند.

افزایش سرعت ترانزیستورها

پژوهشگران دانشگاه ایلی نویز آمریکا موفق به ساخت ترانزیستوری شده اند که قادر است در فرکانس 604 گیگا هرتز فعالیت کند. در ساخت این تزانزیستور از نیمه هادیهای فسفید ایندیوم و آرسنید گالیوم ایندیوم استفاده شده است. با توسعه این ترانزیستورها و کاربرد آنها می توان شاهد بهبود چشمگیری در مخابرات بسیار دور، محاسبات رایانه ای پرسرعت، عکسبرداری پزشکی و حسگرهای پیشرفته بویژه در زمینه گازهای سمی بود. این ترانزیستورها که با نام ترانزیستورهای دوقطبی مشهور شده اند، تفاوت زیادی با ترانزیستورهای اثر میدانی مشهور دارند. در این ترانزیستــــــورها،‌الکترون ازامیتر منتشر می شود، از بیس می گذرد و توسط کلکتور دریافت می شود. این ترتیب باعث سریعتر شدن آن نسبت به ترانزیستورهای کنونی شده است.

منبع: مجله تدبیر

  • ۸۴/۰۵/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">