ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

جایگزینی شارژینگ به جای حذف کد استانها

| جمعه, ۲۳ آذر ۱۳۸۶، ۰۲:۳۳ ب.ظ | ۶ نظر

پس از ابهاماتی که درباره‌ی نحوه‌ی اجرای طرح حذف کد بین شهری وجود داشت مشخص شد که اجرای این طرح به گفته‌ی مسوولان مخابرات هزینه‌ی بسیار گزافی به همراه داشته و در واقع خسارت میلیاردی به مخابرات وارد می‌آورد و از طرفی این تغییر شماره‌ها و هشت رقمی شدن آن بسیار زمان‌بر بوده و مشکلاتی را در پی دارد بنابراین اجرای طرح شارژینگ به جای طرح مذکور مطرح و عنوان شد که با انجام آن مردم می‌توانند با شهرهای هر استان تماس گرفته اما هزینه داخلی و همان شهری را پرداخت کنند.
طرح شارژینگ در حال حاضر به شرکت ارتباطات زیرساخت ارایه شده و به گفته‌ی مسوولان، این شرکت تا چند روز آینده نظر خود را در این رابطه به وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات اعلام خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با لغو موضوع اجرای طرح حذف کد بین شهری در سطح استان‌ها طرح شارژینگ جایگزین آن خواهد شد که به گفته‌ی مسوولان با یکسان شدن شارژینگ در سطح استان، بحث دسترسی به شبکه‌های اطلاع‌رسانی راحت‌تر شده و بسیاری از مشکلات نیز حل خواهد شد، زیرا بحث به هم ریختن شماره‌ها مشکلات زیادی در پی خواهد داشت.
محمد سلیمانی - وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره‌ی ابهامات موجود در اجرای طرح حذف کد بین شهری در سطح استان‌ها اظهار کرده بود: در اجرای طرح مذکور دو مساله‌ اقتصادی و فنی مورد توجه قرار دارد.
به گفته‌ی او مسائل فنی این طرح بسیار پیچیده و گسترده است، از این رو اگر هزینه‌ بسیاری را به شرکت‌های مخابراتی تحمیل کند و نیاز به تغییر مراکز سوئیچ چند هزار مرکز مخابراتی باشد و با توجه به اینکه بیش از 11 هزار مرکز مخابراتی در کشور فعالیت می‌کنند، ممکن است ایجاد این تغییرات هزینه‌ای در حدود صد تا دویست میلیارد تومانی به شرکت‌های مخابراتی تحمیل کند که نتیجه‌ منفی در بر خواهد داشت.
سلیمانی تاکید کرده بود که شرکت مخابرات ایران در شرایط خصوصی‌سازی قرار دارد و این امکان وجود دارد که با این وضعیت نتوانیم این کار را انجام دهیم، اما هنوز بررسی‌های فنی نهایی نشده است که به طور قطع در این باره تصمیم‌گیری کنیم.
اما احمد بزرگیان - عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس- هم در مصاحبه‌ای خاطر نشان کرده بود: با بودجه‌ای که برای سال 86 در نظر گرفته شده، امیدواریم که کد بین شهری تا پایان سال در استان‌ها حذف شود که این می‌تواند خدمت بزرگی برای ارتباطات شهرهای کوچک و روستاها باشد.
چندی پیش محمود خسروی - رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - هم درباره‌ی بحث یکسان‌سازی و در واقع کدینگ تلفن ثابت گفته بود: اگر قرار است در داخل یک استان کدها یکسان شود، افزایشی را در پالس شهری شاهد خواهیم بود و اگر این امر اتفاق بیفتد به طور قطع تغییری در تعرفه‌ها به وجود می‌آید اما این به معنای افزایش نیست زیرا تبدیل ترافیک بین شهری به شهری تغییراتی را در تعرفه‌ها به وجود خواهد آورد و برای ارتباطات شهری رقمی ‌پیشنهادی در حدود هفت درصد است.
وی با تاکید بر این که یکسان‌سازی کدها از مسائل مهم و پیچیده محسوب می‌شود عنوان کرده بود: این موضوع در کمیته‌ای به شدت دنبال می‌شود و با توجه به این که برای انجام این کار باید کدهای تعدادی از روستاها و یا در بعضی از جاها سوئیچ‌ها و تجهیزات تغییر یابد، مسائل و مشکلات پیچیده‌ای را در پی خواهد داشت؛ بنابراین در کمیته‌هایی که در این رابطه تشکیل شده، بحث عملی کردن این موضوع در حال بررسی است.
او پیشنهاد کرده بود بهتر است به جای این که نامبرینگ را بر هم بزنیم، "شارژینگ" را در سطح استان یکسان کنیم که با این کار بحث دسترسی به شبکه‌های اطلاع‌رسانی راحت‌تر شده و بسیاری از مشکلات نیز حل خواهد شد، زیرا بحث به هم ریختن شماره‌ها مشکلات زیادی در پی خواهد داشت.
صابر فیضی - مدیر عامل شرکت مخابرات ایران - هم در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در این باره‌، اظهار کرده بود: اگر در بررسی‌های فنی و اقتصادی به این نتیجه برسیم که این طرح قابل اجرا نیست ممکن است این طرح انجام نشود.
اما وی اخیرا در مصاحبه‌ای اعلام کرد: لغو طرح یکسان سازی کدهای بین شهری و جایگزینی طرح یکسان سازی شارژینگ، در حال بررسی است و در آینده تصمیم نهایی اتخاذ خواهد شد که این طرح به جای طرح حذف کد بین شهری خطوط تلفن داخل استانها، برای بررسی به شرکت زیرساخت ارائه شده است.
صابر فیضی با بیان اینکه حذف کد بین شهری برای شرکت مخابرات ایران، بسیار هزینه بر است، اما این هزینه و اجرای طرح شارژینگ برای شرکت مخابرات به مراتب کمتر است، اظهار داشت: بدون تغییر در تعرفه هر پالس ثابت، اجرای طرح حذف کد بین شهری امکان پذیر نیست به دلیل این که درآمد مخابرات کاهش پیدا می‌کند و این شرکت نمی‌تواند جوابگوی دستگاه‌های نظارتی باشد.
او افزود: با اجرایی شدن سیستم شارژینگ، مشترکان هر استان، با وجود شماره‌گیری کد شهرستان، هزینه‌ی مکالمات درون شهری را خواهند پرداخت که در صورت اجرای طرح یکسان‌سازی کدها، سوئیچ‌ها و تجهیزات باید در برخی مناطق کشور تغییر یابد.
اما به گفته‌ی مسوولان سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در این طرح نرخ پالس باید افزایش یافته و تعرفه‌های پایه تغییر کند که این کار و در واقع تغییر این تعرفه‌ها از اختیارات شورای اقتصاد و مجلس است و از اختیارات کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خارج است.
اما مسوولان شرکت ارتباطات زیرساخت هم در این باره طرح شارژینگ به خبرنگار ایسنا اظهار کردند که مباحث مرتبط با طرح شارژینگ به این شرکت ارائه شده و تقریبا تا 10 روز آینده زیرساخت نظر خود را در این رابطه به وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات ارسال و اعلام خواهد کرد.

  • ۸۶/۰۹/۲۳

نظرات  (۶)

  • حسین توکلی
  • با سلام این طرح بایستی با شجاعت و حکمت انجام شود به نظر می رسد اگر آبونمان ، بصورت ماهیانه 1500 تومان در نظر گرفته شود . و اگر برای هر قبض مبلغ ثابت 100 تومان هزینه عملیات بانکی در نظر گرفته شود و اگر مبلغ 400 تومان بعنوان مالیات و عوارض شهرداری در نظر گرفته شود آنوقت می شود نرخ مکالمات درون استانی و برون استانی را تغییر داد یعنی اگر مخابرات جزء ثابت مبالغ قبوض تلفن را در حد ماهیانه 2000 توملن افزایش بدهد طرح موفقیت بالایی خواهد داشت البته این مثالها در قالب بررسی های اقتصادی مجموع درآمدهای مخابرات در طول یکسال مبنا بدست خواهد آمد .
    طرح حذف کد تلن بین شهری مصوبه مجلس است و باید هر چه زودتر اجرا گردد. مدیر عاملان شرکت مخابرات در بیشتر استانها در بهار و تابستان 86 خبر از اجرایی شدنآن دادند .حال چطور می توانید مصوبه نمایندگان مردم را عملی نکنید . به نظرمن اگر نرخ مکالمه مقداری هم اضافه شود اشکالی ندارد . در عصر ارتباطات استانی شدن کدها امری عادی است و منتظر اجراشدن آن در سال 86 هستیم ؟
    از شما مسوولین مخابرات خواهشمندیم به جای پرداختن به مسائلی مانند شارژینگ وازاین قبایل همان حذف کد را انجام دهید تا خیال مردم از همه جهت راحت شود . مسوولین محترم مخابرات کشور اگر به خیابام کهندژ اصفهان بیایند مطلع میشوند ما چه می گوییم . فاصله یک تقاطع خیابانی را باید کد گرفت . مرکز مخابرات شهید اشرفی اصفهانی در این خیابان 2 کد 0311و 0312 را با دو پیش شماره 325 و 738 ارائه می کند آیا این انصاف است ؟؟؟ در حالی که شهر بهارستان با فاصله 30 کیلومتری از مرکز شهر اصفهان از کد 0311 برخوردار است ؟؟ به داد ما برسید؟؟؟
    در درجه اول کد ها را حذف کنید در صورتی که این کار هزینه بر است لااقل کدهای توابع را حذف کنید مثلا کد 0712 دراستان فارس و یا 0312 در اصفهان و412 در اذربایجان و....... ولی استانی شدن مهمتر است
  • حسن ملکدوست
  • آقایان اول این همه تجهزات مخابراتی خریده والان میگویند این کار هزینه بر است این خسارت به بیت المال را چه کسی پاسخگو خواهد بود
    خیلی بی انصافی است که اینقدر نرخ مکالمات زیاده آیا اون کسی که نداره نباید بتونه چند کلمه با خواهر و برادر خود صحبت کنه

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">